Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha egy férfi és egy nő szakít,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy férfi és egy nő szakít, miért gondolják általában azt, hogy a férfi használta ki a nőt és rabolta el a nő fiatalságát?

Figyelt kérdés
Holott sok esetben a férfi a nő iránti nagyvonalúságból fogadja be a labilis lelkületű nőt a lakásába és fogadja el kedveskedéseit (főzés pl.). Én pl. soha nem szerettem a feleségem főztjét, de az iránta való tapintatból elfogadtam és megettem. Most meg azt hallgatom a bíróságtól, hogy a feleségemnek a nálam lakása és a kotyvasztásai fejében még jogos vagyoni igényei vannak belem szemben. Holott én úgy érzem, hogy ő lehetne hálás nekem, hogy nálam lakhatott, elviseltem a konyhai garázdálkodását és volt pár jó éve mellettem. Hol itt a józan ész? Csupa nő írja ezeket a törvényeket??

2022. jan. 4. 02:25
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
75%
A lakàs már megvolt házasság előtt, akkor az mindenképp azé aki vette. Ha a házasság után de tudja igazolni hogy korábbi megtakarîtásbôl akkor is az övé. A háztartási gép ha a másik fêl vette igazolható külön megtakarïtasbol akkor az csak az övè. Pl ha a bankszamlajan volt a penz mielott hazasodott es latszik a tranzakció hogy abbol lett véve akkor az az ögvé marad mint különvagyon
2022. jan. 4. 10:27
 32/38 anonim ***** válasza:
68%
31 esként írom hogy a 30 asra válaszoltam. Bocs ezt elfelejtettem odaírni
2022. jan. 4. 10:29
 33/38 anonim ***** válasza:
53%

"Mivel nálam lakott, a lakásom - hiába az enyém - házastársi közös lakásnak vagy minek minősül és ottlakási joga van, amit meg kell váltanom."

Itt a lényeg, csak senki nem olvassa. A felesége oda van bejelentve, mint házastárs. Az a lakhelye hivatalosan, és NEM dobhatja a kedves férje az utcára, mert megunta a főztjét. Továbbra is joga van ott lakni. Ez nem azt jelenti, hogy részt kapott az ingatlanból. Hanem azt, hogy a kérdező köteles tűrni, hogy ott lakik, nem csinálhat belőle hajléktalant. Ennyike.

Amennyiben a kérdező szeretne tőle megszabadulni, úgy egy szabad szemmel jól látható lelépési pénzzel meg tudja váltani ezt a jogot, és a neje abból már el tud menni albérletbe, pl. Vagy válás után maradnak lakótársak.

A törvény mindenhol házastársat ír, úgyhogy relax, férfiakat is ugyanúgy védi, ha ők laknak x évig a zasszony kecójában.

2022. jan. 4. 11:53
 34/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm 33, te megértetted a lényeget és amennyire tudom, helyesen is látod. A többieknek is köszönöm a megnyilvánulásokat.

De a kérdésem nem is annyira a vagyoni kérdésekre fókuszál, hanem arra, hogy a legtöbb ember és maga a jog is miért azt feltételezi, hogy a nő tevékenykedése a háztartásban jobban szolgálja a férfi érdekeit, mint a sajátját.

Az én konkrét esetemben pl. az volt, hogy a feleségemet otthon az anyja soha nem engedte főzni, így amikor rendszeresen elkezdett hozzám járni, birtokba vette a konyhámat és az általam megvásárolt (amire rámutatott, azt megvettem) mindenféle drága hozzávalókból nagy hibaszázalékkal kísérletezett viszonylag szerény eredménnyel. Én ezt úgy tekintettem, hogy kedvességből finanszírozom az ő drága hobbiját, és a kedvenc éttermeim helyett megalkuszom és szolidaritásból megeszem az ő főztjét. Ez tehát az én áldozatom volt, nem az övé!

Most pedig azt hallgatom, hogy bezzeg évekig zabáltam a főztjét. Igen, szeretetből fogyasztottam, de mindenkinek legyen tanulság: óvatosan engedjük a nőt a konyhába! Jobban járunk, ha a hálószobában tartjuk és mi visszük neki a kávét meg a reggelit.

2022. jan. 5. 02:05
 35/38 anonim ***** válasza:
34: Mert ilyen ember az a 2 ember, akitől ezt hallgatod. Más emberek meg máshogy vélekednek. Ennyi.
2022. jan. 5. 02:17
 36/38 anonim ***** válasza:
Ne törődj vele h ki mit mond. Semmi jelentősège h főzött e vagy sem.
2022. jan. 5. 12:34
 37/38 anonim ***** válasza:
Kérdező,miért vettél meg mindent? Főleg éveken keresztül. "Én ezt nem szeretem,ezt viszont igen..." nem bonyolult kimondani és nem is sértő. Ráadásul abból lehet is érteni.
2022. jan. 5. 14:26
 38/38 anonim ***** válasza:
33 csak tudod az a gond hogy sokan azt hiszik hogy ezt a jogukat automatikusan àtválthatják szabad szemmel jòl làthatò összeggé. Nem babygirl! Itt lakhatsz ,de ha nem tetszik elhùzhatsz a szeretődhöz, az anyàdhoz vagy ahovà akarsz.
2022. jan. 5. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!