Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy férfi és egy nő szakít, miért gondolják általában azt, hogy a férfi használta ki a nőt és rabolta el a nő fiatalságát?
"Mivel nálam lakott, a lakásom - hiába az enyém - házastársi közös lakásnak vagy minek minősül és ottlakási joga van, amit meg kell váltanom."
Itt a lényeg, csak senki nem olvassa. A felesége oda van bejelentve, mint házastárs. Az a lakhelye hivatalosan, és NEM dobhatja a kedves férje az utcára, mert megunta a főztjét. Továbbra is joga van ott lakni. Ez nem azt jelenti, hogy részt kapott az ingatlanból. Hanem azt, hogy a kérdező köteles tűrni, hogy ott lakik, nem csinálhat belőle hajléktalant. Ennyike.
Amennyiben a kérdező szeretne tőle megszabadulni, úgy egy szabad szemmel jól látható lelépési pénzzel meg tudja váltani ezt a jogot, és a neje abból már el tud menni albérletbe, pl. Vagy válás után maradnak lakótársak.
A törvény mindenhol házastársat ír, úgyhogy relax, férfiakat is ugyanúgy védi, ha ők laknak x évig a zasszony kecójában.
Köszönöm 33, te megértetted a lényeget és amennyire tudom, helyesen is látod. A többieknek is köszönöm a megnyilvánulásokat.
De a kérdésem nem is annyira a vagyoni kérdésekre fókuszál, hanem arra, hogy a legtöbb ember és maga a jog is miért azt feltételezi, hogy a nő tevékenykedése a háztartásban jobban szolgálja a férfi érdekeit, mint a sajátját.
Az én konkrét esetemben pl. az volt, hogy a feleségemet otthon az anyja soha nem engedte főzni, így amikor rendszeresen elkezdett hozzám járni, birtokba vette a konyhámat és az általam megvásárolt (amire rámutatott, azt megvettem) mindenféle drága hozzávalókból nagy hibaszázalékkal kísérletezett viszonylag szerény eredménnyel. Én ezt úgy tekintettem, hogy kedvességből finanszírozom az ő drága hobbiját, és a kedvenc éttermeim helyett megalkuszom és szolidaritásból megeszem az ő főztjét. Ez tehát az én áldozatom volt, nem az övé!
Most pedig azt hallgatom, hogy bezzeg évekig zabáltam a főztjét. Igen, szeretetből fogyasztottam, de mindenkinek legyen tanulság: óvatosan engedjük a nőt a konyhába! Jobban járunk, ha a hálószobában tartjuk és mi visszük neki a kávét meg a reggelit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!