Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha egy férfi és egy nő szakít,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy férfi és egy nő szakít, miért gondolják általában azt, hogy a férfi használta ki a nőt és rabolta el a nő fiatalságát?

Figyelt kérdés
Holott sok esetben a férfi a nő iránti nagyvonalúságból fogadja be a labilis lelkületű nőt a lakásába és fogadja el kedveskedéseit (főzés pl.). Én pl. soha nem szerettem a feleségem főztjét, de az iránta való tapintatból elfogadtam és megettem. Most meg azt hallgatom a bíróságtól, hogy a feleségemnek a nálam lakása és a kotyvasztásai fejében még jogos vagyoni igényei vannak belem szemben. Holott én úgy érzem, hogy ő lehetne hálás nekem, hogy nálam lakhatott, elviseltem a konyhai garázdálkodását és volt pár jó éve mellettem. Hol itt a józan ész? Csupa nő írja ezeket a törvényeket??

2022. jan. 4. 02:25
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
28%
Folytatas: Vannak gyerekek? Úgy veszem ki nincsenek. Így nem értem milyen jogon van mégis haszonélvezeti joga a volt nejednek?
2022. jan. 4. 04:13
 12/38 anonim ***** válasza:
83%

Mindenki a saját vélt vagy valós sérelmeit pátyolgatja.

Nem rabol el senki semmit.

Időt rabolni nem szempont. Érzelmekkel visszaélni, annak alapján kihasználni, az igen.

A férfiak nem gondolnak arra, hogy asszonynak ketyeg a biológiai órája, elvagyok vele, de szertefele kergetem a nőket.

Nem szempont náluk, higy az lenne tisztességes, ha hagynák másik párt keresni, akivel pl családot alapíthatnak, boldogok lehetnek.

2022. jan. 4. 05:16
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

A feleséged is dolgozott. Hozzáadott a közös élethez.

Akkor is így van, ha csak háztartásbeli lett volna. A háztartási munkát is pénzben kifejezi a bíróság, sőt, ha van kert, azt a munkát is. Bizony: mos, főz, takarít, bevásárol, vasal, gondoskodik a háttérről, míg a férje dolgozik. A gyerekek ellátásáról nem is beszélve.

A házasság alatt szerzett és beruházott érték mind közös. Kivéve az örökség, a házasság előtt már birtokolt vagyon, ingóság és ingatlan.

Nem írtad le a lényeget: milyen anyagiakat ítélt meg a bíróság és milyen alapon.

Nem mindegy.

Aztán meg, hogy ízlett-e főztje, vagy nem, az már a te hibád. Neked kellett volna vele ezt rendezned. Anyagi szempontból semmi jelentősége, sőt, nevetségessé teszed magad.

2022. jan. 4. 05:24
 14/38 anonim ***** válasza:
95%

Sok tényt nem írtál le. A bíróság nem ítél vaktában.

Valami nem stimmel a szempontjaidban.

A főzés, meg a “nem kértem, hogy főzzön”, nemcsak abszurd, de pofátlan is.

Ezt férfiként írom.

Mennyi vagyont rakott be a közös életetekbe az exed? Mennyi ingó vagyont, pl. pénzt? Volt-e felújítás, beruházás, bútor, tévé, stb. vásárlás, átalakítás? Fizetett-e bele, vagy beletette-e a munkáját?

Nem stimmrlsz, haver.

2022. jan. 4. 05:32
 15/38 anonim ***** válasza:
81%

Hát persze. Neked van lakásod. Összeházasodtok. Ott éltek. Asszony ápolja, gondozza, vezeti a háztartást, közösen felújítjátok, vesztek ezt-azt.

Aztán, amikir vége, fogod a bőröndjét, kirakod, menjen, ahova akar. Holott a munkájával és a pénzével is hozzájárult a lakásod fenntartásához, a berendezéshez, korszerűsítéséhez, stb. A háztartás vezetéséről, ami napi akár 4-5 óra is lehet, nem is beszélve.

Erre mondja a férfi bíró is (!!!), hogy hát a t...m nem jéne?

2022. jan. 4. 05:40
 16/38 anonim ***** válasza:
85%
... nem kéne
2022. jan. 4. 05:42
 17/38 anonim ***** válasza:
80%
Attól, hogy ott élt, csinált dolgokat pl. főzött, a férfi házasság előtti tulajdona nem felezodik. Ebben az esetben valamilyen osszeg járna az exnek, ami a házasság alatt szerzett értékeknek a fele. Pl. Vettek közösen szoba butort, akkor annak a fele.
2022. jan. 4. 07:15
 18/38 anonim ***** válasza:
19%
Kedves kerdező, ezt a sok laikus rosszindulatu baromsàgot meg se halld. A különvagyon az különvagyon, a hazassàg alatt szerzett az közös ha nem különvagyonbòl lett veve. Ha nem ujitottatok fel közös pènzből akkor nem lett közös vagyon. Az hogy haztartàst vezetett fizette a rezsit az nem keletkeztet közös vagyont,mert az eletvitelhez kellett. A lakàshasznalati jogot sztem ne fizesd ki,hagyd hogy ott lakjon majd megunja.(persze ha te akarod hogy elmenjen a fenèbe es be tudod vállalni akkor fizesd,mert sajnos vagy lakashasznàlat vagy pènz jàr neki)
2022. jan. 4. 07:18
 19/38 anonim ***** válasza:
43%
15 ös azert mert vezette a haztartast nem jar pénz, ott élt használta màsèt nem fizetett alberletet. Az más ha vettek ingòsagokat tv butor stb annak a fele jár. Ne keverd ezeket
2022. jan. 4. 07:26
 20/38 anonim ***** válasza:
6%
14 es, miert nem stimmel? Nem a haverod. Leìrta vilagosan mit nem értesz?
2022. jan. 4. 07:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!