Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha elvaltam,es nalam van a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha elvaltam,es nalam van a gyermek elhelyezve,elköltözhetek -e az USA-ba,ha a gyermek apja Magyarorszagon el?

Figyelt kérdés
2021. máj. 27. 12:50
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Utolso közös megegyezesre az apa nem hajlando
2021. máj. 30. 19:47
 32/38 anonim ***** válasza:
Az adott rendszeresség azt jelenti, ami bele van írva a bírósági végzésbe, vagy a jegyzőkönyve. A láthatás.
2021. máj. 31. 08:38
 33/38 anonim ***** válasza:

Adott rendszerességgel = a bírói végzés tartalma.

Tehát ha a végzésben az áll, hogy a gyerek minden második hétvégén az apánál van, akkor neked ezt kutya kötelessége biztosítani akkor is, ha nem viszi el a gyereket.

Ha rendszeresen előfordul, hogy nem látogatja a megadott időpontban, akkor erre alapozva kérheted a bírósági végzés megváltoztatását, de ez egyrészt hosszadalmas, másrészt egyáltalán nem biztos a végkifejlet. ... Elég, ha az apa azt mondja, hogy Te nem engedted a találkozót, és máris rohadt nehéz lesz bármit bizonyítani, mindkét oldalról.

Sajnos ez az eljárás évekig húzódhat, ezt személyesen is tapasztaltam.

Ha az apa nem hajlandó a közös megegyezésre, akkor csak azt tudom írni, hogy próbáld meg a gyámhatósági eljárást, és drukkolj, hogy az apa ne tegyen keresztbe, és ne reagáljon a megkeresésre, valamint utólag ne támadja meg. De így is évekbe telhet, amíg megkapod az engedélyt.

Egyébként Kanada ilyen szempontból sokkal szabadosabb, mint az USA, ott viszonylag könnyebb az ilyen papírmunkát elintézni, mert a legtöbb esetben van jogsegély a két ország között.

USA esetében ugye ahány állam, annyi jogrendszer, szóval Kanada nem feltétlenül mérvadó ebből a szempontból (sem)

2021. máj. 31. 12:40
 34/38 anonim ***** válasza:

8-as TE tudod rosszul, mivel a gyerek KÖZÖS, felügyelet is az, így piszkosul beleszólhat.

Ha nem egyezik bele, még a bécsi vásárba sem viheted ki a gyereket.

Pl Svájc-Olaszország határnál szállítottak már le azért olasz apukát gyerekestől, mert nem volt nála anyuka beleegyező nyilatkozata, és amíg nem érték el anyukát, addig ott tartották őket.

2021. jún. 4. 17:41
 35/38 A kérdező kommentje:

Utolso!ez regen volt igy!!Ha csak nyaralni megy az anya vagy apa 1-2 hetre,nem

Kell beleegyező nyilatkozat!!Nezz utana a jelenlegi torvenyeknek!Amit te irsz az regen volt!Termeszetesen az elköltözeshez kell a hozzajarulasa!

2021. jún. 5. 21:51
 36/38 anonim ***** válasza:

Kérdező : 26-os és 33-as válaszoló vagyok.

Külföldön élünk. Valóban, ha autóval viszed, a kutya nem kérdezi az EU határokon belül.

Repülővel viszont eddig minden esetben kérték a becsekkoláskor az apai beleegyező nyilatkozatot, ha egyedül utaztam vele, a szüleimnek is kellett, hogy hazahozzák hozzánk.

2021. jún. 8. 07:12
 37/38 A kérdező kommentje:

Utolso es ha apa nem

Egyezik bele??Akkor nem

Repulhetsz a gyerekkel

soha tobbet??

2021. jún. 9. 21:17
 38/38 anonim ***** válasza:

Ha nem változik a törvény, akkor nem.

Ezért kell valahogy közös megegyezésre törekedni, vagy gyámhatóság, de ebben az esetben is blokkolhatja az apa.

2021. jún. 10. 12:16
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!