Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha elvaltam,es nalam van a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha elvaltam,es nalam van a gyermek elhelyezve,elköltözhetek -e az USA-ba,ha a gyermek apja Magyarorszagon el?

Figyelt kérdés
2021. máj. 27. 12:50
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

Milyen bosszu????????atya eg ennyi rosszundulatu arrogans embert még eletemben nem lattam!!eszembe se jutott kibaszni a gyerekem

Apjaval ,az ember feltesz itt egy normalis kerdest,utana nekem tamadnak és meg en vagyok az arrogans!!na ennyi eleg volt itt törlöm magam erről az oldalrol 👋csao

2021. máj. 27. 17:00
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, ahelyett, hogy itt pattognál, keress ügyvédet. Nemzetközi ügyekben meg lehet nem is lesz elég 1, főleg, hogy EU-n kívülre mész, ami egy eléggé speciális eset.
2021. máj. 27. 21:33
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mi Kanadába költöztünk, ami sok mindenben hasonlít az USA-hoz. Mikor először kiutaztunk, elég volt az angolra fordított gyermekelhelyezési határozat, amiben bent volt, hogy a gyerek nálam lett elhelyezve. Nekem work permitem volt, a lányom visitor visa-t kapott. Kint beirattam iskolába, ahonnan kaptam igazolást, a férjem kért munkáltatói igazolást, illetve kellett még egy hivatalos környezettanulmány a lakásról, ahol laktunk. Ezt a három dolgot kellett elküldeni a gyámhivatalhoz (magyar lakcím szerint illetékes), egy kérelemmel együtt. Apuka úgy gondolta, hogy akkor szúr ki velünk a legjobban, ha nem reagál a gyámhivatali megkeresésre, úgy gondolta, hogy akkor nem tudunk intézkedni. De a gyámhivatal 3 hónap elteltével írt egy e-mailt, hogy apuka nem elérhető, hivatalos megkeresésre nem reagált. Ezt mi elküldtük az itteni bevándorlási hivatalnak, és később megkaptuk a letelepedési engedélyt. Azóta már állampolgárok vagyunk.

Mi egyébként azért váltunk, mert apuka összejött egy munkatársával, aki ráadásul meggyőzte, hogy költözzenek el jó messzire, hogy ne zavarja őket a közös gyerekünk. Apuka még a gyerekelhelyezési perre sem jött el, mert épp Brazíliában volt élete szerelmével. Később közelebb költöztek, de mi pár év múlva eldöntöttük, hogy külföldre költözünk. Persze akkor őrjöngött, és mindent megtett, hogy keresztbe tegyen nekünk, holott a válás utáni 2 évben egy alkalommal kereste a gyerekét. Úgyhogy semmi bűntudatom nincs, hogy eljöttünk.

2021. máj. 28. 02:39
 24/38 A kérdező kommentje:
Kedves utolso válaszoló!Köszönöm a választ,pont ezert tettem ki ezt a kerdest,hogy valaki tapasztalatbol elmeselje,hogy a gyermekevel kikoltozott,es megkapta e az engedelyt hozza.Szo nincs bosszurol ,ez csak egy sima kerdes volt,de amint latod,szetszedtek a valaszadok.A kerdesem altalad megvalaszolasra került.Köszönöm!
2021. máj. 28. 09:26
 25/38 anonim ***** válasza:
72%
Nem olvastam el a válaszokat. Kizárólagos gyerekfelügyeletnél az a szülő dönt mindenben, akinél elhelyezik a gyereket. KIVÉVE: az ikolaválasztás és a lakhely változás. Ez va benne a törvényben. Tehát ha apa nem egyezik bele, hogy külföldre vidd a gyereket, akkor nem viheted el, hiába van nálad a gyerek elhelyezve.
2021. máj. 28. 11:10
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Jogász vagyok, láttam pár hasonló ügyet.

Annak van igaza, aki azt írta, hogy :

- ha a szülői felügyeleti joga nem szűnt meg valamelyik szülőnek (ezt bírósági ítélet mondja ki) akkor a gyerek életét érintő döntések (lakhely, iskoláztatás, stb) közösek.

- a gyerek elhelyezése nem egyenlő a szülői felügyeleti joggal. Tehát hiába van nálad elhelyezve a gyerek, az apa engedélye kell, ha a szülői felügyeleti joga nem szűnt meg. A bírói gyakorlat a legtöbb európai országban 400 km-ben határozza meg azt a távot, ahová különösebb engedély nélkül viheted.

- ha az apa nem elérhető, valóban a gyámhatósághoz lehet fordulni. Viszont ha az apa jelzi a gyámhatóság felé, hogy nem ért egyet (a hiányzó nyilatkozat egy adott határidő utáni pótlása csak abban az esetben lehetséges, ha az apa nem reagál, amennyiben egy minimális reakció is van, akkor már nem adják meg.) Sőt, a gyámhatósági határozat is megtámadható az apa által utólag, amennyiben az apa bizonyítani tudja, hogy nyomós ok miatt nem tudott reagálni a gyámhatósági megkeresésre, és a gyámhatósági határozat nem alkalmas a gyerekelhelyezésről szóló bírósági határozat végrehajtására (tehát pl közös szülői felügyeletről rendelkezik, meghatározott láthatási joggal, amit ez esetben nem lehet biztosítani, mert a gyerek nem fog tudni 2 hetente hazautazni Amerikából hétvégén).

Valamint amiatt is megtámadhatja, ha ez pl rá indokolatlan többletköltséget ró (tehát pl fizetnie kell a repjegyet, ha látni akarja a gyereket).

Ilyen engedélyek hiányában a gyermekek jogellenes külföldre viteléről szóló hágai egyezmény értelmében bűncselekményt követsz el.

2021. máj. 28. 12:36
 27/38 A kérdező kommentje:
Utolso valaszolo.Köszönöm szepen.Még 1 kerdes: ha 50 km-re költözöm el a jelenlegi lakhelyemtől es ezt is megtamadja az apa akkor mi van?
2021. máj. 28. 17:03
 28/38 anonim ***** válasza:
Semmit.Országhatáron belül oda viszed ahova akarod
2021. máj. 28. 19:57
 29/38 anonim ***** válasza:

26-os válaszoló voltam :

Nem fogják figyelembe venni, ha az az apa lakhelyéről nincs olyan távolságra, hogy a gyerekelhelyezésről szóló végzésben foglaltak ne lennének betarthatóak.

Szóval ha pl eddig egy városban laktatok, de elmész egy 50 km-re lévő városba, ahol tudod biztosítani, hogy az adott rendszerességgel láthatja a gyereket akkor semmi probléma.

De ha az apa Magyarországon él, Te pedig az USA-ba mennél, akkor megtámadhatja simán.

Ez esetben a legegyszerűbb, hogy megpróbálsz közös megegyezésre törekedni az apával, és ezt foglaljátok okiratba (azaz kéritek a bírósági döntés megváltoztatását)

2021. máj. 29. 11:20
 30/38 A kérdező kommentje:
Mit jelent hogy adott rendszeresseggel?
2021. máj. 30. 19:46
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!