Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi volt az utolsó csepp?
Azoktól az anyukáktól vagy apukáktól szeretnék kérdezni, akik pici gyerekkel és babával döntöttek úgy, hogy külön mennek a házastársuktól.
Egyre jobban efelé dől a mérleg bennem, de nem merem meglépni. Apa nevére jön a GYED is, tehát semmi bevételem nincs csak a családi pótlék. Bár talán meg tudnánk egyezni, mivel a GYED a pici után azt hiszem engem illetne, ha szétmegyünk. Én maradnék a házban a gyerekekkel.
1 dolog tart vissza. Nem hiszem, hogy végig tudnám csinálni, mindent megoldani egyedül. Félek az egyedülléttől. 8 hónapos a babám éjjel még 3x kel enni, és a 4 évessel nyilván foglalkozni kell. Nappal én vagyok velünk, fél 5-ig, és jól esik mikor a férjem átveszi őket amíg szusszanok. Nincs jogsim, a kocsi az ő nevén van, ha betegek orvoshoz is nehézkes lenne elvinnem őket.
Ezek amik visszartanak.
Férjem depressziós, egyre jobban benne van és hiába orvos, hiába 100 féle gyógyszer már, nem segít semmi. Az orvos azt mondta, hogy elég neki egy szó, hogy olyan állapotba kerüljön amilyenbe szoķott. (Kontroll totál elvesztése, el akar menni, ő szar, veri a fejét a szekrénybe, kiabál, visít, ordít, sír)
Már most ott tartok, hogy nem merek neki mondani semmit, nehogy ez legyen.
A két gyereket nem szeretném így nevelni. Kértem már sokszor, hogy változzon stb..semmi változás.
Egyszerűen nem lehet rá építeni, nem érzem magam biztonságban mellette, nem érzem biztos pontnak az életemben. Ha nem depis nincs vele gond, de ez már nekem sok. Én is rámegyek, érzem.
Kíváncsi vagyok ti mikor léptétek meg az utolsó lépést és mondtátok azt, hogy mostmár elég?
Nem akarom szetoffolni, a 2 hét itt 2 ott annál minden jobb az igaz.
De az együtt mégis külön akkor egyik fél sem tud továbblépni, ujra kezdeni....
Mondjuk a kérdező nem írta,hogy közös a ház, lehet az is mint pl nálam ,hogy a ház örökség tehát külön vagyon.
21: nyilván, én is ezzel kezdtem.
De a kérdező egyelőre magabiztosan kijelentette, hogy mivel a férjnek van hova mennie, ezért ő marad. Na ez így ilyen formában egyelőre álom.
Köszönöm a válaszokat! Nem csak kitaláltam, hogy én maradok a házban. Már beszélgettünk róla, hogy mi lenne ha...
23-as, én is próbálok kitartani, de nem mindig sikerül.
Nem találtunk másik orvost, kb. 10-el beszélt, de nem vállalták a vírus miatt....
Akik lepontozták a hozzászólásom, azok azt mondják, hogy "nem dehogy, a bíróság ki fogja rakni apucit", vagy csak a véleményöknek adtak hangot? Mert a törvény nem szavazgatással működik, akkor sem, ha ez nem tetszik.
24: "Béke helyzetben" az emberek sok mindent mondanka. Nyomás alatt meg mást. Attól, hogy egyszer azt mondta neked, hogy ő költözne, és te maradhatsz, még ne vegyél mérget arra, hogy ugyanezt fogja mondani, ha tényleg mennie kell.
Első körben nem ártana, ha olyan terved lenne, ami az ő döntésétől független. Például tök jó, ha maradhatsz a házban, de a tervednek nem erre kell épülnie, hanem arra, hogy nem mardhatsz. És már itt bukik az ötletelésed.
A szavazgatás és a női tippek alapján úgy látom, hogy a józan ész helyett megint a kőkemény "állj bele, rúgdj ki" mentalitás nyer teret.
Aztán majd amikor megszívja a kérdező, akkor ugyanezen hölgyek, akik most biztatják elmondják, hogy "szegény nő, mekkora mocsok volt a férje", majd átmennek osztani az észt egy másik topicba, mert ez már veszett fejsze nyele.
Gratulálok, persze, a kibicnek semmi nem drága
off: Én az ilyen "Honnan veszed, hogy te maradsz a házban?" féle válaszokat azért pontoztam le, mert nem hasznosak. A kérdés nem erre vonatkozott. A kérdezőnek nyilván megvan az oka, hogy ebben biztos. És nem kötelező minden kérdéshez kisregényt írni az anyagi háttérről. Erre mindig van valaki, aki full lényegtelen részleteken elkezd hőbörögni meg észt osztani, úgy, hogy senki nem kérdezte, és senkit nem érdekel. Nem jogi okoskodást kért a kérdező, hanem tanácsot és példákat.
on: Nekem az utolsó csepp az volt, mikor felmondott a férjem a munkahelyén. Addig sem segített már semmit a háztartásban vagy a gyerekeknél, minden rámhárult, úgy hogy én is teljes munkaidőben dolgoztam közben. Ráadásul nem olyan helyen lakunk, ahol sok munkalehetőség lenne, mikor kérdzetem mit akar csinálni ezek után, csak a vállát vonogatta, hogy hát nem tudja. Igazából megkönnyebbülés volt, hogy nem kell többé még róla is gondoskodni.
Nekem nem áll össze a történet. Ahogy írták előtte is, a depressziónak nagyon komoly előjelei vannak. A kicsi gyerek meg 8 hónapos, tehát 8+9=17 hónappal, kb. másfél évvel ezelőtt még annyira jól volt, hogy második gyereket vállaltatok? Mert egy labilis embernek egy gyerek is sok, hogy jött, hogy akkor legyen második is?
A GYED-et miért a férjed kapja? Ennek technikai oka van? A GYED-et az kapja, aki igényli (vagy aki otthon marad, ez attól függ, hogy sima GYED vagy GYED Extra).
10, az ilyen súlyos depresszió jelei nem maradnak rejtve. Lásd fejét a szekrénybe veri. Ez a depressziónak az a szintje, ami már a fizikai önkárosítás. Sajnos ennek az előjelei annyira nyilvánvalóak, hogy egyáltalán nem kell szakembernek lenni (én az vagyok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!