Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi volt az utolsó csepp?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi volt az utolsó csepp?

Figyelt kérdés

Azoktól az anyukáktól vagy apukáktól szeretnék kérdezni, akik pici gyerekkel és babával döntöttek úgy, hogy külön mennek a házastársuktól.

Egyre jobban efelé dől a mérleg bennem, de nem merem meglépni. Apa nevére jön a GYED is, tehát semmi bevételem nincs csak a családi pótlék. Bár talán meg tudnánk egyezni, mivel a GYED a pici után azt hiszem engem illetne, ha szétmegyünk. Én maradnék a házban a gyerekekkel.

1 dolog tart vissza. Nem hiszem, hogy végig tudnám csinálni, mindent megoldani egyedül. Félek az egyedülléttől. 8 hónapos a babám éjjel még 3x kel enni, és a 4 évessel nyilván foglalkozni kell. Nappal én vagyok velünk, fél 5-ig, és jól esik mikor a férjem átveszi őket amíg szusszanok. Nincs jogsim, a kocsi az ő nevén van, ha betegek orvoshoz is nehézkes lenne elvinnem őket.

Ezek amik visszartanak.

Férjem depressziós, egyre jobban benne van és hiába orvos, hiába 100 féle gyógyszer már, nem segít semmi. Az orvos azt mondta, hogy elég neki egy szó, hogy olyan állapotba kerüljön amilyenbe szoķott. (Kontroll totál elvesztése, el akar menni, ő szar, veri a fejét a szekrénybe, kiabál, visít, ordít, sír)

Már most ott tartok, hogy nem merek neki mondani semmit, nehogy ez legyen.

A két gyereket nem szeretném így nevelni. Kértem már sokszor, hogy változzon stb..semmi változás.

Egyszerűen nem lehet rá építeni, nem érzem magam biztonságban mellette, nem érzem biztos pontnak az életemben. Ha nem depis nincs vele gond, de ez már nekem sok. Én is rámegyek, érzem.

Kíváncsi vagyok ti mikor léptétek meg az utolsó lépést és mondtátok azt, hogy mostmár elég?

2021. jan. 2. 17:19
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
7-es abból gondolom, hogy már kifelé kacsintgatott és azt írod, azóta van bekattanva. Szerintem nincs túl azon a nőn, csak nem akar benneteket cserben hagyni. Én se hiszek az ok nélküli depresszióban. Szerintem az a nő hiányzik neki. De ez csak egy vélemény.
2021. jan. 2. 18:23
 12/32 anonim ***** válasza:
43%

"Igen van hova mennie. 2 utcányira laknak a szülei, oda mehetne."

Miből gondolod, hogy ő menni akar a házból?

"Én maradnék a házban a gyerekekkel."

Miből gondolod, hogy te maradhatsz ott?

Ha a ház nem a tied (különvagyon), hanem közös, akkor a férjednek akkor kell csak elhagynia, ha el akarja. Ez az ő döntése lesz, hogy költözik e a szüleihez.

Ha viszont nem akar menni, s a bíróság úgy ítéli, hogy nem jelent rátok veszélyt, akkor simán maradni fog, megkap egy szobát, a közös helységeket használjátok együtt, és innen fog indulni a vagyon megosztás.

2021. jan. 2. 18:23
 13/32 anonim ***** válasza:
71%

Nagy eséllyel az anya kapja a házat ( ha xsak nem külön vagyon volt ) nem is értem honnan gondolod hogy. Közös használatot ítélnek meg gyerekek mellett...

Vagy feltételezed hogy ez egy sok szobás nagy ház... lehet két szoba egy a gyerekek egy nekik ...maris nem megoldható a dolog.

2021. jan. 2. 18:26
 14/32 anonim ***** válasza:
76%
13: pedig simán megítélnek közös használatot gyerekek mellett. Nem rakják a férfit az utcára, amennyiben a gyerek nem szenved aránytalan sérelmet (az pedig nem az, hogy apuka kap egy szobát)
2021. jan. 2. 18:28
 15/32 anonim ***** válasza:
75%

Igen, annyit feltételezek, hogy 1 szobánál több van. Amennyiben 2 szoba van, akkor már simán elosztja a bíróság addig, amíg a vagyonmegosztás le nem zárul (apuka megkapja a legkisebb szobát), anyuka a gyerekekkel a másikat (vagy a többit, ha több van).

Ha nagyobb a ház, akkor apuka akár több szobát is kaphat.

2021. jan. 2. 18:29
 16/32 anonim ***** válasza:
73%
14 Fura, érdekes hatással lehet a gyerekre ha az anya és apa együtt de külön élnek és akkor apa oda vinné az új barátnőjét ? ( vagy épp a régebbi flortot akiről szó volt ) finom szó rá az érdekes, inkább mindenkinek kellemetlen.
2021. jan. 2. 18:30
 17/32 anonim ***** válasza:
34%

16: egy szóval sem mondtam, hogy ezek a helyzetek kellemesek. De a bíróságok nem is a kényelmet nézik. Ha az apa közli, hogy a saját tulajdonában akar maradni (50% ugyanis az övé), és nincs hova mennie, akkor a bíróság nem fogja végigtelefonálni az összes ismerősét/családját, hogy van e mégis hova menni.

És ha nem csinál olyasmit, ami a gyereknek káros (pl ott szexel a közös konyhában), akkor akár a barátnőjét is viheti oda (már ha talál olyan csajt, aki felmegy vele).

Mondom, a kérdező már jól kitalálta, hogy ez hogyan lesz, de ez csak egy álom egyelőre.

2021. jan. 2. 18:33
 18/32 anonim ***** válasza:
73%
Nem váltam soha de remelem a gyereket is nézik mert ez a helyzet így hogy együtt de mégis külön ,nekik is rossz lenne.
2021. jan. 2. 18:37
 19/32 anonim ***** válasza:
27%

Miért lenne rossz?

Mennyivel rosszabb, mintha 2 hetet anyunál, 2 hetet apunál (teljesen szokványos).

Vagy aput csak 2 hetente hétvégén láthatja (teljesen szokványos).

Vagy aput csak a gyermekjóléti központ kapcsolattartási ügyeletén láthatja (speciálisabb eset, de nem bevett gyakorlat).

(és persze mindezek fordítva is igazak amikor nem anyunál van a gyerek)

2021. jan. 2. 18:44
 20/32 anonim ***** válasza:
bocs, speciális, de bevett gyakorlat a 3. is
2021. jan. 2. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!