Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nálatok mi volt a válóok? "Mi volt az utolsó csepp a pohárban? " Hogyan és meddig próbáltátok megoldani a dolgot?
A "kockáknak" ezért nincs barátnőjük se.De ezek szerint te már tudtad,mikor hozzámentél,hogy ilyen.
A játékidejét kellene limitálni,hogy legyen ideje segíteni és veled is foglalkozni.
Ó, bár ennyi lenne a problémám :))
A férjem börtönben van, én egyedül maradtam a kisfiúnkkal, mégis mellette vagyok és várom, hogy végre hazajöjjön.
Ha más nem segít, esetleg tarts tükröt a férjed felé.
Ne főzz, ne takaríts, csak "szórakozz", ülj a V, gép előtt, hátha kapcsol.
Ne ígéreteket szedj ki belőle, hanem állítsd kész helyzetek elé. Pl:
- Hétvégére szép időt mondanak, elmehetnénk kirándulni. Bevásároltam hozzá mindent. Szerinted vonattal menjünk vagy autóval?
- Beraktam a mosógépbe a ruhákat, ha lejárt, kérlek teregess ki, mert nagyon fáradt vagyok.
- Kérlek hagyd a játékot estére, olyan rég csináltunk közösen valamit. Arra gondoltam főzhetnénk együtt valami különlegeset, mihez lenne kedved?
Ha nem nyújtasz neki alternatívát, akkor miért ne játszhatna? Nem tudom, mennyire szoktatok közös programokat csinálni, illetve mennyire törekszel rá, de ha amúgy semmi más "dolga" nincs, azaz a játék helyett mondjuk tévéznél vele, akkor érthető. A házimunka beosztása meg megszokás kérdése, önállóan nem áll neki sok férfi. Először adj neki egyszerű részfeladatokat, aztán lehet persze ezt növelni. :)
5.nek: Szerintem jó alternatívák, de tipikusan olyanok a kockák, mint a gyerekek. Ha teszel valamit, kapsz valamit.
Sajnos
5-ös vagyok, "kocka" feleségként írtam. :)
Én magamról tudom, hogy olyankor játszom többet, mikor amúgy nincs más tennivalóm. TV-t nézni nem szeretek, így ha a férjem leül elé, inkább játszom helyette. Ugyanígy, ha túlórázik, vagy ha olyan fáradt, hogy nem csinálunk semmit együtt, hanem alszik vagy olvasgat, szintén játszom.
DE! Ha szervezünk valami programot, nem hagynám ki a játék miatt, akármennyire is szeretek játszani. A játékon belül amúgy valós emberi kapcsolataim, barátságaim is kialakultak, engem ez kapcsol ki a legjobban a munkából, a mindennapokból. Ezzel szerintem nincs is gond, hanem azzal, ha valaki a valós egyéb szórakozás HELYETT is a gépet választja.
A kérdezőnek is azért írtam a fentieket, mert magamról tudom, milyen az, mikor az ember szeret játszani, és mik azok, amiket viszont ki nem hagynék a játékért sem.
Lehet, hogy van különbség, és én normális vagyok, az ő férje meg már nem, ezt így messziről nem lehet megmondani. De ha amúgy rendes, munkába jár, nem hatalmasodott el rajta semmiféle kóros függés, akkor szerintem a legtöbb esetben jobb program híján játszik, nem pedig azért, mert mást nem is akarna csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!