Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elválnék a feleségemtől, de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elválnék a feleségemtől, de van egy 2 éves lányunk. Mik a kilátások?

Figyelt kérdés

A feleségemmel 15 éve vagyunk együtt, mint kiderült a karantén alatt, 5 éve szeretője van.

3 éve bunkózik velem, flegmázik és veszekedések vannak. Mindig engem okolt, bár most már utólag értem hogy miért volt ilyen.

A ház az enyém, illetve van egy örökölt lakásom. Az autó is az enyém. Mindenképpen válni szeretnék, mert rá sem bírok nézni a feleségemre, de nem akarom hogy a gyermekem szenvedjen, így nem tudom mi lenne a helyes döntés.

Válás esetén mennyi esélyem van arra, hogy enyém lehet a kislányom? Vagy mindenképpen az anyukájánál marad és max osztott felügyelet lehet? Nem venném el a gyermekem feje felől a fedelet, de nagyon nehezen nyelem le hogy amiért vért izzadtam házban ő éldegéljen a szeretőjével.

Legszívesebben elzavarnám az anyjáékhoz.

Semmit nem tett soha a házasságunkba, kapcsolatunkba, csak ingyenélt és követelőzött.

Mit tegyek?

33 férfi

2020. jún. 8. 19:45
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%
Egy jó ügyvéd annak is utána tud nézni pl., hogy a bankszámláin milyen pénzmozgások voltak és mivel ő nem dolgozott, így gondolom azt a pénzt is te adtad neki ami továbbra is, ha elköltötte akkor meg belehet törvényesen hajtani rajta utólag is.
2020. jún. 20. 19:10
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Házasok, ez nem fog működni. Házasság alatt keletkezett vagyok közös (kivéve örökség és egy-két kivétel). Azonban a fizetése közös, tök mindegy, hogy dolgozott e a másik, rakott e bele pénzt. Ezt csak házassági szerződéssel lehet kivédeni, amit házasság alatt is bármikor lehet kötni. A házasság egy vagyon közösségi szerződés valójában, a többi része a körítés (pl. hűség, az nem jogi kategória, ilyenkor ha válás van, az nem lehet érv (nálunk) valójában). Nem tartom én sem fair-nek, de ez van.
2020. jún. 24. 12:55
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Épp olvastam egy külföldi paliról aki úgy mentette meg a pénze felét a feleségétől, hogy elköltöttem az összeset játékbeli skinekre. Ezeknek a felét nem fogja kérni a feleség és nem is tudja elkérni. A válás után pedig a skineket vissza tudja váltani pénzre.
2020. jún. 24. 14:17
 24/24 anonim ***** válasza:

5 éve van szeretője, 3 éve bunkózik, és 2 éves a kislány? Szerinted kié az a gyerek?

Szerintem ha tied a ház, simán lehet h neked ítélik a gyereket. (Vigyázz, ha a házat a házasság alatt vetted, akkor közösnek számít, akkor is ha te fizetted!)

2021. szept. 7. 02:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!