Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elválnék a feleségemtől, de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elválnék a feleségemtől, de van egy 2 éves lányunk. Mik a kilátások?

Figyelt kérdés

A feleségemmel 15 éve vagyunk együtt, mint kiderült a karantén alatt, 5 éve szeretője van.

3 éve bunkózik velem, flegmázik és veszekedések vannak. Mindig engem okolt, bár most már utólag értem hogy miért volt ilyen.

A ház az enyém, illetve van egy örökölt lakásom. Az autó is az enyém. Mindenképpen válni szeretnék, mert rá sem bírok nézni a feleségemre, de nem akarom hogy a gyermekem szenvedjen, így nem tudom mi lenne a helyes döntés.

Válás esetén mennyi esélyem van arra, hogy enyém lehet a kislányom? Vagy mindenképpen az anyukájánál marad és max osztott felügyelet lehet? Nem venném el a gyermekem feje felől a fedelet, de nagyon nehezen nyelem le hogy amiért vért izzadtam házban ő éldegéljen a szeretőjével.

Legszívesebben elzavarnám az anyjáékhoz.

Semmit nem tett soha a házasságunkba, kapcsolatunkba, csak ingyenélt és követelőzött.

Mit tegyek?

33 férfi

2020. jún. 8. 19:45
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
98%
Keress egy ügyvédet.
2020. jún. 8. 19:47
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha képes vagy meggyőzni az illetékes szerveket arról, hogy nemcsak anyagilag vagy jobb helyzetben, mint ő, hanem rendezettebb és biztonságosabb környezetet tudsz biztosítani a gyerekednek (mert mondjuk érzelmileg stabilabb vagy a nejednél, nem váltogatod az élettársakat, stb.), és a gyerek érzelmileg erősen kötődik hozzád, akkor van esélyed.
2020. jún. 8. 19:56
 3/24 anonim ***** válasza:
97%

Azt hogy èrted, hogy a ház meg az autó a tièd, minden házasság előttről már megvan?

A felesègednek van hova mennie?

2020. jún. 8. 20:02
 4/24 A kérdező kommentje:

A házat én vettem, a nevemen van, nem közös (Még csak 4 éve vagyunk házasok, elméletileg 5 év után lenne közös)

Az autó is az enyém, illetve az örökölt lakásom eleve nem is közös.

Az anyjáékhoz tudna menni, de nem akar. Sajnos nem volt azon sosem, hogy anyagilag ő is rendelkezzen valamivel, sosem volt semmije mert inkább másra költötte a pénzt. A szeretője pedig kidobta miután ledobtak.

Nem vagyok rosszindulatú, de olyan szinten átverve érzem magam hogy mindenképpen válni akarok. Nem akarok kicseszni vele, csak elég már a kihasználásból. Teljesen vak voltam.

2020. jún. 8. 20:16
 5/24 anonim ***** válasza:
85%

Ha 5 éve van szeretője a feleségednek és 2 éves a gyerek, akkor nem is biztos, hogy a tiéd a gyerek.

Talán válási mediátorhoz kellene elmenni. Ő segít abban, hogy mindenki számára elfogadható megállapodás szülessen a válásról.

6/24 anonim ***** válasza:
94%

Akkor minek vetted el és csináltál neki gyereket, ha semmit nem tett a kapcsolatba?

Végülis már mindegy! Egy jó ügyvéd, de nem hiszem, hogy a gyerek hozzád kerül.

N27

7/24 anonim ***** válasza:
79%
Te nagyon higgadtan kezeled a helyzetet, én már kivágtam volna, ezek után nem foglalkoznék vele, hogy hova megy. Azok után, hogy így átvert nem akarnék soha többet felőle hallani.
2020. jún. 8. 20:19
 8/24 anonim ***** válasza:
21%
1 év után közös minden úgy tudom.
2020. jún. 8. 20:21
 9/24 anonim ***** válasza:
71%

"A házat én vettem, a nevemen van, nem közös (Még csak 4 éve vagyunk házasok, elméletileg 5 év után lenne közös)"

Nem tudom, honnan szeded, de a magánvagyon részét képező ingatlan soha nem lesz közös, 20 év után sem.

Viszont az, hogy a neveden van, semmit nem jelent. Miből vetted és mikor? Van rajta hitel?

Autót mikor vetted? Ha házasság alatt, akkor az közös vagyon.

Mi az, hogy ingyen élt? Talán nem dolgozott? Kétlem.

2020. jún. 8. 20:24
 10/24 anonim ***** válasza:
73%

5 èv után sem lenne közös, ez nem így működik. Meg nem is úgy, hogy kinek a nevèn van.

Ami házasság előttről megvan, az magánvagyona, ami utána, az közös.

2020. jún. 8. 20:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!