Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás során miért viszi a feleség a cég felét, amihez semmi köze?
Bocsi, engem nem neveznek így, mert nem vagyok hajlandó senkit kiszolgálni, és szerencsére nem is várják el, mivel eleve nem ismerkedem olyan alakokkal, akik úgy gondolkodnak, mint te. Szerencsére a környezetemben egyébként sem fordulnak elő.
Sajnálom a párodat, biztos önbizalomhiányos, nem túl tanult, vagy valami hasonló, hogy elviseli a hozzáállásod.
Hű, meglepődtem a válaszok többségén. Én voltam már hasonló helyzetben és bentről (értsd: férfi szemszögből) azért teljesen más. Szerencsére, nálam annyi a különbség, hogy az esküvő előtt váltak el az útjaink, de így is kemény volt. Pár meglátásom:
1. Lehet ócsárolni a hapsit, hogy nem kötött házassági szerződést, de lehet, hogy ő is kb. azonos helyzetből indult az asszonnyal, így nem látta értelmét (mellesleg a nők többsége egy ilyen papír láttán rögtön kiverné a balhét).
2. Lehet, hogy a lehetőség menetközben adódott és egy (akkor még működő) házasságban nem kezdi el az ember azt papírozni, hogy mi legyen váláskor. Elég furán is nézne ez ki a gyakorlatban.
3. Oké, hogy a házimunka, gyereknevelés stb. munkának számít és váláskor ezt el kell ismerni, DE ne b****a már meg, hogy ezért néhány év után 50-100 milliókat vagy még többet követelnek! Szerencsétlen hapsi is vett volna fel pár alkalmazottat házi munkára, ha ezt tudta volna...
És egy cégalapítás kapcsán kiemelném az érzelmi oldalt, hogy a nők is értsék: az éjszakázás és mindenről lemondás egy dolog, de a kockázat és bizonytalanságok miatti folyamatos stressz ÉVEKKEL RÖVIDÍTI A FÉRFI ÉLETÉT, de ez valahogy sose jön fel. Ez a kemény része, a kockáztatás, majd az út a hullámvasúton. Ha bukás a vége, akkor a férfi az "idióta lúzer", bezzeg, ha bejön, akkor rögtön jár a mézesbödön fele, mert az asszony keményen sepregetett, amíg a férfi kikészült. És a poén, hogy lehet, hogy a férfi mindezt a családjáért vállalta fel, mert nem akarta, hogy az ő gyerekét cukkolják az iskolában, vagy az asszony mindig zsörtölődött, hogy csak a Balatonra mennek, bezzeg Mancikáék évi 4x mennek a Karib-térségbe. Lehet hibáztatni a férfit, mert az induláskor keveset törődött a családdal, de mindennek ára van. Akkor is a férfi lenne a patás ördög, ha nem csinált volna semmit, csak melózott volna 8 órában, mert "lusta és céltalan". Csak akkor most nem a cégről menne a vita, hanem arról, hogy a lakás hogyan osztódjon és mehetne élete végéig albérletbe, ahonnan ha beüt valami baj, mehet a híd alá... Mert az asszony kimosott pár ruhát, amíg ő dolgozott. Így lett a hajléktalanok jó része is az, ami.
32F
35-ös válaszod kérdező enyhén szólva középkori felfogás. Nem a középkorban élünk és nem is akarunk oda visszamenni. Írtam hogyha házasságon kívül saját önerőből építette a vállalkozasat akkor ügyvéd segítségével ezt lehet tisztázni de ilyenkor jó a házassági szerződés mert akkor mindenki tudja hogy mi a saját tulajdona.
Ja és a nő is dolgozhat és gyereket nevelhet. Az h*lyeség amit a nő és férfi szerepről írtál. A nő attól nő hogy önmaga és a ferfi is attól férfi hogy önmaga. És a szépség akkor kezdődik mikor elhatározza az ember hogy önmaga lesz.
#55%: úgy írsz itt, mintha csak a férjnek lehetne vallalkizasa.
Itt a példa, hogy soha, de soha nem szabad belemenni olyan szituba, hogy a saját karrierunket kicsit is hátrébb soroljuk a masike miatt. Majd szépen a férj elmegy a lázas gyerekért, és felreteszi addig a munkát.
És ez nemtől független. Ha a nő csinálja a bizniszt, a férfi pedig sepreget, akkor én a nő pártján vagyok.
U.i.: alapesetben letojom a %-os értékelését a válaszoknak, de ha az itteni értékelések ill. válaszok az általános magyar női mentalitást tükrözik, akkor egy életre elment a kedvem a házasságtól...
"DE ne b****a már meg, hogy ezért néhány év után 50-100 milliókat vagy még többet követelnek! Szerencsétlen hapsi is vett volna fel pár alkalmazottat házi munkára, ha ezt tudta volna..."
Persze, egy 1 éve létrehozott vállalkozás biztos már több 10-100 millió hasznot termelt. A legtöbb vállalkozás az első évben nem is nyereséges.
"az éjszakázás és mindenről lemondás egy dolog, de a kockázat és bizonytalanságok miatti folyamatos stressz ÉVEKKEL RÖVIDÍTI A FÉRFI ÉLETÉT, de ez valahogy sose jön fel."
Egy gyerek kihordása, megszülése, hónapokig, évekig való éjszakázás, gyerekkel járó felelősség, stressz, beteg gyerek ápolása évekkel rövidíti meg a nő életét, és a testét is megváltoztatja.
Egyébként meg mindaz, amit a vállalkozás beindításáról leírtál, pont azt igazolja, hogy a pasi nem tudta volna létrehozni a sikeres vállalkozást, ha napi szinten az ő felelőssége lett volna a gyerek ellátása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!