Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás során miért viszi a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás során miért viszi a feleség a cég felét, amihez semmi köze?

Figyelt kérdés
Nem engem érint, egy barátom van ebben a helyzetben. Van egy 4-5 fős jól menő vállalkozása, amit egy éve alapított, és elmondta, hogy most valószínű a tulajdonjog felét vagy jelentős részét is a feleségének ítélik. Bennem felmerült, hogy milyen jogon? A nőnek a vállalkozásban semmi szerepe nem volt, a barátom építette fel egy társával közösen. A lakást még értem, meg persze alap, hogy a kisfiút is viszi az anyuka, aztán lehet majd pereskedni évekig a ltáhatási jog be nem tartása miatt, hogy ne kéthetente láthassa a saját gyerekét. Ez miért működik ilyen disztkriminatív módon?
2020. febr. 18. 14:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/94 anonim ***** válasza:
89%
Mert a sikeres férj buta volt és nem papírozta le a cég tulajdonjogait, és házassági szerződése sincs. Alap jog, hogy házasságban a házasságkötés után szerzett vagyont felezik.
2020. febr. 18. 14:44
 2/94 anonim ***** válasza:
89%
Megfontoltan kell élni és nem a körülményeket szidni, ha nem tetszik valami. Hozott egy döntést, amikor megnősült, aztán akkor is, amikor nem kötött házassági szerződést, aztán akkor is, amikor céget alapított, és megint csak nem kötött szerződést arról, hogy a cégrésze kizrólag az övé, aztán akkor is, amikor a válást beadta... stb. Akkor most miért is a magyar jogrendszer a hibás, amikor kb. 20-30 helyen dönthetett volna másképp is? Ha nekimegyek a falnak, akkor miért a fal a hibás? Eddig is ott volt, úgy volt, tudtam, hogy fáj, mégis nekimentem... nem értem.
2020. febr. 18. 14:46
 3/94 anonim ***** válasza:
15%
Tisztelt fiatalok! Itt egy példa, amiért sose nősüljetek meg!
2020. febr. 18. 14:48
 4/94 anonim ***** válasza:
16%

ha rutinos lenne a srác, akkor már mindent vagyont eltüntetett volna a cégből és semmit nem vesz KP-ra csak lizingeli vagy bérli, mert akkor le tudja írni az adóból. Ha a cégből kiveszi a KP-t, akkor azt már nem tudja a feleség elvinni, mert hivatkozhat arra, hogy elköltötte. Ami a bankban van, ami lefoglalható, ami követelés alatt van, ami értéktárgy annak mind buja a felét ha a házasság alatt szerezte.

Ha a férfi a házasság alatt alapította a céget vagy szerzett benne tulajdonrészt, akkor amatőr volt. Éppen ezért rutinos házas férfiak semmit nem birtokolnak közvetlenül, csak áttételesen, barátok és kamu cégeken keresztül amik lehetőleg nem MO vannak bejegyezve.

2020. febr. 18. 14:50
 5/94 anonim ***** válasza:
100%

49%

Nem a házasság a baj, hanem a tudatlan butaság.

A házasság lehet jó, ha az ember dolgozik érte, tanul, fejlődik és tesz érte. És néha válással végződik, nyilván. Mindent lehet ésszel csinálni és élvezni.

Előző példámra visszatérve nem az a konklúzió, hogy "kedves fiatalok , ezért nem kell falat felhúzni", hanem az, hogy nem megyek neki.

2020. febr. 18. 14:51
 6/94 anonim ***** válasza:
88%
4-es: ez meg nem felelősségválallás és döntéshozás, hanem csalás és gerinctelenség.
2020. febr. 18. 14:52
 7/94 anonim ***** válasza:
100%

Mert a házasság egy vagyonközösséget is jelent.

A házassággal beleegyezel, hogy pénzügyi tekintetben (majdnem) mindenetek közös lesz. Ha a házasság alatt te bármit megszerzel, vagy létrehozol, az közös tulajdonnak minősül. (Ha jól értem, itt nem a házasság előtt létrejött vállalkozásról van szó.) Hogy abban a feleségnek semmi köze nincs? Ez azért így nem igaz. Közvetlenül lehet, hogy nincs (bár a házasság, mint vagyonközösség pont azt mondja ki, hogy onnantól minden közös, hiszen ezért alkotnak ők ketten vagyonközösséget...), de tudod, ki volt az, aki ott állt a férfi mellett, míg az a ügyeket intézte?

2020. febr. 18. 14:52
 8/94 anonim ***** válasza:
93%
Ja, hogy amíg az anyuka a közös gyereküket gondozta, éjszakázott, ápolta ha beteg volt, főzött a családra, vezette a háztartást, addig a pasinak volt ideje vállalkozni. Ha a pasi csinálta volna mindezt a nő helyett, akkor is itt tartana? Aki házasodik és gyereket csinál, az felelősséget vállal. Csak nehogy a vállalkozás is bebukjon, mert nem olvassa el rendesen a szerződéseket.
2020. febr. 18. 14:58
 9/94 A kérdező kommentje:

7: ó, hát persze, a nő érdeme akkor ez is. És a nőt ki tartotta, a cég jövedelmét ki költötte el? Ha tett volna bele valami szellemi terméket, még talán oké, de SEMMIT. A semmiért szerintem a semmi jár cserébe.

Egyébként házasság alatt indult a cég igen. Jó kérdés, hogy miért nem fektette le jogilag, hogy kié a cég, de gondolom, hogy ehhez az asszonyka hozzájárulása is kellett volna, nem?

2020. febr. 18. 15:00
 10/94 A kérdező kommentje:

8: elmondom neked, hogy a barátom az elmúlt egy évben renszeresen kb. csak aludni járt haza. Gondolom, ezért adta be a válópert az anyuka is, bár erről nem beszéltünk. Addig a nő 4 órában dolgozott feketén a gyerek miatt (senki nem kötelezte rá), és még jó, hogy ellátta a gyereket, amíg a férfi pénzt keresett nem maga, hanem a családja számára.

Néha nem értem honnan jönnek ezek a nagyon okos nőpárti gondolatok.

2020. febr. 18. 15:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!