Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van esélyem a nyerésre vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van esélyem a nyerésre vagy az ügyvédem csak fölöslegesen biztat?

Figyelt kérdés
Már lassan 1,5 éve megy a válásunk,a gyt összeg a vitatott.Mar volt tanú meghallgatás is ,és meg mindig nincs vége.Ugyv3dem úgy adta be anno a keresetet,hogy 40.000 ft gyt.tartok igényt, és a kizárólagos felügyeletet.A lakásunkra meg a kizárólagos használati jogot.Azt fontam ,h gyorsabban fog ez menni de a férjem egy 120.000 ft nettó jövedelem papirt hozott,meg hogy albérletben lakik a párjával, aki most gyesen van,a 3 hónapos babával.Bizonyitani próbáltuk h többet keres ,de nem sok sikerrel.Lehet esélyem a 40 .000 ftra? És ha nem kapom meg én vagyok a pervesztes? Mert úgy adtuk be a kérést,hogy az alperes fizesse a költségeket meg az ügyvédi díjjam.Volt már környezet tanulmány is.Meddig húzódhat meg? Még 1 tanú lesz részéről a főnöke. Van esély, h már lezárja a bíró?
2019. okt. 1. 10:00
1 2 3 4 5
 1/45 A kérdező kommentje:
*Gondoltam
2019. okt. 1. 10:01
 2/45 anonim ***** válasza:
80%

A teljes eddigi anyaggal keress fel egy másik ügyvédet, tanácsadás céljából.

Nem tudom,hogy a főnöke mennyire fogja leismerni,hogy többet keres, amivel be van jelentve azt fogja állítani.

Az albérlet, és a per időszaka alatt született másik gyerek sokat von le az esélyeidből.

Itt, gondolom, már "csak" a gyerektartás összegén megy a vita, az összes többi kérdés lezárult. Ha meghallgatják a főnökét már nem igazán van további lehetőség.

2019. okt. 1. 10:05
 3/45 anonim ***** válasza:
79%

Nincs esélyed. Mivel 2 gyerek van, mindkettőt ugyanannyi jog illeti: ha a tiéd 40ezret kap, a másik gyereknek is fillérre pontosan ugyanannyi jár. Ez azt jelenti, hogy az exednek marad 40 e Ft élni, albérletet fizetni, úgy, hogy te még a közösen lakott/vásárolt lakásból is kirakod.

Pervesztes veszel, és a szakértőktől kezdve a kirendelt környezettanulmányt végző szakembereken át az ügyvéded díjáig mindent te fogsz fizetni.

#akapzsiságnemmenő

2019. okt. 1. 10:27
 4/45 anonim ***** válasza:
86%

Ez nekem nagyon fura. Lakásból kiraktad,2 huszast sem kap belőle,a gyerek csak nálad lehet de pénz azért menjen. Mit csinált ez az ember amiért ilyen mélytorokra küldöd? Én is elváltam,gyerek maradt a házban ,a megszokott városban ahol iskolába jár,az ő javára mindenről lemondtam,1 bőrönd ruhával jöttem el. Annyiszor és annyi ideig van nálam,ahogy azt ő szeretné.Gyerektartást nem kell fizetnem,pláne hogy mindent otthagytam.

Értelmesen nem lehet elválni?Vagy tényleg olyan rossz házasság volt? Mi az exemmel jó viszonyban vagyunk . El sem tudnám képzelni,hogy ne így legyen.

2019. okt. 1. 10:40
 5/45 anonim ***** válasza:
81%

Nem te vagy az, aki meg akarja tartani a (közös) hiteles lakást és elvárja, hogy a volt férj fizessen bele a hitelbe, plusz adja a gyerektartást is?

Egyébként igen, ha papíron 120-at keres és nincs nyoma, hogy többet kapna (átutalás, bérjegyzék stb), akkor elveszíted az egészet.

2019. okt. 1. 11:31
 6/45 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó én nem akarok semmit tőle, milyen hitel? Saját lakásunk amit az én örökségemből plusz ő nemi készpénzével vettünk.Azt szívesen vissza adom neki nem nagy összeg.
2019. okt. 1. 12:07
 7/45 A kérdező kommentje:
Valaki tudna segíteni, h mennyi a perköltség?és kaphatok költségmentességet.? De nem értem ezt mert az ügyvéd maximálisan hiszi ,h az alperes veszít.
2019. okt. 1. 12:22
 8/45 anonim ***** válasza:
100%

A perköltség attól függ, hogy meddig húzzátok a pereskedést. Minél többször húzod a bíróság, a bíró, az ügyvédek, a szakértők és a tanúk idejét, annál többe kerül a buli.

Gondolod véletlenül ajánlják a bíróságon mindig azt, hogy egyezzenek meg az egykori szerelmesek peren kívül?!

Nem.

Költségmentességet a per indításakor kérhettél volna, akkor, ha a családban az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegét, és nincs vagyonod. De mivel neked van lakásod is, amit kizárólag magadnak akarsz, ez így nem játszik.

2019. okt. 1. 13:03
 9/45 anonim ***** válasza:
100%
U.i. Jó sz@r ügyvéded van, ha az alapvető dolgokat sem tudod megbeszélni vele.
2019. okt. 1. 13:05
 10/45 anonim ***** válasza:
100%
Költségmentességet már az elején kérned kellett volna. Egyébként valóban semmi esélyed és tényleg kifogtad a legtrágyább ügyvédet...
2019. okt. 1. 13:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!