Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Végre ítéletet hirdetett a Bírónő a válásomban. Az ügyvédem csak 2018. 01. 02-án ér rá, de nyomaszt a tudat, hogy most akkor ez hogyan is van-lesz?
Egyéni vállalkozó a nejem, az Ő nevén szerepel a NAV tartozás, a hitelt a Banktól Ő vette fel a kocsijára, amit ő is használt. Én még kezes sem vagyok. Az az anyukája. Ezek az ő sarai ' lesznek? Félek, ha venni akarok egy autót vagy lakást, bármi nagyobb beruházást tennék, lecsapnak rám, hogy FIZESS!
Tudok olvasni, de az értelmezéssel van gondom. Írja is a Bírónő, közös, de ez csak egy megállapítás vagy törvényileg felelősségre is vonható leszek, ha nem akarnék fizetni? Nekem nem mindegy, hogy van 2 millióm vagy tartozom annyival. Negyvenkét éves vagyok, nem akarom leélni a másik felét úgy, hogy bujkálok vagy más nevére veszek ezt-azt. De fizetni sem, ha nem kell.
Ezt írták az ítéletben pontosan.
„E. Közös adósság:
A per során feltárásra került a felek passzív vagyona is. Megállapítható volt, hogy ennek a jelenlegi értéke meghaladja a felek aktív vagyonát. A bíróság a passzív vagyon vonatkozásában azt tudja megállapítani, hogy az fennáll, melyek megfizetésére a felek egyenlő arányban kötelesek. / közös adósságok: NAV tartozás, OTP Bank-tól felvett hitel./”
Köszönöm, ha valaki érdemi választ ad.
Nem igazán értek hozzá, de ha semmi közöd nem volt a hitelhez és a kocsihoz sincs, csak néha ültél benne akkor nem tudom, hogy mit követelnének rajtad.
Én ezt úgy tudom elképzelni, hogy te nem fizetsz, ő nem tud, a kocsit elárverezi a bank a maradék pént meg a kezesen próbálják behajtani.
Ha közös a kocsi akkor oké, legyen a hitel is közös. De ahogy nézem a férfinak köze sincs a kocsihoz. Akkor minek fizetne? Vagy fizesse a nő a teljes hitelt a kocsijára vagy adja el minél hamarabb lehetőleg a legnagyobb összegért és osszák el a pénzt. El nem jönnék a bíróságról ameddig ezekből valamelyik nem fixálódik le, de inkább az első.
Másé a kocsi, más jár vele én meg fizessem? Fizesse az akinek annyira kellett, hogy hitelt vett fel rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!