Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, ti bele szoktatok gondolni, hogy csak azért olyan könnyű nektek a társkeresés, mert nőként magasabb az értéketek a szexuális piacon, amikor kioktatjátok a szerintetek lúzer férfiakat?
Nem kifogásokat mondok, hanem tényeket. Te abból a szabolcsi gimiből fényévekkel jobb helyzetben voltál mint én. Ugyanis ha akartam volna se mehettem volna mondjuk informatikára (mert ebbe ugye nagy pénzek vannak), mivel egész középiskolában csak egy évet tanultam infót, azt is csak annyit, hogy a Wordot meg tudtam tanulni kezelni. Semmi progtamozás meg ilyesmi haladóbb dolog nem volt. Így pedig elég érdekes lett volna menni informatikára, hiába akartam volna, kibuktam volna az első néhány hónapban mint a huzat és elvesztettem volna egy évet az állami támogatásból.
a matekot meg szeretem, de az a gond a matematika iránti szeretetem nem egyenesen arányos a matematika iránti tudásommal. Eleve a mi középiskolánkban csak két évig van matek és nincs is érettségi matekból (csak aki kéri). Hiába akartam volna, de alapok nélkül az akarat nem ér semmit.
És ez mind csak azért mert sz.r helyre születtem, de ha mondjuk Budapestre születtem volna és egy átlagos gimibe mentem volna, akkor már nem lenne semmilyen bajom.
De persze én így is küzdöttem. És sajnos nem írhatom le pontosan melyik, de egy nagyon komoly szakra akartam jelentkezni, ahova be is kerültem volna. Gyakorlatilag a semmiből egy irtó komoly szakra be tudtam volna kerülni, de egy olyan dolog miatt utasítottak vissza, amiről nem tehetek (legalább is nem tudatosan).
De még mindig iszonyú hálásnak érzem magam, mert leglább volt lehetőségem megtanulni írni és olvasni. Emberek tízmillióinak még erre sincs lehetőségük. Azt pedig ne akard velem megetetni, hogy az az afrikai gyerek akinek soha nem volt lehetősége megtanulni írni azért él rosszul, mert lusta volt.
Szó sincs semmilyen igazságról a világban. Egyesek már pusztán azzal, hogy hol és milyen családba születnek már garantálják a jövőjüket, míg másoknak vérverejtékes áldozat árán kell ugyanezt elérni (vagy még úgy sem sikerül).
Elmondok egy példát, ami megtörtént velem általánosban.
Tanév végén, amikor a jegyeket zárták le, akkor választott sport tantárgyból (talán így hangzana magyarra fordítva) a tornatanár nekünk fiúknak egy kivételével mindenkinek négyest adott, míg a másik osztályból való fiúknak mindnek ötöst, holott mindketten ugyanazokat csináltuk ugyanolyan intenzitással, egyik osztály sem volt jobb. De mi volt a bűnünk? Egyszerű: az, hogy magyarok voltunk (míg a másik osztály nem). Tehát pusztán a származásunk alapján kaptunk rosszabb jegyet. És akkor ti meg jöttök az ilyen sületlen szövegekkel, hogy „csak igyekezet kérdése minden”... Akárhogy igyekeztünk, a származáunkról nem tehettünk. Egy fiú pedig nem is magyar osztályba járt, de neki a neve volt magyar és ez elég volt ahhoz, hogy négyest kapjon, ami az ő esetébe azért volt tragédia, mert pont ez az egy jegy miatt nem lett színötös tanuló (amiért nálunk nagyon komoly plussz pontok járnak a középiskolába való jelentkezéskor).
Nem letezik itt semmilyen igazság. Csak vannak olyan gazdag emberek, akik a szerencsének köszönhetően meg annak, hogy jó helyre születtek meggazdagodtak és kisebbségi érzésük van és bennük van a lelkiismeretfurdalás, hogy talán nem is a jó képességeiknek köszönhetően tartanak ott ahol, ezért folyamatosan hitegetik magukat, hogy márpedig ők igenis kompetensek és mindent kizárólag csak maguknak köszönhetnek. Aztán meg „siker”könyveket adnak ki (lásd Brian Tracy) meg motivációs beszédeket tartanak mint Szabó Péter. Na most kérem szépen én megfognám ezeket az embereket Brian Tracistől Szabópéterestől mindenestől együtt és ledobnám egy sierra leone-i faluba és megnézném, hogy onnan hogy verekednék fel magukat oda, ahol most vannak.
Az emberek többsége azért nem tud kitörni onnak ahol épp tart, mert egyszerűen soha nem is kap erre esélyt. Ha majd egyszer milliárdos leszek, akkor erre emlékezni fogok. És a legfontosabb dolognak azt tartanám, hogy esélyeket adhassunk.
Kifogàs Aswad az a baj veletek.
A cikkre èrdekes nem reagàltàl,ezt megfigyeltem a magyar àtlagnak ha hozok ellenpèldàt vagy azonnal reagàlok valamire akkor èrdekes elkerülik szàndèkosan a témát.
Vajon mièrt?
Pedig ez a sràc konkrètan a cigànyputribòl emelkedett ki ahol kb. a kèselés,az 5 ft-èrt megb_sznak na onnan emelkedett ki.
A többi kifogàs,ha nagyon akarunk valamit utànajàrunk.
Akkor ùjra èrettsègizel pl,itt Magyarorszàgon,elmèsz olyan helyre dolgozni ahol szàllàst adnak(munkàsszàlló),mellette tanulsz.
Utolsò neked is önfejlesztő könyvek,klubbok pszichològus.
Őszintèn utànajàrtàl,hogy vàltoztass?
Amùgy Brian Tracy Aswad egy szegèny sràc volt,hòtcsòrò,vègzettsèg nèlkül.
Tonny Robbinsnak nem volt kèt egyforma dollàrja egyben.
Kinèzet = konditerem,kajaterv,fodràsz,ruhatàr frissìtès.
Tessèk,milyen kifogàsra akartok mèg reakciòt?
#55: Aswad05 az átlagról írt. Te hoztál egy cikket egy ellenpéldával, ami pont azért lett cikk, mert annyira ritka. Akkor mégis mit vársz? Mintha hoznál egy cikket egy emberről, aki képes megnyalni a könyökét, majd megmondanád, hogy mindenki megtudja csinálni, aki meg nem csinálja, az csak kifogásokat keres.
A híres emberek semmiből jövését meg hagyjuk inkább. Egy időben utánanéztem normálisan pár embernek, aki a semmiből jött és a forbes írt róluk. Hát, mindnél más volt a háttér. Pont, mint szabópéternél, aki előadta, hogy csak egy öltönyre volt pénze és hasonlók, miközben sosem voltak anyagi gondjai a régebbi ismerősei szerint.
#57 - ha van cèlod teszel èrte.
Mondom progamozòi tudàs nèlkül mentem egyetemre,aztán kitapostam a lelkem.
Akkor mondon unokatesóm,ő is progmatos volt,nulla prog tudàssal ment egyetemre,aztàn most èl 10.ève USAba nagyon sikeres,szegèny csalàdbòl jött.
Szerintem a többi kifogàs.
Èlből elutasìtottok mindent ez a baj,pedig ezen emberektől kellene tanulni meg mindsetet elsajàtìtani.
A cikkben lèvő sràc full szegènyek is voltak,tehàt ő is àtlagos volt,de lèpèseket tett.
Olvassàtok el a következő könyvet Szemléletváltàs.
#59: Így van, ha van célom, teszek érte. Nekem van több célom és mindért teszek. ETTŐL FÜGGETLENÜL nem vagyok csőlátású és olyan egoista, hogy általános igazságként kijelentsek egy gyerekes, coelho szintű dolgot.
Egy ideális világban, mindenki tesz a céljaiért és eléri őket. A világ azonban nem ideális, tele van buktatókkal és az emberek sem egyformák. Ismerek olyat, aki viszonylag szegény helyről kiemelkedett, DE nála volt egy nagyon keményen támogató családi háttér. De, ismerek olyat is, aki jobb helyzetből lecsúszott, mert annyira mérgezők voltak a szülők.
Az, hogy mindenre ráhúzod, hogy kifogás, az egy egyszerű hárítás, ami tök jó arra, hogy bele se gondolj egy témába. Én nem utasítok el semmiféle segítséget vagy tanácsot. Átgondolom, aztán amit tudok, felhasználok belőle.
De, még a tanácsok sem fekete-fehér dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!