Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti járnátok olyan férfival, aki nem cigizik, nem iszik, nem utazik, és nem jár autóval?
Ez a 4 alaptétele van, mert ezek csak a pénzt viszik, és nem szereti szórni a pénzt. Napi egy doboz cigi: 40 ezer, pia ha nem csöves bort iszol és csak hetente 1-2szer rúgsz be márkásabb piától: 30 ezer, egy hét utazás/nyaralás az havi 20 ezer ha ennél több kell, mondjuk évi 2 hét utazás az már 40 ezer. Az autó meg a benzinnel, autószerelővel, értékcsökkenéssel, adókkal, műszakival, büntetésekkel, téli/nyári gumival együtt az legalsó hangon is havi 50 ezer, ha jobb autót veszel akkor meg 100 ezer.
Ezekkel a szarságokkal havi 150-200 ezer forintot lehet spórolni kapásból, ami egy átlag magyar fizetés.
Járnátok olyan férfivel, aki ezeket kő keményen betartja és nem költ ilyenekre?
jah, és a cigi alapból kizárt volt természetesen.
És nem azért mert full konzervatívak vagyunk, hanem mert pl. qva drága.
Alkoholt csak keveset és mértékkel iszunk .
Nos, a fő cím hallatán egyből magamra idmertem, szóval kövezzetek meg érte, ha nem állok me a libasorba.
Nem szivarazom, s soha nem is fogok, max ha az életem múlna rajta, ami valószínűtlen. Miért? Mert drága és mert ostobaság, így logikus, hogy rengeteget spórolsz vele ha kihagyod az életedből.
Nem iszik, nos ez mondjuk részben igaz rám. Nem vagyok nagy iszákos, sose voltam, van hogy fél évig nem látok italt se, de néha jól esik egy kis finom minőségű ital, amire pedig nem sajnálom a pénzt, s ez nem jelenti, hogy lerészegedem. Csak mértékkel.
Autó, hát, én is rengeteget gondolkodtam ezen s tényleg arra jutottam, hogy felesleges.
Kisvárosban felesleges, mert fél óra latt gyalog bárhova eljutok, akkor minek autó? Nagyvárosban meg több időbe telik, míg parkoló helyet kapsz, mint amennyi a táv megtételébe kerül. A tömegközlekedés olcsóbb s praktikusabb szerintem. Amúgyis, a városban nem tudod kihasználni az autót, ha mondjuk rendszeresen kell utazz, munka, kikapcsolódás miatt, akkor hagyján, de másképp nincs sok értelme.
Nem utazik. Hmm...sokan ellenzik a kommentben.
Megértem, hogy van akinek ez fontos, lételeme, meg mit tudom én, és az is igaz, hogy van amit olcsón is meglehet oldani. Tehát egyeseknek megértem, hogy kizáró ok, de azért tényleg ennyire komoly dolog lenne? Soha nem hallottam se GyK-n, sem máshol, hogy valakinek kritérium lenne az, hogy menjen kirándulni, szóval nekem ez kissé furcsa, de oké, mindenki ahogy jónak látja.
Viszont bennem is felmerült, hogy mihez kezd a rengeteg pénzével s idejével? Mert ezt én sem értem.
Én pl hobbikra s kissebb-nagyobb betektetésekbe fektetem, de itt konkrétan nem esik erről szó.
Mert valljuk be, nem mindegy, hogy otthon ül vagy valamit kezd is magával.
Tölteni is lehet a cigit, nekem havi 12ből megvan.
Inni alkalmakkor iszom és minőségibb pia sem 30.
Eg normális nyaralás nincs meg 40bol (havi szinten a legtöbb ember nem megy).
Ha sokat autózik valaki oké a benzin lehet annyi. De büntetést nem kell gyűjteni!
A jobb autó meg nem feltetlen fogyaszt többet.
Nem azért dolgozom hogy ne nyaraljak vagy utaztak! Vagy gyalog járjak mindenhova meg tömegkozlekesessel.
Megtehetem és meg is teszem.
Nyilván olyan párt keresek aki hasonlóan gondolkodik erről.
Nem tetszik a felfogása. Az árakat meg sok pontban nem is lehet érteni mit akarsz írni!
N27
Azért ezek elég buta érvek.
Kórház? --> Ha sürgős, akkor rohammentőt kell hívni, nem pedig autókázni, ha nem sürgős, akkor meg taxi.
Szülés --> Nem mindenki fog szülni, egyébként a legtöbb ismerősömet ismerős (jóbarát, szülő, tesó) vitte be a kórházba, nem ismerek olyat, aki maga vezetett volna be, vagy a férj...
Térdig érő hó --> Ha ekkora hóhelyzet van, akkor az autót a hajadra kenheted, gyorsabb gyalog.
Bevásárlás --> Van házhoz szállítás egyre több helyen illetve egyre több dolgot lehet online rendelni, víz folyik a csapból, és amúgy is, ki a franc vesz egyszerre 5 rekesz ásványvizet?
Van, amikor tényleg tök praktikus az autó, ezt nem tagadom, de azon mindig mosolygok, mikor valaki el se tudja képzelni nélküle az életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!