Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Társkereséskor ismerkedés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Társkereséskor ismerkedés mely fázisában érdemes elmondani hogy vak vagyok? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Számomra ez rendkívül nagy dilemma és nagyon megnehezítette mindig a társkeresést. Adatlapomra kiírtam, mert úgy gondoltam: senkit sem szeretnék becsapni, tisztában vagyok azzal, hogy a legtöbb esetben ez nagy hátrány.

Több mint 10 évig próbálkoztam társkeresőn, első pár hónapban, amikor nem írtam ki adatlapomra vakságom tényét, fotóm alapján volt érdeklődés, nagyon szimpatikusnak találtak. Miután megtudták e tényt levelezésünk során, azonnal eltűntek, soha többet nem írtak vissza.

Ha adatlapomon olvasható volt e tény, akkor szinte soha nem írtak vissza, adatlapon kiírtam, hogy a 3 betűs "nem" szócskát is megértem, ha közlik velem.

Legrosszabb az volt, amikor valaki ugyan visszaírt, de elkezdett védekezni (tudnám minek, én indoklást nem kértem).

Kifejtette például, hogy ápolónő és párját nem szeretné ápolni, éppen elég a munkája során ápolói feladatait teljesíteni, volt aki arra hivatkozott, hogy grafikus és "túlságosan vizuális típus".

Ismerettségi körömben van olyan eset, amikor valaki nem mondta meg, hogy nem lát, leveleztek kb. 1 évig, találkozás előtt megmondta, a másik fél nagyon megsértődött, kiborult.

Egy idő után túltette magát ezen, mert nagyon szimpatikus volt neki a másik, találkoztak, egymásba szerettek, összeházasodtak, nagyon boldogok. Ha megmondta volna vaksága tényét az illető azonnal, e kapcsolat sem jött volna létre.

Az emberek nagy részének fejében olyan kép él a vakokról, hogy "felügyeletre szorulnak", "ki kell őket szolgálni", "öltöztetni-vetkőztetni, etetni-itatni kell", "nem önellátóak", stb. Időt sem fordítanak semmiféle megismerésre, vagy egyáltalán megkérdezni bármit.

Aki volt barátnőm, őt se társkeresőn ismertem meg, hanem más internetes fórumon.

2019. jan. 17. 18:54
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
88%

"Voltunk barlangászni, barlangban, mindenki profin mászott át csúszós sziklákon, hasadékokon. Voltunk barátnőmmel hegyen túrázni, nehéz terepen, volt amikor kövekre kellett lépdelni meg ne csússzunk és soha nem volt probléma."

Örülök neki. De gondolom nem segítség nelkül ment. És ha mégis, akkor is folyton a másikra kell várni. :( Sorry.

2019. jan. 17. 20:11
 22/47 anonim ***** válasza:
88%
Akkor valószínűleg a gyereknevelés lehet a legnagyobb probléma... Ha nem tudsz mag figyelni, felügyelni rá.
2019. jan. 17. 20:15
 23/47 anonim ***** válasza:
89%

#7:

Ez azért szíven ütött, hogy egy vannak is fontos kihangsúlyozni, hogy szép a lány. Mert ha szeplős és vörös haja van, akkor nem kell?

És most ugye bunkó leszek, ha leírom, hogy neked is szép lány kell, de a szép lányok fogadják el, ha valaki alacsony, csúnya, kövér, sovány, esetleg...vak.

Talán nőnének az esélyeid, ha legalább te elszakadnál attól, hogy a "férfi vizuális típus, nem tehet róla".

Kérem a lepontozást!

2019. jan. 17. 20:21
 24/47 A kérdező kommentje:

Nem igaz, hogy szép lány kell.

Nem érdekel, milyen az arca vagy mit mondanának róla mások.

Azt amit írtam azért írtam, mert tartottam attól, hogy olyan válaszok érkeznek, miszerint "jaa, hát aki vakkal összejött biztos azért, mert nem szép", semmi más célom nem volt vele.

Egyébként jogod van azt gondolni, hogy befolyásol az, hogy akivel ismerkedek, arról mit mondanának nekem, de ez soha nem volt így és ezután sem lesz.

Számomra nem jelent semmit a "hát, átlagos", "hát, nem túl szép", "szép", "nagyon jól néz ki".

Érzéseimet nem lehet befolyásolni ilyenekkel.

Jogod van ennek ellenkezőjét gondolni.

2019. jan. 17. 20:34
 25/47 anonim ***** válasza:
79%
Ez a "3 betűs nem szócska" annyira... Nem is tudom, lekezelően hangzik. Ezek szerint a te egyik korábbi válaszodban olvastam. Akkor is azt gondoltam, hogy ezek után csak azért sem írnék vissza, mert ha ő ilyen gyerekesen ír, én is gyerekes leszek.
2019. jan. 17. 21:08
 26/47 anonim ***** válasza:
34%

Gondolom valamennyire látsz hogy el tudod olvasni a válaszokat, nem?

Szerintem látás sérül nőknél próbálkozz. Próbálj olyan helyekre menni ahol ilyen nők vannak. Internet emiatt nem annyira jó mert ott kevés ilyen lány van.

Sok sikert!:)

2019. jan. 17. 21:12
 27/47 A kérdező kommentje:

Nem pont úgy fogalmaztam a levélben hogy "nem szócska", már régen volt, jogod van nem visszaírni bárkinek.

Beszélőprogrammal tudunk számítógépet használni.

2019. jan. 17. 21:26
 28/47 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyan nem párkapcsolat terén, de van egy nagyon pozitív élményem egy vak nővel. Segíteni akartam volna a hévre szállni neki, de csak annyit szeretett volna tudni, hogy mikor megy. A vége az lett, hogy futottunk a hévhez. Semmi segítségre nem volt szüksége. Nagyon kedves, vidám, pozitív nő volt, aki gyermekpszichológusként dolgozott. Kifejezetten élmény volt megismerni, és szívesen beszélgetnék vele újra. (Én is nő vagyok, és teljesen hetero, szóval semmi intim szándék :) ). Egyszerűen jó volt a közelében lenni.

Szerintem teljesen mindegy, hogy kiírod-e, vagy sem. Megfelelni egyik módon sem fogsz mindenkinek. Én is azt tudom javasolni, hogy minél pozitívabban, annál jobb. Ha élvezted a túrázást, menj el megint, és akár ismerkedj ott is. Nem muszáj a neten párt találni. Személyesen szerintem sokkal több tévhitet lehet eloszlatni, és sokkal nagyobb hatással lehet lenni az emberekre.

2019. jan. 17. 21:33
 29/47 A kérdező kommentje:

Hát igen, igazad van. :-)

Látod, itt se lehet megfelelni mindenkinek, ha valaki akar, bármilyen szóba bele tud kötni, vagy valamely szóból úgy gondolja, hogy én is az ő előítéleteinek megfelelően működöm stb.

2019. jan. 17. 21:37
 30/47 anonim ***** válasza:
0%

Off

Én azt nem értem, nekünk vakoknak, miért nem lehet igényünk a külsőre? Miért kell megalkudni? Azért mert nem látunk, miért ne szerethetnénk a szépet, miért ne vágyhatnánk a csinosra, jóképűre...? Miért ne foglalkoztathatna hogy néz ki a párunk?

Mielőtt támadnátok, spec nem pont a tökéletes kinézetű férfi az ideálom, nem ott kezdődik az igényem, mert a belső fog meg, de érdekel a külső is.

Azaz mindez múltidőben :)

Viszont én hiszem, ha olyan a vak természete, akkor a másik nem a vakot fogja látni benne első sorban.

2019. jan. 17. 21:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!