Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Emetofóbiásként hol találhatnék magamnak párt?
"Mindenkinek megvan a maga keresztje" - tartja a mondás, nekem sajnos kisgyermekkorom óta ez a hányástól való rettegés (aki nem ismeri, olvasson utána, ez nem puszta undor, sokan úgy azonosítják és "biztos elmúlik"). Sok módszerrel próbáltam úrrá lenni rajta, belekerültem olyan helyzetbe is párszor, amivel lehetőséget kaptam arra, hogy szembenézzek vele, de a rettegés győzedelmeskedett. Pszichoterapeuta és viselkedésterapeuta a következő lépcső.
Na de, amiért a kérdés kiíródott: valami defektje mindenkinek van, de ezt nem tudja megérteni, feldolgozni senki, akinek elmagyarázom egy kapcsolat alakulása közben (mikor már kiépült a bizalom), így ellöknek maguktól, mint valami elmebeteget... Tudni kell erről a nyavalyáról, hogy kerülöm az olyan helyzeteket és helyeket, ahol hányás velem, vagy társaimmal előfordulhat, ami megnehezíti (számomra, mert csak én szorongok) a hétköznapokat. Valahol mélyen hiszem, hogy ettől függetlenül nem érdemlem meg az örök magányt, de mégis azt látom, hogy erre halad a sorsom... Egy próbát mégis tennék, csak nem tudom, hol találok elfogadó embert, vagy olyat, aki maga is benne van, így tudja, mivel jár mindez és nem csak oltogat, ócsáról?! Fórumokat böngésztem, de 2012-es, '14-es aktivitásúak, élőben ember legyen a talpán, aki ez alapján tud szelektálni, más opció pedig nem jut eszembe.
Létezik még egyáltalán olyan ember, aki nem a tökéleteset keresi, hanem észreveszi a hiba mögött a további, esetleg előnyös jellemvonásokat is? :/
25+ F
Nézd szerintem “normális” embertől nem elvárható hogy ehhez alkalmazkodjon. Biztos vannak ilyen fóbiás gyűlések fórumok bármi ahol más problémás emberekkel ismerkedhetsz. Ha olyat találsz aki valami hasonlóval küzd az fel tudja dolgozni és akár még segíthet is.
Nekem szerencsére ami ilyen fóbiás dolog azzal szembe tudok menni és ugyan szorongok de az nem megoldás ha menekülök utoljára középiskolában kellett menekülnöm és már akkor is nagyon gáznak érzem. És mivel én nap mint nap legyőzöm (egyre sikeresebben) az emberektől idegen helyzetektől való írtózásomat (ahogy ez a felnőtteknél illik) így nem tudnék veled mit kezdeni.
De mint írtam keress a hasonszőrűek között.
Szerintem egy normális embertől ezt tényleg nem várhatod el, hogy tolerálja neked... Vagy akkor nagyon nagyon nagyon fantasztikusnak kell lenned más dolgokban. De ahogy olvasom ez a probléma köti le az energiád egy jelentős részét...
Nőként én arra is gondolnék, hogy gyerek mellett mi lenne. Ha én hányok a terhesség alatt vagy a gyerek összeszed valamit az oviba, suliban.
Vagy akkor keményen neked kell a harcot felvenni és rendületlenül hinni benne, hogy igenis képes vagy a változtatásra, igenis ki lehet gyógyulni belőle, igenis tudsz normális férfi életet élni. Kemény pszichoterápia, vagy utazás, bármi, ami kimozdít ebből a merev állapotodból.
Én is utálom a hányást, próbálom elkerülni, de ennyire nem rugózok rajta.
Próbáld ki az agykontrollt, 1-2 hónap múlva helyrejössz szerintem.
Ja nekem nincs ilyen fóbiám, nem is volt.
Hajrá!
Az öklendezés is zavar? Ha más öklendezik körülötted?
Vagy ha valaki más olyat csinál, amitől te úgy érzed, hogy öklendeznél?
Az a baj ezzel, hogy egy kontrollálhatatlan dolgot akarsz irányítani, ami tényleg frusztráló. Olyan, mintha a tüsszentést vagy a köhögés akarnád elkerülni, de ha nem köhögsz, megfulladsz. A hányás sem döntés kérdése, hanem a szervezet védekezése.
Az meg hogy bárki bármikor lehányhat, nem igaz. Lehet róla fantáziálni, meg elméletben meg is történhet, de téged se hányt le senki 25+ év alatt, engem se 30 év alatt. Ezek elég jó arányok.
Ha el tudnád érni, hogy kevesebbet gondolj rá, sokkal jobban lennél, mert szinte sosem találkoznál a félelmeddel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!