Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nálatok buktató egy flörtölés kezdetekor, hogyha a kiszemeltetek helyesírása borzasztó?
Szerintem most már ez nem mérv adó. A jó helyesírás akkor szempont amikor at embernek időt kell szánnia az üzenet megírására. Pl hivatalos levelezésnél. De ennél lazább levelek esetén főleg a chatelés korában, simán melléüthet a delikvens, és itt nyílván az információ átadás fontosabb mint a nyelvtani szabályok betartása.
Ha olvashatatlan az üzenet akkor zavaró igen. De számít milyen platformon ismerkedik, milyen az üzenet típusa. Pl társkeresőn a bemutatkozó levélnél jó ha igényes ember benyomását kelti és szán időt a helyesírásra, fogalmazásra. Chatnél sokkal enyhébbek a szabályok.
#4 Nem elgépelésekre, kis- és nagybetűkre vagy például hiányzó írásjelekre gondolok, hanem arra, ha valaki alap szavakat nem tud helyesen leírni. Pl. "valyon", "hejes", "szerejtük" helyett "szeressük", "ijen/ojan", "egyellőre", "ban/ben" helyett "ba/be" és hasonlók.. Teljesen mindegy, hogy ez chaten vagy levélben történik, ugyanolyan idegesítő minden esetben. Ha az illető nem lett volna igénytelen megtanulni az anyanyelvét, akkor erre nem kellene külön figyelnie. A szememben erre csak két mentség létezik: az, ha valaki diszlexiás és az, ha nem magyar az anyanyelve. Ezen kívül még az is kiakaszt, ha valaki a vagyok szót "vok"-nak vagy a megyek-et "mek"-nek rövidíti.
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!