Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi ebből az igazság? (Többi lent! )
Kezd abból elegem lenni, hogy itt "mindenki" (pontosabban fiúk/férfiak egy része), azon sír, hogy milyen ronda/milyen ronda az arcra. Ma alig voltam fent gyakorin, de három kérdés is szembe jött velem.
Az egyik azért akar öngyilkos lenni mert csúnyának találja magát, a másik a rusnya arcának tudja be a pártalálás sikertelenségét és inkább Tibetbe költözne a buthákohoz, a harmadik meg csak simán depressziós, mert ronda az arca és a műtéten gondolkozik. Mindezt úgy, hogy nem keresem az ilyen kérdéseket! :(
Én ha kimegyek az utcára nagyon ritkán látok tényleg csúnya embert. Ápolatlant sokkal inkább. :S Így el nem tudom képzelni kik sírnak ennyit. Vagy van Mo.-n valami rondák települése, amiről nem tudok és onnan írogatják a kérdéseket?
#40-es, nem, a te valóságod zárt világ. Ebből lenne érdemes nyitnod mások felé. A volt barátnőmmel kipróbáltuk, csak kíváncsiságból. 10 jobbrahúzásból 9 match lett számára Tinderen már aznap, és másnapra meglett az elmaradt tizedik is. Pedig egyébként nem egy instamodellről van szó, sőt, látható súlyfeleslege is volt, szóval mondhatjuk, hogy egy általános megjelenésű lány, semmi kirívóval.
Nekem fél év alatt volt talán 7-8 matchem. Úgy, hogy addig legalább ezer lányt húztam át, és a jobbra kerülők nagyjából kétharmad-egyharmad arányban voltak.
Akiktől lájkot kaptam (láttam, előfizetésem volt), olyanok voltak, akik valószínűleg mindenkit jobbra húznak, mert valamilyen nagyon előnytelen arckarakterük volt, vagy szélsőségesen elhízottak voltak.
Ennél pedig, bocsánat, de többre becsülöm önmagamat. Én is nyújtok egy szintet, elvárhatom, hogy legalább hozzám illő pár legyen mellettem, ne olyan, aki "bárkit", akár "még engem is" elfogad.
Mielőtt azt mondod, hogy ez szexpartnerkereső - nem. Ez talán így volt eredetileg, de már régóta nem áll meg ez az állítás. Igen, lehet mondani, hogy ott csak megjelenés van, és egyéb tulajdonságaim nem derülnek ki. Csakhogy az életben sem, ha a megjelenésem elsőre nem kelt vonzalmat, és nem nyílik lehetőség előttem az önmagam mélyebb megismertetésére. Az élő párkeresés is ilyen. Ha elsőre nem jövök be, nem is nyit felém a lány, és nincs módom beszéddel, gondolatokkal, érdekességgel magamba szerettetni, mert el sem jutok addig, hogy tartalmasan beszélni tudjak.
Micsoda tudományos kísérlet, kéne írnod belőle egy doktorit :D Hadd keserítselek el, nem vagy vele egyedül :) Egyik haverommal (F) próbálgattuk unalmasabb egyetemi előadásokon, ő nem az a kimondott álompasi, nem is ronda, igazából külsőre, képen teljesen átlagos, és már nem emlékszem, hány száz match-e (száz-valamennyi vagy kétszáz-valamennyi rémlik) lett, akikkel utána dumált egy csomót.
Amúgy azt írod, akik téged jobbra húztak, azok nem néztek ki jól. A csajnál mi volt a helyzet? Gondolom őt csakis okos, kedves adoniszok "lájkolták" :D
"Csakhogy az életben sem, ha a megjelenésem elsőre nem kelt vonzalmat, és nem nyílik lehetőség előttem az önmagam mélyebb megismertetésére. Az élő párkeresés is ilyen. Ha elsőre nem jövök be, nem is nyit felém a lány, és nincs módom beszéddel, gondolatokkal, érdekességgel magamba szerettetni, mert el sem jutok addig, hogy tartalmasan beszélni tudjak."
Ja, hát akkor itt a gond, ezt csinálod rosszul.
Érdekes módon bennem eddig egyik párom se keltett különösebb vonzalmat első blikkre, mégis összejöttem velük később, mert megismertük egymást..
Nem is nagyon ismerek olyat mondjuk, akik konkrét aktív párkeresés/ismerkedés során jöttek volna össze, a legtöbben valahol véletlenszerűen megismerkedtek, aztán egy idő után összejöttek. Sok párt ismerek, akiknél tudom, hogy elsőre nem nagyon volt vonzalom, csak szépen kialakult..
"Amúgy azt írod, akik téged jobbra húztak, azok nem néztek ki jól. A csajnál mi volt a helyzet? Gondolom őt csakis okos, kedves adoniszok "lájkolták" :D"
Nem ez a lényeg. Nekem fél év alatt sem lett tíz matchem, neki pedig tíz véletlenszerű egymásutáni jobbrahúzásból pontosan tíz match is lett.
De tessék:
"Érdekes módon bennem eddig egyik párom se keltett különösebb vonzalmat első blikkre, mégis összejöttem velük később, mert megismertük egymást.."
Ez talán működik akkor, ha mindennapos találkozásra van "kényszerítve" egy lány, mert iskola, vagy munkahely erre vezeti. Csakhogy ha a munkahelyen nincs nő, vagy ha éppen van, akkor férjezett, úgy ez máris bukik.
Mondom, neked sem ártana egy hasonló tréning, hogy kiszakadj a saját, zárt világodból, és meglásd más szemén keresztül, hogy nem olyan a világ, mint amit te a saját testedben tapasztalsz.
Az a nőismerősön tudna mesélni. Hogyan értékelődött át benne minden, amit korábban gondolt. Hogyan tapasztalta meg hosszú idő után, hogy tényleg nem ír vissza senki, hogy beszélgetések után nem ír valaki a képcserét követően, hogy társkeresőkön két, párhuzamosan működő profil esetén az enyémet nem nézi senki, nemhogy levelet írjanak, vagy jelöljenek, hogy hogyan akadnak el hamar beszélgetések megkapott facebook profilokra ráírva, jönnek kosarak máshol, maradnak megválaszolatlanul kérdések a nevemben feltéve, nem talál fogadó félre a rólam megtett ajánlás. Társkeresőoldalak, Tinder, Facebook, GyK is terepként szolgált minden próbálkozásának.
Mígnem hosszú idő után összeomlott, és feladta.
Ő, ahogyan mondtam, pontosan ő fogalmazta meg: "Egyszerűen ne-m-ér-te-m!"
Ahogyan azt is, hogy engem úgy lát, mint "egy egyenes nyilat, ami nem repül".
Egyszer más bőrébe kellene bújnod, és mindjárt pofoncsapna a valóság. Hogy nem csak az a kicsi, szűkre vett látókörű világ van, amit te látsz a saját szemeden keresztül.
Csak megjegyzem, ennek a nőnek is megvolt rá az esélye, hogy a férjét, 35 évesen, két gyerekkel együtt is elhagyhassa egy nálánál tíz évvel fiatalabb, 25 éves pasiért. Egy nő _mindig_ válogathat, és jellemzően mindig önmaga felett.
Mint ahogyan azt is elmondtam, hogy egy túlsúlyos ismerősöm is rendelkezett négy olyan jelöltel, aki igent mondott volna neki, de _neki_ egyik sem felelt meg. Ezért vagy azért.
Egy nőnek nincs fogalma arról, milyen ez. Amíg nem tapasztalja meg az én ismerősöm által megélt módon, más bőrébe bújva, addig a puncija által kényelmesen kipárnázott, rózsaszín világában fog ragadni, és fogalma sem lesz róla, el sem tudja képzelni, milyen azon kívül. Másnak sem fogja elhinni.
"Nem ez a lényeg."
De te azért a biztonság kedvéért megjegyezted, hogy nem voltak szépek a lányok, akik jobbra húztak :'D
"Ez talán működik akkor, ha mindennapos találkozásra van "kényszerítve" egy lány, mert iskola, vagy munkahely erre vezeti."
Aha, nem. Legtöbben simán haveri társaságban, edzésen, szabadidős programon ismerkedtek meg. Vagy már ismerték egymást, pl VOLT iskolatársak, de szabadidőben kerültek közel egymáshoz, mikor már a kutya se "kényszerítette" őket.
"Az a nőismerősön tudna mesélni."
Nekem meg a párom mesélt elég sokat, egy időben 1-2 haverjával csináltak egy kamu profilt facebookon, egy csinos csaj fényképével és fiktív adatokkal. Azóta is mondja, hogy nem irigyli a nőket online párkeresés terén, annyi barom még életében nem zaklatta.
Nem is értem, néhány pasi miért hiszi, hogy a nőknek az olyan lélekemelő élmény, hogy néhány kanos aberrált a farkára húzná....
"Csak megjegyzem, ennek a nőnek is megvolt rá az esélye, hogy a férjét, 35 évesen, két gyerekkel együtt is elhagyhassa egy nálánál tíz évvel fiatalabb, 25 éves pasiért."
Ez mire bizonyíték? Csomó házas pasi pattan meg fiatalabb puncival.
"Mint ahogyan azt is elmondtam, hogy egy túlsúlyos ismerősöm is rendelkezett négy olyan jelöltel, aki igent mondott volna neki, de _neki_ egyik sem felelt meg. Ezért vagy azért."
És? Ez megint csak mit bizonyít? Engem is fikázott már le dagadt pasi, hogy nem nézek ki jól. Mi van ebben?
"Egy nőnek nincs fogalma arról, milyen ez. Amíg nem tapasztalja meg az én ismerősöm által megélt módon, más bőrébe bújva, addig a puncija által kényelmesen kipárnázott, rózsaszín világában fog ragadni, és fogalma sem lesz róla, el sem tudja képzelni, milyen azon kívül."
Jaaaaaa, hogy a férfi haverjaim, akik nekem adnak igazat és átlagos létükre nincs komoly problémájuk a párkapcsolatokkal, igazából nekik is puncijuk van?? Most már értem!
Nézz már körül, ember, a nem túl dekoratív, csóró, buta, alkesz pasiknak is van párjuk az esetek nagy részében...
Rengetegen írtatok, köszönöm szépen!
Megírom őszintén, hogy nincs energiám mindenre válaszolni, így csak pár mondatot írnék, ami a legjobban megmaradt:
Külön köszönöm, hogy értelmes válaszokat írtatok, és nem alakult ki a szokásos ocsmánykodás, ami egy-egy kérdés alatt szokott menni már kb. a 3. válasz után!!!
A kérdésem okát legjobban a 13-as válaszoló fogalmazta meg, azután amiket az egyes kérdéskiíróktól olvastam.
Bemásolom, hogy ne kelljen keresnetek:
"Én el nem tudom képzelni, hogy hogyan nézhetnek ki ezek a "férfiak/fiúk, már többször is gondoltam rá, hogy kérek képet valamelyiktől, csak nem merek. Valamiért nem hiszem el, hogy olyan rondák, mint állítják. Valami más baj lehet náluk." - dettó ugyanígy érzek... xD
A top 1 válasz, ami nekem nagyon tetszett és mindenkinek érdemes rajta elgondolkozni, a hatostól érkezett:
"Eltekintve attól,hogy a külsö erösen szubjektìv-mindenki gazdálkodik valamiböl,valaki ügyesen,valaki nem. Az egyik azt mondja,ronda vagyok,elásom magam,a másik azt mondja,ronda vagyok,de leszarom,élem az életemet vidáman,megyek mindenfele,ismerkedek,müvelem magam,hobbikat szerzek,stb.,és majd találok valakit,aki szeret. Az ilyen fog is. Csak hozzáállás kérdése."
De sok jó vagyis inkább hasznos választ olvastam még!
A 7-est annyira nem értem, nagyon általánosít így nehéz beszélgetni... Csak egy pl. az elejéről: Én személy szerint nem tinderezek, de már adjak választ, hogy hány embert húztam balra... !!??? Vagy "a legtöbb ember"... Én nem a legtöbb ember vagyok, hanem csak egy az emberek közül...
A 20-assal teljesen egyetértek!!! Még akkor is, ha itt az egyik válaszoló konkrétan kineveti ezért. :S
Szerintem itt is elcsúszik a dolog, sokan összekeverik azt a két szót, hogy helyes ill. bejön. Ez szerintem két külön fogalom. Ha nem lenne, akkor a 20-as válaszoló is nagyon nagy gondban lenne, nem csak én. :D 20-as! Maradj mindig ilyen!!! :))
Utolsó válaszoló felettem köszi, időt spóroltál meg nekem, hasonló választ szerettem volna írni a 46-osnak! :)
Röviden ennyi, mégegyszer köszönöm, hogy értelmesen, igényesen írtatok, ha még lehet kérni maradjon meg így!! Ezek csak vélemények, és nem kell, hogy feltétlen egyezzenek...
Akkor most csak röviden.
"De te azért a biztonság kedvéért megjegyezted, hogy nem voltak szépek a lányok, akik jobbra húztak :'D"
Igen, utalva arra, hogy egy nő, mégha elhízott, mégha koros is, mégha gyereke van, túl magas, stb, akkor is _válogathat_, sőt, teheti ezt önmaga szintje felett.
Míg ha valaki férfiként akár csak közepesen helyes, de nem lóg ki a tömegből, akkor - a fentiből következően - olyanok figyelmét kapja csak meg, akiknek valami extrém hátrányuk van az életükben, és lényegében már bárkivel szóbaállnak.
Ez viszont nem az, amiről akkor írtam, amikor a párhuzamos tinderezés tapasztalatát fejtettem ki. Egyszerű matekozás volt, szerintem nem kell sok értelem ahhoz, hogy átlátható legyen, szóval hiába tolod meg retardált röhögésekkel a mondókádat, nem teszed súlytalanabbá, amit írok, csak önmagadat minősíted le mások előtt.
"Aha, nem. Legtöbben simán haveri társaságban, edzésen, szabadidős programon ismerkedtek meg."
És mi van, ha én nem akarok vadvízi evezést az életembe erőltetni, csak mert legyen párkapcsolatom? Ez nem én vagyok. Továbbá baráti köröm sincs, akikkel hegyi túrázni mennék. Bármily meglepő is lehet ez számodra, nem mindenkinek - sőt, igen kedveseknek - szól erről az élete.
Megint azt mondom: nyiss mások világa felé, és sok meglepetés fog érni azokkal kapcsolatban, amiket most evidenciának vélsz.
"Nekem meg a párom mesélt elég sokat, egy időben 1-2 haverjával csináltak egy kamu profilt facebookon, egy csinos csaj fényképével és fiktív adatokkal. Azóta is mondja, hogy nem irigyli a nőket online párkeresés terén, annyi barom még életében nem zaklatta."
Leírom újra, bár nem fűzök sok reményt hozzá, hogy most nem jobban odafigyelve, értelmezve olvasol majd, mégis azt tanácsolom, töröld fel a nyáltócsát a billentyűzetről, és olvass is, mielőtt írsz. Én ezt írtam:
*Egy nőnek az a nehézség, hogy több jelölt közül ki tudja választani a jót, illetve őneki jusson a (nem létező) tökéketes, ne másnak.
Egy srácnak az, hogy egyáltalán bárki részéről felkeltse magafelé a vonzalmat.
Ez nem ugyanaz.*
"Nézz már körül, ember, a nem túl dekoratív, csóró, buta, alkesz pasiknak is van párjuk az esetek nagy részében..."
Aham. Mert jellemzően viselik az alfahím attribútumokat. Pontosan azok, akiknek van barátnőjük, akit le se sz. és akár minősíthetetlenül is beszélnek vele, ellenben a konszolidált, intelligens, érzelmeket is felmutató, ámde "pluszt" nem mutató, akár jó külsejű, de nem "olyan kisugárzású" srácok pedig parkolópályára kerülnek.
Ők azok, akiknek ezek a lányok kisírják magukat, hogy minden pasi egyforma, és miért nem találnak egy olyan fiút, mint én. Majd mikor rámutatok, hogy dehát itt vagyok, akkor ööö... te egyszer majd nagyom boldoggá teszel egy lányt, de maradjunk csak barátok.
Aztán rohannak a következő füktágítós, tetovált nyakú, oldalt felnyírt hajú kreténhez, akiről már ránézésre látható, hogy mi, "de ő nem olyan, ő más, érző lélek!", győzköd engem a lány. Tart mindez az érdeklődés a bugyi lehúzásáig, és forog a kör tovább.
"Igen, utalva arra, hogy egy nő, mégha elhízott, mégha koros is, mégha gyereke van, túl magas, stb, akkor is _válogathat_, sőt, teheti ezt önmaga szintje felett."
Te KOMOLYAN elhiszed ezt a baromságot? Komolyan?
Ha azt hiszed, hogy minden nőnek alanyi jogon jár jópasi, akkor nem tudom, hol élsz. Vagy megint csak úgy érted, hogy úgy elhízott mint Danika Brysha, úgy korosodik mint Jane Fonda, és úgy magas, mint Elizabeth Debicki.
"Míg ha valaki férfiként akár csak közepesen helyes, de nem lóg ki a tömegből, akkor - a fentiből következően - olyanok figyelmét kapja csak meg, akiknek valami extrém hátrányuk van az életükben, és lényegében már bárkivel szóbaállnak."
Komolyan MAGYARÁZD MÁR MEG, hogy akkor honnan szerez egy csomó átlagos, átlag alatti pasi olyan barátnőt, akinek NINCS extrém hátránya?
A smileyba belekötést inkább nem is minősítem :D
"És mi van, ha én nem akarok vadvízi evezést az életembe erőltetni, csak mert legyen párkapcsolatom?"
Akkor nem mész vadvízi evezésre, nyilván. Nem is értem, ezt honnan szedted.
"Továbbá baráti köröm sincs, akikkel hegyi túrázni mennék."
És? Ha egyedül mész, elvisz a cica, vagy mi?
Tényleg írd már meg amúgy, hogy nálad a szabadidős program miért pont a vadvízi evezésben, meg a hegyi túrában merül ki :D
"ellenben a konszolidált, intelligens, érzelmeket is felmutató, ámde "pluszt" nem mutató, akár jó külsejű, de nem "olyan kisugárzású" srácok pedig parkolópályára kerülnek."
Akkor hogy van az ÖSSZES ilyen férfi ismerősömnek boldog párkapcsolata? Varázslat? Vagy kínából rendelték a barátnőjüket ebayen?
"Aztán rohannak a következő füktágítós, tetovált nyakú, oldalt felnyírt hajú kreténhez, akiről már ránézésre látható, hogy mi"
Miért, mi? Van nem egy fültágítós, tetovált, felnyírt hajú haverom, elég messze állnak a kreténtől, és kenyérre lehet kenni őket.
De a nők felszínesek és rögtön ítélnek, mint tudjuk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!