Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Milyen hatással vannak szerint...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen hatással vannak szerintetek a mai filmek, sorozatok, vagy a különféle mozgalmak a nők férfiképére, megítélésére? Csak szerintem lesznek negatív következményei?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a femninista, irreális sorozatokra, például Szex és New York, Született feleségek...stb., de ami még nagyobb baj, az a 13 reasons why (ez most nagyon felkapott) és a #meetoo kampány.

Persze szörnyű, ha valakit megerőszakolnak, de véleményem szerint túl nagy felhajtást kap ez az egész dolog, tele van a világ más nagy horderejű problémákkal, amik pedig nem kapnak kiemelt figyelmet.

Valamint az is zavar, hogy a férfiakat, pláne a élsportolókat, magas státuszban lévőket akarják így lefokozni, tönkretenni nagyon sokszor, akkor is, ha nem bűnösek, vagy pedig nem tudni pontosan, hogy bűnösek-e. A sorozat is arról szólt, hogy mindegyik nemi erőszakos ügynél elmosódtak a határok, hogy erőszak-e vagy nem, büntethető-s vagy nem.

Szerintem nagyon kártékony hatással lehet a párkapcsolatokra is, ha azt a férfiképet erősítik a nőkben, hogy vagy bunkó, sátáni, potenciális erőszaktevő lehet egy férfi, vagy pedig férfiasságában megcsorbított "nice guy", és a nőknek meg azt tanítják, hogy semmiért nem kell felelősséget vállalniuk, nekik mindent szabad, és persze az is a legfontosabb bűntények egyike, ha valakit leribiznek (többnyire jogosan).

Nektek mi a véleményetek?

2018. jún. 20. 19:46
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:

Úgy látszik, mégis csak visszaírok.:D

Azért gondoltam, hogy nekem is szól az eleje, mert azt írtad, azt követően ugrik lejjebb a százalékod, hogy mi, női kommentelők elküldtük a válaszunkat. Amúgy a csendben lepontozás szerintem is elég nevetséges és kényelmes taktika, így lehet mindenféle erőfeszítés mellőzésével „bosszút állni” azon, aki valami nem tetszetőst írt. Ez minden kérdés alatt megfigyelhető egyébként, a megosztó témákat feszegetőeknél látványosabb. Én bevallom, most adtam egy zöldet.

„Tehát nőként azt, hogy milyen viselkedés pontosan milyen szituációba illik, mit vált ki a férfiakból, férfiként pedig a nők által már helyesen használt "jelzéseket" helyesen értelmezni, illetve megtanulni elfogadni az elutasítást is. Ezzel az erőszakok túlnyomó része szerintem megelőzhető lenne.”

Ez nem hülyeség, de a szociális készségek és a más emberekre való nyitottság mellett kell hozzá gyakorlat is, aminek tizenévesek és kora huszonévesek még nem biztos, hogy a birtokában vannak, szóval nem annyira egyszerű dolog ez, de kétségkívül jó, ha legalább a törekvés megvan.

„Azt, hogy gyakorlatilag az addigi mondanivalódból az jött le: csak és kizárólag a férfiakban keresendő a hiba, így csak nekünk kellene változnunk.”

Akkor elnézést kérek, valószínűleg ez annak tudható be, hogy a nemi erőszak állt a társalgás középpontjában, azon belül is az olyan, amit férfi követ el nő ellen, nekem meg minden téma érzékeny, ami arról szól, hogy valaki árt valakinek valamilyen módon. Ettől függetlenül a nemek közötti együttműködésben mindenkinek ugyanakkora szerepe van, és általánosságban sem bírálom el kedvezőtlenebbül a férfiakat.

Nem tudom, hogy a filmiparban a készítőknek mennyire céljuk szánt szándékkal azt az üzenetet közvetíteni, hogy a mai nők ilyenek (vagy ilyennek kellene lenniük), szerintem sok esetben simán csak túl igénytelenek ahhoz, hogy az ésszerűség határain belül erős, és emellett emberi karaktereket írjanak. A férfi hősöket is hajlamosak ilyenre alkotni, talán annyi különbséggel, hogy nőiesnek tartott erényekkel nem ruházzák őket fel, mindössze a maszkulinságot és a „mindenre képes vagyok”-ot tolják túl, ami szintén félisten jellegűvé teszi őket, a nőket meg abszolút hasztalanná és nélkülözhetővé. Nekem ez se tetszett soha, de gyanítom, hogy te férfiként (lehet, hogy más férfiak is) azért vagy kiélezve a fordítottjára, mert a feminizmus egyik túlkapását látod benne, és nem szeretnéd, hogy még jobban átessünk a ló túloldalára, ami érthető.

„Ebben is egyetértünk, de ha "jogilag korrekt" módon fogalmaztam volna, attól még hosszabbak lettek volna ezek a válaszok, aminek szerintem semmi értelme. Ahogy annak sem, ha minden "nők, férfiak" kérdésnél ellövi valaki ezt a "nem homogén massza" szöveget.”

Előfordulhat, hogy a „Mert ilyet még nem láttam.:)” után tévesen éreztem úgy, hogy szó szerint mindenkire akarod vonatkoztatni az állításaidat, mert ettől az oldaltól már azt szoktam meg, hogy hazugsággal vagyok vádolva, valahányszor olyat írok, ami ellentmond xy elképzeléseinek.

A rejtélyből egy részt sem láttam, hallomásból ismerem csak, de már kíváncsi vagyok, hogy méltán említed-e pozitív példaként, úgyhogy valószínűleg beletekintek.:D

2018. jún. 26. 22:12
 52/53 anonim ***** válasza:
75%

#51: A végére csak megtaláljuk azt a közös nevezőt.:) Rettenetesen sokat lehetne még ezekről a témákról beszélni, de úgy látom, hogy kettőnkön kívül nem nagyon érdekel senkit, legalábbis hozzászólás szintjén. Annak mindenesetre örülök, hogy (szerintem) tényleg normálisan el tudtunk itt beszélgetni és a másik oldal véleményét is megismerhettük. Jó lenne, ha a többi kérdésnél is hasonlóan működne a dolog, szerintem az oldal maga is sokkal hasznosabb lenne.

A Rejtélyt mindenképpen ajánlom, bár a történet fő szála elég lassan bontakozik ki, de a karakterek szerintem nagyon el lettek találva és bár néha már meseszerű az egész, de nagyon sok elgondolkodtató mondanivalója van.

2018. jún. 27. 15:44
 53/53 anonim ***** válasza:
Sajnos nagyon jól látod a dolgokat. Ráadásul szerintem még a pszichológia is sokszor erről szól. Esther Vilar az idomított férfi c. könyvében mindent leír a nők viselkedéséről. Minden férfinek és fiúnak kötelező olvasmány kellene legyen már általános iskolában. Ha van is esély arra, hogy egy kritikus tömeg ismerje fel a feminista tömegmanipulációt és a rengeteg igazságtalanságot, akkor is transzgenerációs következményei lesznek ennek. Egyelőre sajnos még a felismerésig sem jutottunk el. Sőt még mindig vannak olyan pszichológusok is, akik ezt az ideológiát normálisnak tartják.
jan. 4. 14:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!