Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen hatással vannak szerintetek a mai filmek, sorozatok, vagy a különféle mozgalmak a nők férfiképére, megítélésére? Csak szerintem lesznek negatív következményei?
Gondolok itt a femninista, irreális sorozatokra, például Szex és New York, Született feleségek...stb., de ami még nagyobb baj, az a 13 reasons why (ez most nagyon felkapott) és a #meetoo kampány.
Persze szörnyű, ha valakit megerőszakolnak, de véleményem szerint túl nagy felhajtást kap ez az egész dolog, tele van a világ más nagy horderejű problémákkal, amik pedig nem kapnak kiemelt figyelmet.
Valamint az is zavar, hogy a férfiakat, pláne a élsportolókat, magas státuszban lévőket akarják így lefokozni, tönkretenni nagyon sokszor, akkor is, ha nem bűnösek, vagy pedig nem tudni pontosan, hogy bűnösek-e. A sorozat is arról szólt, hogy mindegyik nemi erőszakos ügynél elmosódtak a határok, hogy erőszak-e vagy nem, büntethető-s vagy nem.
Szerintem nagyon kártékony hatással lehet a párkapcsolatokra is, ha azt a férfiképet erősítik a nőkben, hogy vagy bunkó, sátáni, potenciális erőszaktevő lehet egy férfi, vagy pedig férfiasságában megcsorbított "nice guy", és a nőknek meg azt tanítják, hogy semmiért nem kell felelősséget vállalniuk, nekik mindent szabad, és persze az is a legfontosabb bűntények egyike, ha valakit leribiznek (többnyire jogosan).
Nektek mi a véleményetek?
Olyan, hogy erős és független nő, nem igazán létezik. Ameddig nem volt feminizmus és nem volt ilyen rendszer, nem panaszkodtak a nők arra, hogy a családjuk férfitagjai nárcisztikusak és elnyomók. A feminizmus ültette a nők fejébe azt a gondolatot, hogy olyannak kell lenniük mint a férfiaknak, és nem szabad rábízniuk magukat senkire, inkább megszakadnak és tönkreteszik a saját életüket és a társadalmunkat. Az nem egy szitok, hogy a nők testileg-lelkileg gyengébbek, erről nem tehetnek. Más a szerepük természetes módon, ezért más a testük, hormonrendszerük, agyuk, gondolkodásuk. Nélkülük nem lenne világ a világ, én rajongásig szeretem a nőket, nagyon szerelmes tudok lenni, és értékelem, ha valaki még nőies értékeket, puhaságot, gyengédséget, szervezettséget, gondoskodást hordoz. Ha egy nő visszatér ezekhez, csak sikerélménye lehet az életben. De elég is ebből a témából, mert tudom, hogy lincselés jár az ilyen gondolkodásért. :)
A nemi erőszakról ennyit, hogy kizárólag azt tekintem annak, ha egy férfi elkap egy nőt, lefogja, és közösül vele, és közben a nő ficánkol, és kiabál vagy sikít vagy könyörög, hogy ne. Ami nem így történik, az nem erőszak, és simán elkerülhető lett volna, ha a nő képes felelni magáért, tehát nem iszik, és nem marad kettesben gyanús viselkedésű emberrel.
Szerintem jóval több olyan eset van, amikor a férfi félreértette a helyzetet, vagy olyan, hogy pl. a kislány a nevelőapától való megszabadulás érdekében hazudott erőszakot (tele van ilyennel a TV és a net, pontosan tudják már a mai gyerekek, hogy ez telitalálat), mint olyan, amikor tényleg olyan beteg lelkű egy család férfi tagja, hogy megerőszakol valakit.
Tudom, hogy a szép szólásszabadság jegyében hamarosan törölve lesz a kérdésem és a kommentem, de jogom van leírni, hogy így látom.
Szerintem a mai világ teljesen oda halad, hogy a férfiak legyenek lelkileg kifosztva, tönkretéve, és intézményes szinten bántalmazva. Az is ezt bizonyítja, hogy rendszeresen moderálják az ilyen hozzászólásokat, amik felvetik, hogy egy nő is lehet rossz, hazug, és egy férfit igenis tönkrevághatnak a nők.
Dehogy lincselünk meg kérdező!
A gondoltaiddal nincs semmi gond (még akkor sem, ha nem értek egyet maximálisan velük)
Értelmesen kifejted a véleményed, és nem fröcsögsz, nem keltesz gyűlöletet. Teljesen kulturált vagy, így szimpatikus is a szememben.
Jó, hogy nem az unalmas rizsa megy egész nap, a "szemét nőkkel".
Azt is gondolom, hogy a nők kezdik az új rendszerben megtalálni a helyük, de a férfiak nem kapnak annyi figyelmet ilyen szempontból. Nekik azért nincs meg a helyük, mert még nem tudták magukat beilleszteni az egyenletbe.
"Az nem egy szitok, hogy a nők testileg-lelkileg gyengébbek, erről nem tehetnek. Más a szerepük természetes módon, ezért más a testük, hormonrendszerük, agyuk, gondolkodásuk."
Ehh remélem, hogy kognitív idegtudós vagy, mert minden más esetben ez csak egy vélemény.
Itt az élő bizonyíték arra, hogy miért van még mindig szükség a feminizmusra.
A nők felhoznak bizonyos problémákat, de persze a kérdezőhöz hasonló férfiak jobban tudnak mindent. Herótom van az ilyen megmondóemberektől.
Persze, kezd el a dumát, hogy igazából a nők boldogok voltak az elnyomásban és minden nő boldogabb lenne, ha visszamenne a konyhába. Te csak jót akarsz a nőknek. Néha még szerelmes is vagy beléjük. Ez a szexizmus egyik legundorítóbb formája. Egyszerűen gyerekként kezeled a nőket, még emberszámba se veszed őket, lényegtelen, hogy mit mondanak neked a nők, hiszen te jobban tudod. A nők agya másmilyen, butábbak, ők nem tudják, hogy mi a jó nekik.
Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy néhány embernek, hogy lehet ekkora önbizalma vagy istenkomplexusa, hogy a saját nyomorult tapasztalatai alapján kijelentsen dolgokat arról, hogy az emberiség felének hogy kéne viselkednie. Nem sül le a pofád?
Egyébként a nők férfiképére, megítélésére pont, hogy a kérdezőhöz hasonló férfiak vannak a legnagyobb hatással.
Azért erősödik még mindig a feminizmus, mert még mindig léteznek olyan férfiak, mint a kérdező.
#11 soha nem éreztem, hogy a nők bántanának.
Ha normálisan közeledsz feléjük, akkor normalisan is fogadják vagy utasítják el.
Az sajnos igaz, hogy előfordul, hogy visszaélnek az erőszak vadjával. De a világon mindennel vissza lehet élni, mindent lehet aljas célra használni.
Ugyanakkor ez egy visszatartó, elrettentő erő is - talán kevesebben vetemednek erre, ha következménye van.
Egyébként meg a normális férfiakkal annál kedvesebbek és törődöbbek.
„Ameddig nem volt feminizmus és nem volt ilyen rendszer, nem panaszkodtak a nők arra, hogy a családjuk férfitagjai nárcisztikusak és elnyomók.”
Addig sem szerették, tartották ideálisnak az elnyomó kapcsolatokat, amikben nem tudtak kiteljesedni, csak, mint családanya vehettek részt, akiknek nem volt igazán beleszólásuk a sorsuk alakulásába. A férjükre voltak szorulva, el kellett nézniük az esetleges hűtlenséget, az agresszivitást, a bántalmakat, mert önálló kereset nélkül nem tudtak boldogulni az életben. Miért fáj az neked, hogy a munka és pénzkeresés lehetőségével a nők már nem egy férfire vannak rászorulva, nem az ő szándékai szerint alakítják az életüket?
„Az nem egy szitok, hogy a nők testileg-lelkileg gyengébbek, erről nem tehetnek.”
Lelkileg semmivel sem gyengébb egy nő, mint egy férfi. A fizikai erőfölény szerinted dicsőség?
„Más a szerepük természetes módon, ezért más a testük, hormonrendszerük, agyuk, gondolkodásuk.”
Női gondolkodás? Én, és még sokan mások, úgy gondoljuk, hogy individuumok vagyunk, és nem a nemünk alakítja a gondolkodásunkat.
„Ha egy nő visszatér ezekhez, csak sikerélménye lehet az életben.”
Egyébként is lehet rengeteg sikerélménye egy nőnek az életben. Nem csak akkor, ha valakiről gondoskodik.
Az a bibi, hogy régen azért nem panaszkodott egy nő, hogy nárcisztikus a férje, mert egyedül életképtelen volt.
Ez IS az egyik oka a feminizmusnak.
Rengeteg erős, független nő van, aki egyedül is felnevel egy (vagy több) gyereket, eltartja, és helyt áll minden fronton: anyaként, munkaerőkent, nőként, és ápolja a beteg szüleit. Egyszerűen azért, mert a teremtés koronája alkalmatlan apának, és lelépett.
Ellenben ha egy apa marad egyedül egy gyerekkel, és tud kenni egy vajas kenyeret meg viszonylag évszaknak megfelelő ruhában viszi a gyereket utcára, akkor hősként ünneplik. Ennyit az egyenrangúságról...
A nemi erőszak meg addig nem érdekel, amíg azt hiszed, hogy téged nem fenyeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!