Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, milyen végzettsége legyen a nőnek, ha a bölcsész nem jó?
Igen, tudom, megint egy bölcsészlányos kérdés, de ez a kérdés nyitva maradt, mivel végül senki sem válaszolt, milyen végzettsége legyen akkor egy lánynak, csak beírták "ne bölcsész"
Mi baj a bölcsészekkel?
Én magam nyelvészetet tanulok (igaz, külföldön), és minden igyekezetem ellenére megszenvedem a magamét.
Az alig egy hét időtartam 2-3 könyv elolvasására és feldolgozására alap, 8 különböző tantárgyam van egy héten.
Sokszor gondoltam már arra, lehet, valami technikai szakirány mégiscsak könnyebb lett volna, hiszen ott nem annyira szubjektív minden, mint pl nálunk egy "inetrkulturális irodalomtudomány és a filozófia alapkérdései" órán, a 2+2 az mindig négy és pont.
(Tudom, hogy ez a tárgy feleslegesnek hangzik, nehéz is, de kapcsolódik a "a mopdern német irodalom" tárgyhoz valahol, azért jut belőle egy szemeszternyi nekünk is)
Skandinavisztika-germanisztika alapszakon vagyok egyébként
Miért, egy bölcsész nem szokott túllátni a saját keretein? Tudtommal, ez inkább másokra jellemző...ehm...nem mi szidjuk a reál szakokat
Elismerem, tévedhettem, de biztosra még senki sem tudja, csak találgatások vannak
Istenem, hát ezért tart itt ez az ország. Mert ilyenek a lakói mint az itteni válaszolók. Semmilyen értéket nem akarnak előállítani, de a jólét és a nyugati bérek azok kellenének, mi?
Hát nem Orbán Viktor miatt tartunk itt, és nem is a Soros-terv miatt, hanem a lakosok mentalitása miatt. Ez a határozott véleményem.
# 29
"Felénk helye a kutyának van, látni, máshogy szocializálódtunk, ha okosabbnak tartod is magad nálam. Bár abból kiindulva, hogy semmi szükség a bölcsészekre (ami rengeteg szakmát magába foglal a pszichológuson és a tanáron át), kételkedem abban, hogy valóban így lenne"
A bölcsészeknél, pláne nyelv szakon nem tanítanak meg olvasni? Hol a f_szomban írtam én olyat, hogy okosabbnak tartom magamat? Sehol. Úgyhogy a sértődött hisztit abba is hagyhatod.
Abban természetesen igazad van, hogy van sok, bölcsészet alá sorolt szakma, ami hasznos, de véleményem szerint tévesen sorolják ezeket az általad említett példákat is a bölcsész szakmák közé.
"Ostoba tyúk vagy. Ilyen mentalitással, tényleg egy büdös k.u.r.v.a leszel, vagy mehetsz a külföldi mekibe konyhamalacnak minimálbérért. Szánalmas hozzáállás."
Íme, micsoda intelligens emberek válaszolgatnak ide -.-
Na, meg nekem privátba.
Nem tudom, miért a bölcsészek vannak állandóan a fikázás célkeresztjében, ők legalább megtanulnak egy nyelvet normálisan (jó esetben). Magasfokú nyelvtudással (ami persze nem az angol), elég jól lehet keresni. Reálosként én is nyelvtudással tudtam jól fizető diákmunkákat vállalni egyetem mellett.
Az igazi, legbutábbaknak való kamuszakok a marketing, kommunikáció, emberi erőforrások, turizmus, nemzetközi tanulmányok, szociológia, politológia, meg gyakorlatilag bármi a Corvinuson, vagy valamelyik kamuegyetemen vagy fősulin (Metropolitan, Edutus...). Na ezek azok, akik inkább mentek volna szakmunkásnak, legalább valami hasznuk lenne...
Kérdező: egyébként szerintem túlpörgöd ezt a kérdést.
Vannak akik szerint a bölcsészek ingyenélők, nem érnek annyit, mint egy mérnök, vagy orvos, egyébként is a McDonnald's-ban fognak dolgozni.
Na és? Vannak más téren is hülye emberek. Egyszerűen nem kell foglalkozni velük, nem egymást keresitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!