Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Férfiak, milyen végzettsége...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak, milyen végzettsége legyen a nőnek, ha a bölcsész nem jó?

Figyelt kérdés

Igen, tudom, megint egy bölcsészlányos kérdés, de ez a kérdés nyitva maradt, mivel végül senki sem válaszolt, milyen végzettsége legyen akkor egy lánynak, csak beírták "ne bölcsész"

Mi baj a bölcsészekkel?

Én magam nyelvészetet tanulok (igaz, külföldön), és minden igyekezetem ellenére megszenvedem a magamét.

Az alig egy hét időtartam 2-3 könyv elolvasására és feldolgozására alap, 8 különböző tantárgyam van egy héten.

Sokszor gondoltam már arra, lehet, valami technikai szakirány mégiscsak könnyebb lett volna, hiszen ott nem annyira szubjektív minden, mint pl nálunk egy "inetrkulturális irodalomtudomány és a filozófia alapkérdései" órán, a 2+2 az mindig négy és pont.

(Tudom, hogy ez a tárgy feleslegesnek hangzik, nehéz is, de kapcsolódik a "a mopdern német irodalom" tárgyhoz valahol, azért jut belőle egy szemeszternyi nekünk is)

Skandinavisztika-germanisztika alapszakon vagyok egyébként

2017. okt. 27. 17:23
1 2 3 4 5 6
 21/55 A kérdező kommentje:
Már megbocsáss, utolsó, mi az hogy "hol a helye"?!
2017. okt. 27. 18:17
 22/55 anonim ***** válasza:
100%
Most amúgy nem tudom, hogy miért kell szegény csajszit ennyire betámadni azért, mert nyelvészetet tanul. Az élet úgyis eldönti, hogy sikeres lesz-e vagy sem, de nem kell elvenni az élettől is a kedvét csak azért, mert feltett egy kérdést...
2017. okt. 27. 18:18
 23/55 A kérdező kommentje:
40%-os a mi életünkben még nem fognak programok pikoszekundum alatt könyveket fordítani, így a mi bölcsész generációnknak még lesz állása.
2017. okt. 27. 18:19
 24/55 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező: nem, valószínűleg már te sem azt fogod csinálni, amit tanulsz.

Nagyon felgyorsult a világ, nagyon kevés ember szakmája ér valamit még 15-20 év múlva is, rengeteg szakma eltűnik, vagy teljesen átalakul.

Ezért mondom, hogy manapság nem is az a fő kérdés, hogy mit tanultál, hanem, hogy megtanultál e tanulni, lett e belőled olyan értelmes ember, aki elbír komplex feladatokkal (egy diploma megszerzése meg azért elég komplex).

2017. okt. 27. 18:22
 25/55 A kérdező kommentje:

BA diplomával is taníthatok integrációs nyelvkurzuson felnőtteket, így elveszni remélhetőleg nem fogok, de tervezek azért tovább is menni majd

Szóval nem a tolmácsolás az egyetlen, amit csinálhatok. Értem egyébként, mire gondolsz

2017. okt. 27. 18:25
 26/55 anonim ***** válasza:
93%
Mindig az orvos, mint a hasznosság mintája... pedig orvos és orvostudomány nélkül nincs túlnépesedés sem.
2017. okt. 27. 18:26
 27/55 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy a bölcsész is jó, nincs vele semmi baj, a baj azzal van, ha nem tudja magáról az adott bölcsész, hogy hol a helye, és megpróbálja nekem mindenáron megmagyarázni, hogy ugyanolyan hasznos és fontos az ő szakmája, mint egy orvosé vagy egy mérnöké."

Egy összetett rendszerben mindenki feladata ugyanolyan fontos.

Próbáltál már olyan cégnél dolgozni, ahol mindenki mérnök?

Dolgoztam egy helyen, manapság startupnak mondanánk.

Egy két terület nagyon ment, ahhoz értettünk, azt tartottuk fontosnak, azzal akartunk foglalkozni.

Más, számunkra kevésbé érdekes területeken pedig katasztrófa volt.

Aztán felvettünk egy adminisztrátor csajszit (egy idősebb nőt). És hirtelen megoldódott minden. Mert ő foglalkozott azzal, hogy rendszerezte a papírokat, hogy ha jön egy ügyfél, akkor előre gondolt rá, hogy legyen két csomag ropi, meg egy üveg cola, ha el kellett valamit intézni a hivatalban, akkor megcsinálta, míg mi a google-t túrtuk, hogy hol van egyáltalán a hivatal...

2017. okt. 27. 18:26
 28/55 anonim ***** válasza:
7%

# 21

"Már megbocsáss, utolsó, mi az hogy "hol a helye"?!"

Mit nem értesz ezen? Ez annyit jelent, hogy legyen tisztában azzal, hogy a szakmája meg a tudása sokat nem tesz hozzá a világhoz, ebből kifolyólag annál sokkal több értelme nincs, minthogy saját magát elszórakoztatja vele.

2017. okt. 27. 18:28
 29/55 A kérdező kommentje:
Felénk helye a kutyának van, látni, máshogy szocializálódtunk, ha okosabbnak tartod is magad nálam. Bár abból kiindulva, hogy semmi szükség a bölcsészekre (ami rengeteg szakmát magába foglal a pszichológuson és a tanáron át), kételkedem abban, hogy valóban így lenne
2017. okt. 27. 18:32
 30/55 anonim ***** válasza:
2%

# 23

"40%-os a mi életünkben még nem fognak programok pikoszekundum alatt könyveket fordítani, így a mi bölcsész generációnknak még lesz állása."

Ezt te bölcsészként nyilván nagyon jól meg tudod ítélni.. :D

A valóság meg az, hogy van rá esély, hogy már 10 év múlva munkanélküli leszel, 20 év múlva meg szinte biztosan.

2017. okt. 27. 18:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!