Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, milyen végzettsége legyen a nőnek, ha a bölcsész nem jó?
Igen, tudom, megint egy bölcsészlányos kérdés, de ez a kérdés nyitva maradt, mivel végül senki sem válaszolt, milyen végzettsége legyen akkor egy lánynak, csak beírták "ne bölcsész"
Mi baj a bölcsészekkel?
Én magam nyelvészetet tanulok (igaz, külföldön), és minden igyekezetem ellenére megszenvedem a magamét.
Az alig egy hét időtartam 2-3 könyv elolvasására és feldolgozására alap, 8 különböző tantárgyam van egy héten.
Sokszor gondoltam már arra, lehet, valami technikai szakirány mégiscsak könnyebb lett volna, hiszen ott nem annyira szubjektív minden, mint pl nálunk egy "inetrkulturális irodalomtudomány és a filozófia alapkérdései" órán, a 2+2 az mindig négy és pont.
(Tudom, hogy ez a tárgy feleslegesnek hangzik, nehéz is, de kapcsolódik a "a mopdern német irodalom" tárgyhoz valahol, azért jut belőle egy szemeszternyi nekünk is)
Skandinavisztika-germanisztika alapszakon vagyok egyébként
Nyelvészetet tanulsz? Király vagy, mivel 3-5 éven belül teljesen el fog tűnni a szakma, mert átveszik a helyüket a fordító szoftverek.
Nincs kedvem munkanélküli, gőgös, diplomás p1csát eltartani!
Kétlem, hogy így történne, kedves 40%-os. Nézd meg, hol tart a Google fordító, pedig nem 3 éves már.
Illetve aki nyelvészetet tanul, az nem csak tolmács lehet.
Olyan, ami ahhoz kapcsolódik, amit szeret vagy érdekli. Nem tudom komolyan venni azokat a nőket, akik ilyen kérdéseket tesznek fel. Én IT-n belül szándékozom dolgozni, akinek akármi miatt nem tetszik, unalmasnak találja, satöbbi, az tehet egy szívességet, és megnyalhatja. Szerintem neked se kéne ekkora jelentőséget tulajdonítani egy bizonyos százaléknyi férfi véleményének.
21/F
Semmi baj a bölcsészettel, több bölcsész barátnőm volt.
A végzettség is mindegy. Persze, jó ha diplomás, de nem alap elvárás.
Az viszont nálam komoly elvárás, hogy szeresse amit csinál, és legyen elégedett a munkájával.
Nem az a gond, ha nem keres sokat, hanem az, ha ez frusztrálja. Ha nem szereti amit csinál, ha gyomorideggel jár be dolgozni. Volt olyan párom, aki ilyen helyzetben volt, kevés pénz, nem kedvelt munka, erősen rányomta a bélyegét ez a személyiségére, a kapcsolatunkra is. Feszült volt, frusztrált, elégedetlen.
Ez nekem fontosabb, mint a konkrét végzettség, vagy a konkrét fizetés.
(ui: aki beírja, hogy bölcsészt ne, az magáról állít ki bizonyítványt, én a helyedben örülnék neki, mert nem futottál felesleges köröket)
Hát nem tudom, nekem körülbelül utolsó szempont az, hogy a lánynak mi a végzettsége. Mármint persze, érdekel, hogy mivel tölti a munkaidejét, meg szívesen meg is hallgatnám, de kizártnak tartom, hogy ez alapján választanék párt. Egy pék csaj is lehet jó barátnő, meg egy agysebész lány is. Ugyanúgy lehet szar barátnő is, nem ezen múlik.
A kérdésedre reflektálva, én pont hogy felnéznék rád a nyelvészetért, mert hiába doktorálok jövőre, a nyelvekkel mindig szenvedtem, és nem is tudom igazán a mai napig se. Számomra baromi nehéz nyelveket megtanulni, és ezért tetszene, ha a párom tudna, jobb lenne ebben. Viszont még egyszer mondom, nem ez dönt. :) 24/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!