Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Férfiak, milyen végzettsége...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak, milyen végzettsége legyen a nőnek, ha a bölcsész nem jó?

Figyelt kérdés

Igen, tudom, megint egy bölcsészlányos kérdés, de ez a kérdés nyitva maradt, mivel végül senki sem válaszolt, milyen végzettsége legyen akkor egy lánynak, csak beírták "ne bölcsész"

Mi baj a bölcsészekkel?

Én magam nyelvészetet tanulok (igaz, külföldön), és minden igyekezetem ellenére megszenvedem a magamét.

Az alig egy hét időtartam 2-3 könyv elolvasására és feldolgozására alap, 8 különböző tantárgyam van egy héten.

Sokszor gondoltam már arra, lehet, valami technikai szakirány mégiscsak könnyebb lett volna, hiszen ott nem annyira szubjektív minden, mint pl nálunk egy "inetrkulturális irodalomtudomány és a filozófia alapkérdései" órán, a 2+2 az mindig négy és pont.

(Tudom, hogy ez a tárgy feleslegesnek hangzik, nehéz is, de kapcsolódik a "a mopdern német irodalom" tárgyhoz valahol, azért jut belőle egy szemeszternyi nekünk is)

Skandinavisztika-germanisztika alapszakon vagyok egyébként

2017. okt. 27. 17:23
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
90%

"Nyelvészetet tanulsz? Király vagy, mivel 3-5 éven belül teljesen el fog tűnni a szakma, mert átveszik a helyüket a fordító szoftverek."

Ahham... a fordító szoftvereken meg nem dolgoznak nyelvészek... Hiszen egy programozó bármikor csuklóból megoldja, felesleges oda a szakember (azt már el sem merem mondani neked, hogy a fordító szoftverek leggyakrabban egy köztes, nem létező nyelvre fordítanak, amit szintén nyelvészek alkottak, csak ideális nyelvtannal rendelkezik, mivel nem beszélni kell, hanem a gépnek kell vele jól bánni).

(mellesleg akinek van egy bármilyen diplomája, az könnyebben talál mást munkát, mint az, akit kiképzettek egy dologban a szakmunkásban, aztán "multis ..." mindenki aki ennél többre vitte")

2017. okt. 27. 17:33
 12/55 anonim ***** válasza:
80%
Amilyet szeretne.
2017. okt. 27. 17:37
 13/55 anonim ***** válasza:
97%

Informatikus vagyok. Ha valaki, akkor én aztán hiszek a gépi intelligenciában.

A következő 20 évben 50 millió állás fog a gép miatt megszűnni az EU-ban. Tudod, hogy milyen szakmák vannak az első sorban? Például az olyanok, mint a targoncás, és az összes sofőr (busz, metró, villamos, teherautó, taxi, mindegyik).

Tudod, hogy milyen emberekre lesz szükség korlátlan számban?

Akik képesek szolgáltatást nyújtani, kommunikálni, más emberekkel bánni, eligazodni bonyolult folyamatokban.

Egy átlag diplomás a jövőben is meg fogja találni a helyét, lehet, hogy nem a szakmájában, de ha átlát komplex struktúrákat, folyamatokat, rendszereket, akkor lesz munkája.

Ezzel szemben egy sofőrtől nehéz lesz elvárni, hogy a jövőben kiváló kommunikációs képességeit csillogtassa akár fordítógéppel is. Arról nem is beszélve, hogy átlásson bármit

2017. okt. 27. 17:48
 14/55 anonim ***** válasza:
76%
Az a baj a többségükkel - nem mindenkivel -, hogy olyasmit tanulnak, ami vagy nem is érdekli őket igazán, vagy nincs meg a kitartásuk hozzá, hogy eljussanak addig a pontig, ahonnan már ténylegesen foglalkozhatnának vele (doktori stb.). Ezért a többség csak az idejét vesztegeti.
2017. okt. 27. 17:52
 15/55 A kérdező kommentje:

16, ez mondjuk egy korrekt válasz, értem, mire gondolsz

Nekem gyerekkori álmom volt a szakom, és nehéz utat kellett bejárnom, hogy végre tanulhassak (nem a képességeim, hanem a családi hátterem okán)

2017. okt. 27. 17:58
 16/55 anonim ***** válasza:
95%

Soha, semmilyen iskolával nem vesztegeted az idődet.

Millió felmérés mutatja, hogy még mindig alacsonyabb a diplomások körében a munkanélküliség, mint a szakmunkások körében (még akkor is, ha például az építőiparban, vagy a fémmegmunkálás terén a szakmunkások számára is hawaii van).

Egy diploma nem csak konkrétan egy bizonyos tananyag elsajátításáról szól, hanem arról, hogy megtanulsz tanulni, megtanulsz önállóan feldolgozni információt, megtanulsz adatot rendszerezni, információt kinyerni nyers adatokból, elsajátítasz egyfajta világképet/világnézetet.

Tehát ha más szakmába is vágsz, akkor is gyorsabban fogsz beletanulni a dolgokba, gyorsabban fogsz igazodni a változó világ elvárásaihoz, nem egy szűk területen leszel szakbarbár, hanem tudsz ismét és ismét váltani, mert gyorsan eligazodsz az új kihívások, új információk között.

Egy diplomás ritkán esik ki örökre a munkaerő piacról (még ha példa van mindenre, és persze az ellenkezőjére), de nézd meg, hogy mi lett a bányászokkal, a szövőnőkkel, és egy rakás kétkezi szakmával? Képtelenek voltak bármi mást megtanulni, mert nem halászni tanították meg őket, hanem halat adtak nekik, ahhoz értettek amit az iskolában beléjük vertek, nem tanulni tanultak meg.

2017. okt. 27. 18:02
 17/55 anonim ***** válasza:
100%
40 százalékos ide is megérkezett. Ne álljatok le vele vitatkozni, mindent sokkal jobban tud. Napi százhuszonnyolcszor bepötyögi a keresőbe, hogy "bölcsész", és minden kérdésnél nekiáll okoskodni.
2017. okt. 27. 18:06
 18/55 anonim ***** válasza:
72%

"Soha, semmilyen iskolával nem vesztegeted az idődet."

Nos, az idő vesztegetését én sem a nullához viszonyítva értettem, hanem azokhoz képest, akik azt tanulják, amivel foglalkozni is akarnak és el is fognak jutni odáig. Bocs, ha nem volt magától értetődő.

2017. okt. 27. 18:09
 19/55 anonim ***** válasza:
10%

Az a baj, hogy a legtöbb ember olyan síkhülye, hogy nem tud egy minimálisan sem vállalkozói szemmel gondolkodni. Pedig csak egyetlen kérdést kéne feltenned magadnak az alapokhoz:

Ha te vállalkozó lennél, fizetnél a saját pénzedből egy olyan embernek aki 1 hónap alatt fordít le egy könyvet, vagy ingyen lefordítanád néhány pikoszekundum alatt egy szoftverrel? Max azért fizetnél filléreket egy diáknak, hogy átnézze.

Sokan istenként hisznek a multikban, de hogy az majd alkalmazni fogja a büfé diplomásokat is. De elfelejtik, hogy azok is pénzből, tőkéből vannak. És azok is csak olyan embereket alkalmaznak akik sokkal több reálértéket termelnek nekik, mint amit ki kell fizetniük, ezt hívják gazdasági profitnak.

Lehet álmodoznia a sok bölcsésznek, de cudar vége lesz ennek.

2017. okt. 27. 18:14
 20/55 anonim ***** válasza:
0%

Vájár, olvasztár, favágó, ipari búvár.

Amúgy a bölcsész is jó, nincs vele semmi baj, a baj azzal van, ha nem tudja magáról az adott bölcsész, hogy hol a helye, és megpróbálja nekem mindenáron megmagyarázni, hogy ugyanolyan hasznos és fontos az ő szakmája, mint egy orvosé vagy egy mérnöké.

2017. okt. 27. 18:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!