Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Vonaton ismerkedni zaklatásnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vonaton ismerkedni zaklatásnak számít a feministák szerint?

Figyelt kérdés

Tehát, ha férfiként teljesen kulturáltan beszélgetést kezdeményezek egy nővel utazás közben, azért feljelenthetnek?

Bocsi, csak már nehezen tudok kiigazodni, hogy mi zaklatás és mi nem az, amikor sok feminista szerint egy kihívóbb nézés is annak számít.

2017. okt. 26. 11:00
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
Jól szétcsaptam a "topikot". Bocs kérdező! :D
2017. okt. 26. 16:19
 42/54 anonim ***** válasza:
92%

De, basszus, traumát okoz, ha olyan embertől jön, akinek nem adtam rá engedélyt és undorodom tőle! És a nők nagy része így van vele. Hát bocsi, de igen, látszik, hogy a férfiak ebbe nem képesek belegondolni, mert nincsenek ilyennek kitéve.

Amúgy nyilván nem minden nővel történik ilyesmi. De elég végigkérdezni 100 random nőt, a többsége fog tudni ilyen sztorit mondani. Akik a buszon taperolnak, azok nem mindig válogatnak, épp az kapja a tapit a nők közül, aki épp az útjába kerül, és mondjuk nem 100 éves és hótt igénytelen... engem úgy taperoltak többször a metrón, buszon, hogy nem vagyok szép. Sőt pár hónappal ezelőtt még egy fél aludoboznyi energiaitalt is kidobtak rám kocsiból, mert nem fordultam vissza cuppogásra. Ez inkább attól függ, ki milyen környéken lakik és mennyire "szerencsés". Nyilván aki kocsival megy és a Rózsadombon lakik, kevesebbszer éli ezt át, mint aki BKV-zik. De pl. nem egy lányismerősömtől hallottam, hogy elmentek bulizni, aztán kéretlenül taperolják őket random alakok... nem kifejezetten arról ismert helyekre mentek, nem pasizni mentek, hanem együtt táncolni, és nem is szabadnapos k...ként voltak felöltözve. De pl. olyan ismerősöm is volt, aki 14 évesen kiment mosdóba egy faházas kempinges nyaraláson, és a csávó követte, és a száját nyalogatva verte előtte a f...át. Hogy munkahelyen mik történnek... ott azért már kisebb dolgokra is ugrok, mert ott azért munkakapcsolat kellene, hogy legyen, az emberek között, főleg alárendeltségi kapcsolatban, erre rengeteg férfi főnök gondolja tök természetesnek, hogy a női alkalmazottaknak szájnyalogatósan disznó vicceket meséljen és kacsintgasson... és ez még egy lájtosabb eset. Az utcán füttyögést amúgy én sem tartom zaklatásnak, nem tudom, miért keverik ebbe bele. Zavarónak az, de a zaklatástól messze áll.

2017. okt. 26. 16:26
 43/54 anonim ***** válasza:

"Hogy munkahelyen mik történnek... ott azért már kisebb dolgokra is ugrok, mert ott azért munkakapcsolat kellene, hogy legyen, az emberek között, főleg alárendeltségi kapcsolatban, erre rengeteg férfi főnök gondolja tök természetesnek, hogy a női alkalmazottaknak szájnyalogatósan disznó vicceket meséljen és kacsintgasson... és ez még egy lájtosabb eset."

Ezzel viszont találkoztam. Nálunk egy nő a főnök és ha hiszed, ha nem, ő csinálja ezt szinte heti rendszerességgel. Csak én pont les...om. Meg kb. minden férfi az osztályon.

2017. okt. 26. 16:30
 44/54 anonim ***** válasza:
94%

Csak épp ha egy nő csinálja, ott nincs meg az a veszélyérzet, hogy nagyobb, erősebb nálam, védtelen vagyok, mi történik, ha tovább akar menni. És férfiak között is van, akit ez zavar és sért. Nem úgy gondolkozik mindenki, mint te.

De a legnagyobb baj még mindig azzal van, hogy:

- ha egy nőt nyilvánosan konkrétan zaklatnak, egy férfi sem segít neki, sőt kiröhögi

- ha egy nő beszámol egy ilyenről, ahelyett, hogy belemélyednének, minden 2. kommentelő, főleg a férfiak, elkezdik, hogy "biztos akarta" meg "megérdemelte".

2017. okt. 26. 16:39
 45/54 anonim ***** válasza:

"Csak épp ha egy nő csinálja, ott nincs meg az a veszélyérzet, hogy nagyobb, erősebb nálam, védtelen vagyok, mi történik, ha tovább akar menni. És férfiak között is van, akit ez zavar és sért. Nem úgy gondolkozik mindenki, mint te."

Nocsak, nocsak! Diszkriminálunk? Tehát akkor még is csak egy férfi lehet zaklató? Ha egy női főnök csinálja az csak vicces, mert én nagyobb és erősebb vagyok nála? Megsúgom neked, hogy alá- fölérendeltségi viszonyról beszélünk ebben a példában, egy fikarcnyit sem számít az erő és a méret. A veszély pont ugyanaz, hisz ha a főnök tovább akar menni, akkor védtelen vagy, hisz függsz tőle. Biztos van ilyen. 1000-ből 1, aki túlérzékeny. Nálunk egy ilyen sincs, 40+ munkatárs közül. És ismerni sem ismerek ilyet. Azt mondjuk készséggel elismerem, hogy jómagam kissé érzéketlen vagyok.

"De a legnagyobb baj még mindig azzal van, hogy:

- ha egy nőt nyilvánosan konkrétan zaklatnak, egy férfi sem segít neki, sőt kiröhögi

- ha egy nő beszámol egy ilyenről, ahelyett, hogy belemélyednének, minden 2. kommentelő, főleg a férfiak, elkezdik, hogy "biztos akarta" meg "megérdemelte"."

Senkinek nem fognak segíteni csak elenyésző esetben, ez egy ilyen világ. Ha valaki összeesik, azt is inkább átlépik.

A második pontban leírtakat szépen fordítsd meg és ha nem vagy elvakult látni fogod, hogy a te gondolatmeneted alapján minden 2. kommentelő férfigyűlölő femináci lesz.

2017. okt. 26. 16:53
 46/54 anonim ***** válasza:
90%
Nem, nem diszkriminálok, az is zaklatás. Az más kérdés, hogy sok pasas úgy van vele, hogy "nem szólok, mit tud mégis velem ez a nő csinálni?".
2017. okt. 26. 17:01
 47/54 anonim ***** válasza:
90%
És arra amúgy mit reagálsz, hogy sok férfi a zaklatáson konkrétan röhög?
2017. okt. 26. 17:02
 48/54 anonim ***** válasza:
14%

Arra reagáltam azt, hogy minden második kommentelő femináci. Ami pont ugyanúgy túlzás, mint az, hogy szerinted minden 2. kommentelő az áldozatot hibáztatja, meg kiröhögi.

A sok férfival már kicsit finomítottál, de ezzel sem értek egyet. Van néhány gyopár, de rajtuk kívül senkit sem láttam röhögni.

No persze ha az "úúúú de jó csöcsöd van cica" beszólást is zaklatásnak veszed, akkor azon én is röhögök.

2017. okt. 26. 17:08
 49/54 anonim ***** válasza:
91%

Tudod, milyen érzés a beszólogatás? Mintha kutyák morognának rád. Nem tudod, melyik fog rád ugrani, melyik harap, melyik eszi meg az arcodat. Mész az utcán és kóbor kutyák morognak.

Ha nők, leszbikusok szólogatnának be, vissza is mernék szólni, mert tudom, hogy egy átlagos nővel szemben van esélyem a túlélésre, de egy pasi simán megfojthat, vagy rosszabb. Ha kiscicák morognának, mondanám, hogy sicc.

2017. okt. 26. 17:09
 50/54 anonim ***** válasza:
4%
Félreérthető voltam. Így leírva röhögök rajta, ha zaklatásnak veszed, ha élőszóban hallom, akkor elszégyellem magam, hogy ekkora tuskókkal utazok együtt.
2017. okt. 26. 17:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!