Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vonaton ismerkedni zaklatásnak számít a feministák szerint?
Tehát, ha férfiként teljesen kulturáltan beszélgetést kezdeményezek egy nővel utazás közben, azért feljelenthetnek?
Bocsi, csak már nehezen tudok kiigazodni, hogy mi zaklatás és mi nem az, amikor sok feminista szerint egy kihívóbb nézés is annak számít.
1. A feministák MÉG MINDIG nem feminácik.
2. Ha feljelent valaki azért, hogy beszélgetsz vele, akkor mi van? Kiröhögik a rendőrök, meg te is, aztán kész, lesz egy poén sztorid.
3. Több csaj is írta, hogy abszolút nem zavaró alapból, akkor miért csak annak a pár pasinak a kommentjét olvasod el, vagy fogod fel, akik az ellenkezőjét írják?
Jaaaa, hogy ez megint nem is igazi kérdés, csak random provokáció...
Vonaton ismerkedésről van szó, kiscsillag. Nem bevásárlásról.
Mikor sikított utoljára bankos kislány, hogy köszönve kezdted az ügyintézést?
Olvasva kérdésed nem nagyon értetted meg, hogy mire céloztam cimbora.
Most viszont nincs kedvem ábrákat rajzolni, hogy eljusson a tudatodig, így inkább elengedem a témát.
Vagyis lebontva a hülyeségedet kiderül, hogy nincs benne logika vagy következetesség, csak ostobaság. Hülye vagy, de annyira nem, hogy le is vezesd nekünk.
De a többség érti, nem kell nekik magyarázni.
Látod? Téged meg a "cimbora" megszólítás zavar. Ebből a néhány sorból amit váltottunk, össze tudod már rakni, hogy mire céloztam?
Nem célozgatok, inkább leírom, mert úgyis csak elbeszélünk egymás mellett. És már unalmas a szócséplés.
Ezzel a vonatos kérdéssel borult ki nálam a bili (meg néhány - azóta már törölt - hölgy ismerősöm közösségi médiában tett megnyilvánulása miatt).
Ez az egész zaklatásos cirkusz egy nagy f...g! És eljutottunk arra a pontra (már ha nem egy troll kérdésről van szó), hogy egy szerencsétlen fiatal srác már ismerkedni sem mer.
Pedig közben ennyi történik:
A-nak imponál, ha azt mondják neki, hogy "ejj de megb...k cicám!"
B-nek ez abszolút sértő, de elengedi a füle mellett, mert egy suttyó, bunkó ismeretlen f..z mondta.
C meg eljut addig a pontig, hogy #metoo, meg engem most hú de megzaklattak szexuálisan, szaladjunk feljelenteni, meg facebook bejegyezni, meg drámázni.
Kis köszönős példámmal arra utaltam, hogy az ember lassan már köszönni sem mer, mert ki tudja, hogy nem-e C-vel sikerül összefutnia, akinek a menstruációs görcsei és a femináci toborzás miatt már egy egyszerű köszönéssel is problémája akad.
Sarkítottam a példával és talán kicsit túlzó is volt. (ettől függetlenül tényleg óvatosan szólok idegen nőkhöz és tényleg csak akkor, ha nagyon muszáj)
Ugyanakkor hozzátenném, hogy csak óvatosan a "hülye vagy" kijelentésekkel, ugyanis a #metoo világban következményei is lehetnek. Én lesz...m, de nem biztos, hogy mindenki ilyen ódivatú. :)
Az, hogy valaki valamit hogy fogad, a saját dolga, és te nem mondhatod meg neki, hogy viselje a trágárságokat, mint az A típus féle cigányqrvák.
Ezzel van a baj. Hogy szembeállítod a szexuális zaklatást az ismizéssel. És ismikézni fontosabb, mint hogy valakinek romlik az életminősége.
Elárulom neked, hogy ha ezek a szexuális zaklatások, beszólogatások, füttyögések nem történnének meg a nőkkel, sokkal nyitottabbak lennének a férfiakkal szemben. Mert nem kéne félni, hogy ez mit akar. Ha emberként bánnátok velünk, ez egy sokkal jobb világ lenne.
37-es: ezzel csak annyi a gond, hogy a #metoo-s megosztásoknak elenyésző része az, ami a füttyögést tartja annak... hülyék meg minden közösségben vannak. Több ismerősömmel beszéltem, aki megosztotta, hát egyiknél sem ennyi történt összesen. Sajnos a mai társadalom nem jutott el addig, hogy fellépjen azok ellen, akik tényleg zaklatnak... engem is többször nyíltan vegzáltak, zaklattak, taperoltak (vagy próbáltak) buszon, metrón... hangosak is voltak. Mi volt az utazóközönség reakciója? Egy nő előbb kelt a védelmemre, mint akármelyik pasi. A legtöbb elfordította a fejét, vagy még jobb, ott vihogott, mert viccesnek tartotta, hogy egy nálam 3x akkora (pedig én sem vagyok egy kis darab nő :D), 20-30 évvel idősebb állat cuppog, cicuskázik meg próbálja tapogatni a vállamat, csak én nem hagyom. Ha meg vki fel is szólal még akkor, hogy ez történt vele, akkor az a reakció, hogy 1) mert olyan ruhában volt, 2) biztos jeleket küldött meg akarta, 3) hazudik, 4) "hát én ismerem a Józsit, a szakmájában jó, ezért tuti nem ilyen", 5) amúgy is k...a volt a nő, 6) örült volna, hogy vki hozzányúlt, mert ronda a nő, 7) én még szűz vagyok, tehát örüljön a nő, hogy őt vki megdugná, meg amúgy is, a nők hibája minden, ezért milyen jó, hogy egyszer egy nő is szenved.
De persze könnyebb rásütni az idiótákra, hogy "na, az egész metoo kampány férfiellenes", minthogy a mélyen rejlő problémával kezdjünk vmit. Hogyha vki megvádol egy rendőrt/mentőst/sportolót, akkor ne az legyen, hogy "de hát az szent ember, biztos a nő hazudik". És hogy ne vicc tárgya legyen az, ha vkit bántanak. Ja amúgy a legtöbb #metoo-s a férfiakat is buzdítja, ha ilyen történt vele, mert az is ugyanilyen undorító. Csak a nőkkel gyakrabban történik ilyen, és elég csúnya ezt így kimondani, de sok helyen majdhogynem "intézményesítve" is van.
"Az, hogy valaki valamit hogy fogad, a saját dolga, és te nem mondhatod meg neki, hogy viselje a trágárságokat, mint az A típus féle cigányqrvák."
Ez teljesen jogos, nem is írtam sehol, hogy ez a természetes. De azért egy "sima" trágár beszólás, vagy egy disznó vicc elsütése ne legyen már szexuális zaklatás. A taperolással nincs vita. Kérés nélkül taperolja az ismeretlen a kedves édesanyja tomporát.
"Ezzel van a baj. Hogy szembeállítod a szexuális zaklatást az ismizéssel. És ismikézni fontosabb, mint hogy valakinek romlik az életminősége."
Csak nem akarod érteni mire célzok. Az a gond, hogy azt minden esetben a #metoo lady fogja eldönteni, hogy ez részére ismerkedés, vagy zaklatás volt-e. Bőven el tudom képzelni, hogy én (rossz példa, mert nem ismerkedem) ismerkedni akarok, és pechemre belefutok egy femináciba (mert sajna nincs rajtuk semmilyen figyelmeztető jelzés, hogy ebbe a csoportba tartozik-e a hölgy, így előfordulhat), aki az ismizést személye elleni támadásnak és zaklatásnak fogja értékelni. Akkor én most egy vadállat szexragadozó vagyok/lettem?
"Elárulom neked, hogy ha ezek a szexuális zaklatások, beszólogatások, füttyögések nem történnének meg a nőkkel, sokkal nyitottabbak lennének a férfiakkal szemben. Mert nem kéne félni, hogy ez mit akar. Ha emberként bánnátok velünk, ez egy sokkal jobb világ lenne."
Ez a rész nem érdekel, nem zavar ki mennyire nyitott, vagy zárkózott, mint mondtam, nem ismerkedem.
"37-es: ezzel csak annyi a gond, hogy a #metoo-s megosztásoknak elenyésző része az, ami a füttyögést tartja annak... hülyék meg minden közösségben vannak. Több ismerősömmel beszéltem, aki megosztotta, hát egyiknél sem ennyi történt összesen. Sajnos a mai társadalom nem jutott el addig, hogy fellépjen azok ellen, akik tényleg zaklatnak... engem is többször nyíltan vegzáltak, zaklattak, taperoltak (vagy próbáltak) buszon, metrón... hangosak is voltak. Mi volt az utazóközönség reakciója? Egy nő előbb kelt a védelmemre, mint akármelyik pasi. A legtöbb elfordította a fejét, vagy még jobb, ott vihogott, mert viccesnek tartotta, hogy egy nálam 3x akkora (pedig én sem vagyok egy kis darab nő :D), 20-30 évvel idősebb állat cuppog, cicuskázik meg próbálja tapogatni a vállamat, csak én nem hagyom. Ha meg vki fel is szólal még akkor, hogy ez történt vele, akkor az a reakció, hogy 1) mert olyan ruhában volt, 2) biztos jeleket küldött meg akarta, 3) hazudik, 4) "hát én ismerem a Józsit, a szakmájában jó, ezért tuti nem ilyen", 5) amúgy is k...a volt a nő, 6) örült volna, hogy vki hozzányúlt, mert ronda a nő, 7) én még szűz vagyok, tehát örüljön a nő, hogy őt vki megdugná, meg amúgy is, a nők hibája minden, ezért milyen jó, hogy egyszer egy nő is szenved."
Látod ez a fura, hogy nekem meg egy ilyen ismerősöm sincs. Aki az ismerőseim közül #metoo-zott (de hülyén néz ki leírva, elnézést), azt fizikálisan sosem zaklatta senki. És ne haragudjatok, de számomra a füttyögés, beszólogatás sosem lesz zaklatás. Tesóm kifejezetten jó nőnek számít, mégsem zaklatta soha, senki. Na persze tegyük hozzá, hogy a füttyögést, beszólást ő sem tekinti zaklatásnak. Az csak egy tuskó egyedi megnyilvánulása, annyit számít, mint egy kóbor kutya ugatása. Vagy visszaszólt valamit, vagy csak simán figyelmen kívül hagyta a barmokat.
"De persze könnyebb rásütni az idiótákra, hogy "na, az egész metoo kampány férfiellenes", minthogy a mélyen rejlő problémával kezdjünk vmit."
Milyen mélyen rejlő probléma? Úgy csináltok, mintha ez mindennapos lenne, mintha nem lehetne végigmenni úgy az utcán, hogy ne erőszakoljanak meg közben kétszer. Abban hogy néhány barom füttyög, meg beszólogat, abban meg mi a probléma? Ez van, mióta világ a világ. Taplók voltak, vannak és lesznek. Taplónak, bunkónak lenni még nem bűn. Még...
"Hogyha vki megvádol egy rendőrt/mentőst/sportolót, akkor ne az legyen, hogy "de hát az szent ember, biztos a nő hazudik". És hogy ne vicc tárgya legyen az, ha vkit bántanak. Ja amúgy a legtöbb #metoo-s a férfiakat is buzdítja, ha ilyen történt vele, mert az is ugyanilyen undorító. Csak a nőkkel gyakrabban történik ilyen, és elég csúnya ezt így kimondani, de sok helyen majdhogynem "intézményesítve" is van.""
Azt hiszem meg is van a "baj" forrása. Sosem fogjuk megérteni egymást, mert más világban élünk. Sosem találkoztam még ilyennel, amit te leírsz. Sőt, épp az ellenkezőjét tapasztaltam. Egyszer csak random emberke bedob egy ilyet és onnantól a megvádolt felet élve elásták. Mindegy, hogy igaz-e a sztori, mert szegény áldozat miért is találna ki ilyet? Persze ha kiderül, hogy mondjuk kamu volt az egész, akkor azt szépen elkenik a szőnyeg alatt.
A férfiakat buzdító részhez: mint mondottam fentebb, számomra a beszólás nem zaklatás, így emiatt sosem tudnék csatlakozni egy ilyen kampányhoz. Ha egy nő tapizna, az nem érdekelne, ha egy férfi, azt meg megütném és megint nincs okom csatlakozni sehová, mert "probléma" rendezve. Nem csináltam felmérést, de szerintem a haverjaim is így állnának hozzá. Férfi oldalról szerintem a #metoo dolog értelmezhetetlen.
És mielőtt itt félreértések lennének. Ismét leírom. Semmi nem jogosít fel senkit arra, hogy idegeneket csak úgy letapizzon. Azt simán megértem és elfogadom, hogy ez egy nőnek (majd minden nőnek) felháborító. Ettől még nem tudom elhinni, hogy egy se...e pacsi ekkora traumát okozzon és azt sem, hogy mindennapos dolog lenne.
Aki meg megerőszakol valakit, azt kasztrálni (ha férfi az elkövető) kell. Ha valós a történet.
Ha átláthatatlan az iromány akkor bocs, de ebben a kis ablakban szerkesztgetni valami borzalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!