Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van meg azaz érzés vagy ösztön a férfiakban, hogy "más férfi kölykét nem nevelik"?
Kettes nagyjából leírta. Nő vagyok, és nem szívesen nevelgetném más gyerekét:
- ott a volt feleség, és akárhogyan váltak el, örökre összekapcsolja őket a gyerkőc létének ténye,
- a gyerek vagy kijön velem, vagy nem, de már most az az önző érzésem, hogy a nevelt gyerekem nem lenne egyenlő a saját gyerekemmel (nincs közvetlen tapasztalatom, de most így érzem),
- ennek megfelelően annak is kisebb az esélye, hogy az illető férfi velem annyi gyereket vállal, amennyit én szeretnék (gyerektartást fizet, időt tölt a másikkal, stb).
Nem az én világom.
"Rengeteg ilyen elvált anyuka ismerősöm panaszkodik, hogy a mai férfiak sajnos ilyenek."
:D
A férfiak évezredek óta ilyenek. Nem csak a mai férfiak.
Az evolúció során az a gén maradt gondolom inkább fent, amelyik arra ösztönzi a férfit, hogy a SAJÁT génállományát őrizze és örökítse tovább, ami pedig a SAJÁT fiában van meg. Más fia és génállománya nem érdekli. Ez ösztön. Genetikailag vannak így kódolva szerintem az emberek.
Ez olyan mint azt kérdezni, hogy "miért van az, hogy a nők egy hosszútávon (anyagilag is) biztonságot nyújtó férfira vágynak, amíg a férfiak minél több nőt akarnak megfektetni? "
Evolúció.
Vannak ilyenek is, meg olyanok is, de ez nem ösztön, hanem tanult viselkedés.
Pont az az ösztön van a férfiakban, hogy szeresse a felesége gyerekeit, hátha az övé is köztük van. :D Mivel csak az anya biztos. Ha régen minden olyan gyerekkel mostohán bántak volna a férfiak, aki nem az övék, kihalt volna az emberiség a kőkorszak alatt.
A legtöbb férfi szereti a gyerekeket, elvan velük, szeret velük játszani. Nincs azzal gond. Az, hogy eltartani nem akarja, teljesen más kérdés, és érthető is.
A nőkre inkább jellemző, hogy más kölykét nem neveli, és igencsak tudnak fújni a férfi gyerekére akkor is, ha kéhetente egyszer látják. Meg persze sajnálják tőle a gyerektartást, ami nem jogos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!