Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
30 körüli férfiak, akiknek még nincs saját lakásuk. Ti ismerkedéskor mit válaszoltok a kínos kérdésre a nő részétől, hogy hol laksz, milyen lakásod van?
Külföldön egészen más a helyzet, mivel ott benne van a munkabérben a lakbér is amit kényelmesen ki is tudsz fizetni. Valóban ott nem úgy tekintenek az ingatlanra mint egy életfeltételre, mivel egy német ember nem egy helyen éli le az életét, hanem mindig oda költözik, ahol jobb lehetőséget kap az adott szakmájában elhelyezkedni. Tehát elég macerás lenne mindig eladni és venni saját lakást, nincs is értelme. Ott az ingatlanra úgy tekintenek mint ami valójában: egy befektetés. Az ingatlan a rossz befektetések közé tartozik Nyugaton, azok fektetik ingatlanba a tőkéjüket, akiknek nincs jobb ötletük, nincs érzékük a befektetésekhez, hanem inkább az alacsony de biztos plusz jövedelem. De abból a tőkéből amit ott ingatlanba fektetsz, egy sokkal jobban jövedelmező vállalkozást is lehetne üzemeltetni, ezért rossz befektetés.
De itt Kelet-Európában úgy vannak a bérek, hogy abban nincs benne a lakhatás, ezért itt kell a saját lakás, ahhoz hogy magyar bérekből meg tudj élni.
Egyébként egy külföldi nő pont le fogja szarni, hogy a balkánon van-e saját lakásod, mert kit érdekel? Ha meg külföldön élő magyar nőt ez érdekel, hogy otthon van-e, az teljesen non-sence, hacsak nem akar haza költözni.
10: Külföldön nincs létbiztonság. Külföldön az járja, hogy azért jó az albérlet, mert ha valaki Dallasban dolgozott és kapott hirtelen egy jó állásajánlatot, akkor mehetett rögtön, albérletet váltott és ennyi. Mert a saját tulajdon röghöz kötés. Csakhogy: Míg itt minimálbérrel és egy átlagbérrel is nehéz albérletet fizetni, mert akkorák az árak, addig kint röhögve megteszi ezt valaki.
Másrészt: Magyarországon akkora az igény albira is, hogy nagyon nehéz olyat találni, amire nincs még 20 jelentkező, így nagyon válogatnak a főbérlők. Tehát ha gyereked vagy állatod van, már azonnal ki vagy zárva, közutálatnak örvendesz a főbérlők szemében.
Ezek az indokok bőven elegek arra, hogy miért törekszik valaki saját tulajdonra.
Érthetően nem akarja, hogy a bérletet hirtelen felmondják, mert eladja a tulaj, mert iszonyat nehéz másikat találni, különösen igaz ez a nagyvárosokra. És inkább hitelbe teszi a pénzét, mint másnak kiadja arra, hogy belőle gazdagodjon meg.
Sok embert látok a facen is nap mint nap, hogy keresnek albérletet, de nem találnak, gyerek van és közellenségnek nézik őket a főbérlők.
15: Én kisvárosból vagyok, mindössze 40 km-re Bp-től.
A helyzet az, hogy itthon a munkáltatók nagy része letojja a vidékieket. Sőt, időnként még a Budapest más kerületéből valókat is, mint ami a munkahelyen van.
Mikor Esztergomot hagytam bent lakhelyemnek, a legtöbb budapesti álláshelyről visszajelzést sem kaptam.
Mikor a barátnőm címét ítam be, aki budapesti, akkor már jöttek visszajelzések jócskán! Úgy 90-95%-ban behívtak interjúra. Ebből kb. 10%-uk megkérdezte, hogy "Ez a kerület nem itt van a szomszédban, nincs messze?", a szokásos "Van gyereke?", "Mikor tervezi a szülést?" kérdések mellé.
Külföldi munkahelyeket a munkahelytől való távolság nem érdekli. A munkavállaló tudja, h mire jelentkezett, vállalta a bejárással való kötelezettségeket és többletidőt.
Magyarországon ez nem így van. Nem véletlenül akar mindenki a nagyvárosokban élni...
18:
Miről beszélsz? Ezek a dolgok első randevún, pár órán belül előkerülnek legkésőbb.
-Na és hol laksz?
-Nem mondom meg! Majd ha odatetted magad!
Ezt így képzeled el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!