Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kezelnétek, ha a munkatársaitok már rajtatok poénkodnának, amiért hosszabb ideje nincs párkapcsolatotok?
Pár hónapja, Ősszel váltottam munkahelyet, és szerencsére hamar sikerült beilleszkednem. A szokásos kérdezősködéskor ugye kiderült, hogy közel 3 éve nincs barátnőm, viszont a munkatársaim mind házasok már. Azóta heti több alkalommal tesznek viccesnek szánt megjegyzéseket ezzel kapcsolatban, hogy miért nem keresek már valakit, miért vagyok ennyire szerencsétlen, sőt már arra is rákérdeztek, hogy véletlenül nem-e a férfi nemhez vonzódom. Nem szoktam magamra venni ezeket a dolgokat, értem én a poénokat is, de azért hosszútávon eléggé idegesítő tud lenni néhány beszólás.
Nem volt túl sok barátnőm eddig, talán 6 vagy 7, abból igazán komoly az utolsó 2 volt, az utolsó 5 évig tartó kapcsolat volt. Eléggé megtörtem, mikor vége lett, utána sokáig nem akartam senkivel együtt lenni, mert felejtenem kellett. Mivel nem vagyok az egyéjszakások híve, ezért természetesen azt is a fejemhez vágják, hogy miért nem viszek ágyba valakit egy hétvégére, és dobom ki utána. Sajnos, vagy nem sajnos, én nem így működöm.
Az elmúlt években próbáltam ismerkedni, de mindig sikerült belefutnom azokba a nőkbe, akik vagy a bulinak szentelték az életüket, vagy az anyagiakra voltak kiélezve. Nem mintha milliomos lennék. Azt hittem, sokkal egyszerűbb lesz a párkeresés, de annyit változott a világ, hogy valahogy nem találom a megfelelő társam, pedig egyáltalán nincsenek teljesíthetetlen elvárásaim.
A mai legfrissebb ilyen megjegyzés az volt, hogy én vagyok igazából a hibás, mert nem elégszem meg egyből az első nővel, aki szóba áll velem. Szerintem viszont annak nincs értelme, hogy csak úgy együtt éldegéljek valakivel, aki számomra nem vonzó, csak ő jött először szembe az utcán.
Köszi előre is a válaszokat!
30F
Azért csinálják ezt veled, mert most beleélték magukat, hogy ŐK mit tennének, ha nem lenne az asszony... Az egyik fele kézzel-lábbal hajtana, hogy találjon egy jóravaló menyecskét, a másik fele minden nőt elvinne egy körre, és eszébe se jutna megházasodni.
Neked meg nem kell velük foglalkozni. Az a probléma gyökere, hogy túlságosan hagytad őket belefolyni a magánéletedbe, és nem tudtad megszabni a kellő határokat, ahol azt mondod, hogy "bocs, de ez magánügy".
Ha ennyire zavar a kérdezősködés, akkor mondj annyit, hogy valami alakul, de nem akarod elkiabálni, nem akarsz róla beszélni. Lapozzatok.
Gondolom nem azért párt találni, hogy a kollégáid csendben maradjanak.
Igazad van. Szerintem a véleményed tökre vállalható és korrekt. Én is így gondolkodom, nekem sincs barátnőm.
Kifejezetten rosszul esnének ezek a poénkodások és élcelődések. Valamennyire primitívségnek is tartanám. És feltételezném hogy irigységből árad. Sokaknak nem sikerült jól a párkapcsolat, vagy egyik nőtől mennek a másikig vagy egy nő kíméletlenül kihasználja őket. És elhitetik magukról hogy ez az élet rendje. És sovány vígaszt nyújt hogy van valaki akit kicsit gúnyolhatnak, hogy ő még nem ilyen.
Olyasmi ez, mint a nőknél a hasonló jelenség. Tudod amikor van egy rendes lány és vannak rbncos barátnői. A rbncos barátnők meg próbálják rávenni a rendes lányt hogy legyen ő is rbnc és amikor rbnccá válik, büszkék lesznek rá. És nem úgy beszélnek magukról mint rbncokról, hanem mint érett és nőies nőkről. Szerintem a pasiknál is lehet valami hasonló hogy próbálják lezülleszteni a többieket. Ilyen az amikor a katonasággal élcelődnek, hogy bezzeg 40 éve amikor még katonaság volt akkor igazi férfiak voltak és nem ilyen kis izék mint most. Ezt a nyálverést nőktől is hallottam. Mintha a katonaság igazán megoldaná a szociális problémákat :D
Figy, szerintem se elégedj meg az első nővel. És nem kell kapcsolatot kezdened senkivel akivel nem akarsz. Nehogy már mások mondják meg hogy mit csinálj, főleg ha olyanok akik maguk sem jártak jól. Próbálnak kényelmetlen helyzetet teremteni neked, lehet öntudatlanul csinálják mint az osztálytársak a cikizést vagy kiközösítést, de ne foglalkozz vele. Sőt, szerintem csinálj belőle poént.
Én elhet azon gondolkodnék hogy trükközzem ki a gúny-rendszerüket. Akár azzal hogy elhülyéskedem, vagy gúnyos és önirónikus megjegyzéseket teszek. Vagy épp ellenük fordítom és frappánsan szembeállítom az agglegényéletet a málhás-szamár életmóddal, mondjuk egy durvább megjegyzés esetén. Csak persze nyílván ízlésesen és nem úgy hogy házasságtörésre beszéljem rá az illetőt.
Ja, tegyél pár sejtelmes megjegyzést, hogy mit csináltál csajokkal a hétvégén egy buliban. :D
Amúgy ha évekig eredménytelenül próbálsz ismerkedni, ott már valami probléma van, amit érdemes a saját szinteden orvosolnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!