Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A szüleim és mások miatt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szüleim és mások miatt értéktelennek érzem magam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A szüleim sosem növelték az önbizalmam, sőt inkább lerombolták, még ami volt is. Ha anyámmal vagy apámmal megyek valahova vásárolni, mindig hangosan megjegyzik hogy milyen alamuszi, félénk vagyok. Pedig ha ők nincsenek a közelemben pl. nem vagyok úgy zavarban, ha ki kell mozdulnom itthonról. Meg mindig cikiznek azzal is hogy milyen fehér bőrű vagyok, illetve hogy van egy kis gerincferdülésem, és már egyből púposnak hívnak. Meg mondják hogy még is mire megyek a tisztességes életemmel, és a szerénységemmel, hiszen a világ azok előtt a nők előtt állnak, akik bátrak, és sok pasival voltak már együtt, hiszen a férfiaknak az olyan nők kellenek, nem mint én. Ezáltal pedig úgy gondolom hogy én egy férfinak sem tetszem, és senki nem tudna megszeretni. Habár sajnos ebben igazuk van, mert eddig 3 hétnél tovább senki nem volt kíváncsi rám. 24/n
2016. aug. 8. 22:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
40%

Ha nem kamu a kérdés, akkor minél előbb költözz el otthonról, jót fog tenni az önbizalmadnak.

Biztos fogsz tetszeni egy csomó srácnak.

Fel a fejjel!

2016. aug. 8. 22:07
 2/13 A kérdező kommentje:
Miért lenne kamu a kérdés?
2016. aug. 8. 22:09
 3/13 anonim ***** válasza:
83%

Kezdj el önismerettel foglalkozni. Egy csomó könyv létezik a témával kapcsolatban.

Kezdésnek jó Csernus Imre könyvei is.

Utána folytasd a Békés harcos útjával, Éld az életed, Érzelmi intelligencia című könyvekkel..stb.

Majd youtube-on nézd meg a Titok című dokumentum filmet.

Sok sikert!

2016. aug. 8. 22:10
 4/13 anonim ***** válasza:
31%
Azért gondoltam kamunak, mert ilyen szülőkről nem nagyon hallottam még. Költői túlzást éreztem benne.
2016. aug. 8. 22:12
 5/13 anonim ***** válasza:
84%

úristen utolsó és olyan szülőkről akik erőszakoskodnak, vernek és tönkretesznek gyerekeket, azokról sem?

Valami akváriumban élhetsz vagy nagyon fiatal vagy.

2016. aug. 8. 22:24
 6/13 Noren1989 ***** válasza:

Osztom #3as véleményét.

Emellett ismerkedj nyugodtan, elvárások nélkül, teremts kapcsolatokat.

26/F

2016. aug. 8. 22:31
 7/13 anonim ***** válasza:
57%
Menj el pszichológushoz, hátha tud segíteni és költözz el otthonról. A Titok címû dokumentumfilmet meg nehogy megnézd, mert egy végtelenül nevetséges, szánalmas parasztvakítás. Csernust sem javaslom, szegény ember egyáltalán nem olyan okos, mint hiszi(k), ja és ô maga is beteg.
2016. aug. 8. 22:57
 8/13 anonim ***** válasza:
Velem is hasonlóan viselkedtek a szüleim, főleg az apám. Szerencsére sikerült függetlenítenem magam, szóval nem érdekel a véleményük. De nem csak az ő véleményük. Ez a legnagyobb felszabadultság. Amikor képes vagy tenni mások véleményére.
2016. aug. 8. 23:34
 9/13 anonim ***** válasza:
74%

Azért nincs barátod, mert nem vagy rendben magaddal, és ez kisugárzik. Szokták mondani és nagyon igaz: "Hogy várod el, hogy bárki szeressen, és veled akarjon lenni, ha te magad sem szereted önmagadat?"

Ezt nem úgy értem, hogy téged nem szeret senki, hanem, hogy nem hiszed el, hogy szerethetnek, hogy pont úgy vagy jó, ahogy vagy.

Amíg ezt nem teszed rendbe önmagadban, addig adni sem tudsz egy kapcsolatban annyit, amennyit a másik is megérdemel, és nem fogod tudni elfogadni, amit más adna neked.

Szóval igen, keress meg egy szakembert,aki segít helyrerakni az önbecsülésed.

Egyébként pont hogy a szülőnek kéne a gyerekében egészséges önbecsülést kialakítani, és feltétel nélkül szeretni. Én ha szidom magam, hogy ilyen-meg olyan kövér,meg csúnya vagyok, anyám rögtön letorkol, hogy ne beszéljek így magamról,mert gyönyörű vagyok.

2016. aug. 8. 23:47
 10/13 anonim ***** válasza:
Én azt hallgattam 18 éven keresztül, hogy hájas disznó vagyok és senkinek sem kellek majd! Anyám mindig ezt mondta: "ott fogsz sírni, ahol senki se lát". Nagyon fantáziadús volt! El is hittem, még most 32 évesen is napi szinten hallom a hangját belül! Olyan szinten vágytam arra, hogy kelljek valakinek, hogy 18 évesen egymás után feküdtem le a pasikkal, csak hogy érezzem, hogy igenis kellek valakinek! De az mondjuk nemkicsit dobta meg az önbizalmam, amikor nem volt olyan pasi egy buliban sem, akit ne tudtam volna elcsábítani. :) Ez persze érezhető volt a kisugárzásomon és tapadtak rám a pasik. :) Szóval, csak el kell kezdeni. Sok sikert! :)
2016. aug. 9. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!