Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Komolyan vannak, akik szerint...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Komolyan vannak, akik szerint a bántalmazás és a bunkó "határozott" nyomulás jó dolog?

Figyelt kérdés

Néztem a minap, hogy milyen tanácsokat osztogatnak páran a pasiknak, hogy legyenek "határozottak", és rombolják kicsit a nő önbizalmát, és legyenek rámenősek és "alfák", pl ne érdekelje őket, ha a nőnek van párja, vagy nemet mond, stb.

22 éves lány vagyok, eddigi életem során 5 olyan srác volt, aki érdemben bepróbálkozott nálam és nemet mondtam rájuk (nem számolom bele azt, mikor a munkások utánam hőbörögnek az utcán, meg mikor szórakozóhelyen kérdés nélkül letapiznak, bár ezekhez is hozzátenném, hogy nagyon megalázóak..), ebből az ötből mindnek megmondtam tisztán és világosan, hogy nem lesz köztünk semmi a laza haverságon kívül, soha. Mind az öten alapból úgy próbálkoztak be, hogy tudták jól, hogy van párom.

Az egyik kis híján megerőszakolt.

A másik megjelent utána párszor a házunk előtt, és részegen hívogatott meg üvöltözött, a barátomnak kellett leállítania.

A harmadik öngyilkossággal fenyegetőzött, ennek sok éve, és pár havonta még mindig zaklat.

A negyedik ignorálta, és tovább nyomult, "szerencsére" csak szóban.

Az ötödik is tovább nyomult, jött utánam mindenhova buliban, taperolt, és megpróbált lesmárolni, folyton győzködött, hogy de feküdjek le vele, a barátnője nem bánná (???)

Csak szerintem felháborító olyan tanácsokat osztogatni, hogy egy férfi legyen bunkó, lekezelő, alázza meg a csajt, és ne hagyja békén, és másszon bele a személyes terébe? Meg hogy ismerkedéskor tök jó taktika bántó beszólásokat is közbeszúrni, hogy a lánynak lejjebb menjen az önbizalma.. (Hogyne, a nők nagy része így is önbizalomhiányos. Sokan akik flegmák, valószínűleg épp ezt akarják palástolni.)

Aztán voltak még olyan tanácsok, mint pl a "nem alfa" pasik megalázása, szidása (komolyan, ki szerint pozitív az ilyen viselkedés?), a legalapvetőbb illem felrúgása, stb.

Én már oda jutottam, hogy szabályosan félek az ismeretlen férfiaktól, mert sokan a "nem"-et csak játéknak veszik, vagy nem tudom.

Van, aki szerint komolyan normális így ismerkedni? Ezek komolyan elfogadható dolgok?

2016. máj. 31. 14:51
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
87%

24/f. Szerintem én emlékszem rád: egy másik kérdésnél leírtad, hogy már a válaszokból is látszik, hogy a nőknek csak ez meg az kell. (Pontosan nem emlékszem.) Kb. 3x kérdeztem vissza, melyik válaszból látszott. (Előtte volt pl. egy válasz, ahol pasi nem értette, miért nem akar vele egy törött kezű nő szexelni, meg ilyenek.) És csak mondtad a magadét, de nem írtad le, hogy hol láttad, pedig úgy szálltál be a beszélgetésbe, hogy a válaszokból is kitűnik, amit mondeni akarsz, de egyszer se reagáltál, melyik válaszra gondolsz. Ehhez képest itt azt írod valakinek, nagyon közönségesen, hogy nem tud olvasni. Gratulálok.

Egyébként azt kell, hogy mondjam, rossz környezetben élsz. Ha ilyen csajok vesznek körbe, miért nem jársz máshova? Talán mert olyan helyekre az eszed miatt te se jutnál be? Félre ne érts, nem ilyenekre gondolok, hogy egyetem, hanem hogy értelmes emberekből álli baráti társaság. Egy tanmese: amikor iskolás voltam, a fiúk tök gonoszak voltak a lányokkal. Folyton ránk törték a lány öltözőt, fogdosták, molesztálták a lányokat, falhoz szorították őket stb. Én egy sport miatt átjártam a szomszéd suliba, és láss csodát, ott csupa normális fiú volt, az egyik el is kezdett nekem udvarolni, és illedelmes volt, fel is hívta a figyelmem. Pedig alacsonyabb és fiatalabb volt nálam. Tény, hogy jóképű és okos, de nem rám törte az öltözőt, hanem megvárt, majd kikísért és kinyitotta nekem az ajtót. A barátai is normálisak voltak. Tanulság: sz**r suliba jártam.

2016. máj. 31. 22:49
 42/45 anonim ***** válasza:
Akik ilyen PUAs tréningekre járnak, azok valószínûleg azért teszik, mert elôtte sokáig próbálkoztak mindenhogy máshogy, és durván nem jött össze nekik. Tehát ôk csak nyerhetnek azon, ha ezt is kipróbálják - és amennyire felkapott lett ez a PUA mánia, az alapján logikusnak tûnik a feltételezés, hogy legalább annyi embernek ez valamilyen szinten be is jön, amennyinek már marketing értéke van. Tehát gondolom, hogy van rá igény - ha nem is nagy, de ezeknek a srácoknak ez is több, mint az eddigi semmi.
2016. jún. 4. 17:50
 43/45 anonim ***** válasza:
75%

Utolsó:

előtted lévő válaszoló vagyok. Valamelyest igazad van. De először is nem tudom, ez a tréning pénzbe kerül-e, mert ha igen, mégsem olyan egyértelmű, hogy megéri-e. Én nyelvészetet tanulok, és esküszöm rá, hogy egyszerű könyvtári belépővel többet tanulhatnak általában a társalgásról, arról, hogyan kell megnyerően beszélni stb. Ajánlom a Pease-Garner házaspár írásait (főleg a Szó-beszédet), Deborah Tannentől a Miért értjük félre egymást? c. művet (a válása után írta), hogy csak kettőt említsek. Nem kerül pénzbe, és legalább nem téves infó van benne.

A másik dolog, hogy megéri kipróbálni dolgokat, ebben igazad van, de csak ha az illető nem buta. Ha elmész egy helyre, egy előadásra, és képes vagy kiszűrni, mi a butaság, vagy mi az, aminek lehet alapja, akkor megéri. De ha elhiszed ezt a baromságot, akkor csak butább lettél.

2016. jún. 4. 20:49
 44/45 anonim ***** válasza:

azt azért az elején leszögezném, mielőtt még valaki félreértené, hogy életemben fel se merült bennem, hogy ilyen PUAs cuccra elmenjek.

DE:

nem mindig olyan nyilvánvaló, hogy a másik nemmel kapcsolatban mi az, ami butaság, és mi nem - egyszerűen nagyon sok mindenhez teljesen máshogy állnak hozzá a férfiak és a nők (legalábbis nagyon nagy többségük), szóval a saját "józan paraszti eszed" nem mindig ad jó tanácsot.

Ha meg a józan paraszti eszedre nem tudsz támaszkodni, akkor marad a tapasztalat - ez meg pont az a dolog, ami ezeknek a srácoknak valószínűleg nincs. Legalábbis a sikeres részéről nincs.

Vagy lehet, hogy épp van, és bár a nők széles rétegei számára ezek a technikák nem jönnek be, de egy szintén jelentős rétegnél viszont lehet vele eredményt elérni. Nem tudom, de pont ezért nem tartom hülyeségnek azt, hogy kipróbálják az elsőre hülyeségnek hangzó cuccokat is élőben (értelemszerűen a kérdésben leírt zaklatásos példákat nem sorolom ebbe a kategóriába, de biztos vagyok benne, hogy ezek még a PUAs szemmel nézve is az alja kategória).

Nem tudom, hogy nők számára mennyire érthető hasonlat, de engem ez az egész PUA cucc a krav magára (meg hasonló önvédelmi rendszerekre) emlékeztet: maguk a technikák nem feltétlen túl kifinomultak, de nem is ez a cél, hanem hogy stresszes szituban is könnyen használhatóak legyenek, illetve az egész egy pszichológiai tréning igaziból, hogy stressz-helyzetben (ami a PUA-nál egy ismeretlen lányhoz való odamenetel, a krav magánál meg egy önvédelmi szituáció) ne lebklokkolj, hanem a tanult módszereket ösztönösen tudd alkalmazni.

Ebből a szempontból látok logikát a dologban, és nem vagyok meggyőződve róla, hogy a Pease-házaspár könyvei erre ugyanolyan jók lehetnek (én csak a Testbeszédet olvastam, de azt is nagyon régen).

Ha már sikerült eljutnod oda, hogy lehetőséget kapj, hogy megismerjétek egymást, az már egy másik kérdés, de ha jól értem ezt a PUA cuccot, akkor ők elsődleges célként pont azt célozzák meg, hogy eddig el tudjanak jutni.

2016. jún. 4. 23:14
 45/45 anonim ***** válasza:
100%
Ezt csak az olyan pasik mondják, hogy a nők erre vágynak, akiknek életükben nem jött még össze semmi.
2016. jún. 5. 00:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!