Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért érzi sértőnek sok pasi,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért érzi sértőnek sok pasi, hogy a nőknek jogában áll dönteni az ismerkedésről, és nem veheti őket bárki használatba, aki meglátta?

Figyelt kérdés

Azt látom, hogy sok pasinak ez egyre komolyabb probléma.

Mondjuk társkeresőn ráír a csajra, és ha nem válaszol, kiakad. Miért is? Nem egy webshop, ahol a neki tetsző terméket kiválasztja, és házhoz szállítják. A csaj is dönt, és ha úgy dönt, hogy nem jössz be, akkor így jártál.

Élőben is ez van. Odamegy egy nőhöz, megszólítja, (és bármilyen béna is), aztán megsértődik, ha elutasítják. Mi a gond?!

Tegyük fel, a nők is ismerkednek. Odamegy hozzád egy 140 kilós tonnadonna, vagy egy 55 éves vény csatakanca, és rád mutat, hogy "TE. Most. Szex!" Neked meg muszáj vele menni, nem mondhatsz nemet.

Ugye, milyen sza.r lenne?!

Nos, bármilyen hihetetlen, ez így működik fordítva is. A pasi odamegy, a nő meg eldönti, hogy beszáll a játékba, vagy ezt a felkérést elutasítja. Nem kötelező neki bárkivel elmenni, aki kinézte magának.

Főleg akkor okozna ez bonyodalmakat, ha a foglalt/házas nők is szabadon elvehetők és használhatók lennének, egy-két pasi igencsak kiakadna. :P

Nem azt mondom, hogy széles mosollyal, őszinte örömmel vedd, ha elutasít, de illik tudomásul venni a másik ember döntését. Ezen megsértődni, utána agresszíven, bunkón viselkedni... hát nem is értem, miért nincs nőtök... :P

#vonjuk meg az asszonyállatok szavazati jogát #önkiszolgáló élvterem
2016. máj. 22. 15:50
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
86%

Ó fiúk, ti akkora gavallérok vagytok, ahogy elnézem a hsz-eket!

Jó páran csak azért (WARNING, nem azt írtam, hogy mindenki!), mert egy lyukat látnak a lányban és ezért akármennyire is nem szimpi, inkább kedvesek vele, mert hátha összejön.

Arról már kevesebb szó esik, amikor a lány küldi a képet és nem tetszik nektek, akkor ti is véletlenül eltűntök...

2016. máj. 22. 18:29
 32/43 anonim ***** válasza:
41%

# 28:

"De gondolj bele a következőkbe, kérlek:

-sok társkeresőn van napi limit, hogy hány levelet lehet küldeni (ebben nem fér bele a "bocs, nem vagy az esetem" levelek megválaszolása"

Értelemszerűen az ilyen társkeresőkre nem vonatkozik a dolog.

----

"-egy nő néha tényleg rengeteg levelet kap. Egyszer, miután regisztráltam egy társkeresőre, egyetlen óra alatt 150-200 levelem érkezett. Ha mind elolvasom, és tényleg csak copy-paste módban nyomom az elutasítást, és CSAK fél percet szánok mindegyikre, akkor is másfél órába telt volna az egy óra alatt érkezett levélmennyiség megválaszolása. Azt értsétek meg, hogy néha egyszerűen fizikai képtelenség minden levélre válaszolni! "

Ez a rész is érthető persze, csak van néhány bibi, ami árnyalja a képet:

Egyrészt azért erőteljesen kétlem, hogy a legtöbb nőnek folyamatosan óránként 150 levele érkezne.

Másrészt egyes társkeresőkön a rendszer kiírja, hogy elolvasta-e a levelet vagy sem. Ha meg se nyitotta a levelet, mert nem volt rá ideje, akkor az egy dolog, azt elfogadja az ember, hogy most nem alkalmas. De ha látom, hogy megnyitotta, és ennek ellenére nem méltatott válaszra, akkor viszont már nem sok mentség van (és nem arról van szó, hogy csak még nem sikerült egy jó válaszlevelet összeraknia, hiszen később sem érkezik rájuk válasz).

A harmadik és legfontosabb dolog pedig: a kérdező hozzáállása nem az volt, hogy 'bocs fiúk, egyszerűen nem tudunk mindenkinek válaszolni", hanem az, hogy 'a h.lye pasik honnan veszik maguknak a bátorságot, hogy elvárják, hogy emberszámba vegyék őket'. És ezzel a hozzáállással van óriási nagy gond, meg azzal, hogy ez mennyire elterjedt.

---------------

"És még valami... amikor szidtok minket, nőket, hogy nem válaszolunk, legyetek azzal tisztában, hogy egyáltalán nem is biztos, hogy valódi nőnek írtatok! A társkeresőkön RENGETEG női kamureg van, amik mögött valójában férfi áll, vagy éppen a barátnő nyomozgat ilyen módon a pasija után. 10-ből 2 tuti kamureg, és az ilyenek "nemválaszolása" is bele szokott számítani a nők megítélésébe."

Ez jogos, és ez 10 válaszra sem méltatott levélből 2-3at meg is magyaráz..

De nem akarom nagyon annak a ragozására elvinni a témát, hogy a nők milyen szemetek a társkeresőkön - felteszem a pasi oldal se jobb, szóval ez egy kimeríthetetlen (és kb. sehova nem vezető) téma lenne, hogy melyik oldal a bunkóbb összességében.

Max a különbség annyi (és ez lett volna a hsz-em lényege), hogy míg a férfiak esetén mindenki számára világos és magától értetődő, hogy pl. alpárian ráírni a nőre bunkóság, addig szemmel láthatóan a női oldalról az nagyon nem természetes, hogy nem válaszolni vagy a már elkezdett ismerkedés közben szó nélkül eltűnni ugyanolyan bunkóság.

2016. máj. 22. 18:50
 33/43 anonim ***** válasza:
53%
Egyszer egy tahó még piával is leöntött mert visszautasítottam a közeledését...pedig nagyon finoman tettem mert egy hústorony volt.Így utólag örülök, hogy nem húzott be egyet.
2016. máj. 22. 18:53
 34/43 anonim ***** válasza:
87%

# 32: Én úgy vágtam bele a társkeresőzésbe, hogy én aztán tényleg mindenkinek válaszolni fogok, és hidd el, menet közben alakult át.

Tény, hogy nem folyamatosan jön 150-200 levél, egy ilyen időszakban marad megválaszolatlanul a legtöbb levél, és ilyenkor jönnek a panaszok, hogy "de bunkó vagy, hogy nem válaszolsz". És van, hogy véletlenül nyílik meg egy levél (és jelzi olvasottnak), mert ahogy lapozgatok köztük, átlép a következőre.

Az is tény, hogy durván sok (magam sem hittem) pasi nem fogadja el az elutasítást, és kezd el könyörögni, alkudozni, vagy minősítgetni. Ha aznap volt négy ilyen, és az ötödik kulturált hangnemben ír, simán csak nem tetszik, akkor már nem biztos, hogy válaszolok neki.

Sose tudhatod, hogy mi van éppen a másik oldalon. Olyan is volt (sokszor), hogy útközben, telefonról megnyitottam a levelet, akkor nem volt módom megválaszolni, és mire hazaértem, egyszerűen elfelejtettem.

Nálam kismillió oka volt már, hogy nem válaszoltam, és soha nem bunkóságból, nemtörődömségből, hanem feledékenységből, időhiányból fakadóan, vagy mert aznap már mások felhúzták az agyam.

Megértem a férfiak érzéseit ezzel kapcsolatban, de amikor a nőkre haragszotok a nemválaszolás miatt, akkor ebbe a haragba vegyétek bele azokat a férfiakat is, akik

-nem fogadják el a nemet, emiatt elveszik a kedvünket egy szimpla választól,

-boldog, boldogtalanra ráírnak, és a leveleik olvasása elveszi mindazt az energiát, amit rátok fordíthatnánk.

Mert - esetemben - 90%-ban ezeknek a férfiaknak köszönhető, ha nem válaszolok.

2016. máj. 22. 19:06
 35/43 anonim ***** válasza:
40%

"Az is tény, hogy durván sok (magam sem hittem) pasi nem fogadja el az elutasítást, és kezd el könyörögni, alkudozni, vagy minősítgetni. Ha aznap volt négy ilyen, és az ötödik kulturált hangnemben ír, simán csak nem tetszik, akkor már nem biztos, hogy válaszolok neki. "

OK. Úgy, hogy akkor valószínűleg én is gyakran ilyen 5. pasi lehetek, ennek nem nagyon tudok örülni, de ezt meg tudom érteni, és így el tudom fogadni.

------

"-boldog, boldogtalanra ráírnak, és a leveleik olvasása elveszi mindazt az energiát, amit rátok fordíthatnánk. "

Na akkor itt viszont én mutatok egy élőképet a férfioldalról, mert mindkét oldalt ismerve ez így egy "mókásan" önmagát gerjesztő dolog:)

Szóval ebben az is benne van, hogy mivel a férfiak a leveleik nagyon kis százalékára kapnak választ, ezért egy idő után értelemszerűen elkezdenek átmenni tömeggyártásba.

Én is úgy kezdtem, hogy egyszerre max 2-3 emberrel tudok értelmesen levelezni, ezért egyszerre max 2-3 embernek küldtem levelet.

Aztán amikor szembesültem az aránnyal, hogy hányra kaptam választ, akkor nálam is a kiküldött levelek száma szépen elkezdett növekedni.

Szóval játékelméleti szempontból jó kis fogolydilemma ez az egész:)

2016. máj. 22. 19:52
 36/43 anonim ***** válasza:
75%
# 35: A "boldog-boldogtalant" úgy értem, hogy konkrétan meg sem nézik, kinek írnak. Tehát szerepel az adatlapomon egyértelműen, hogy kérem, hogy ezek és ezek ne írjanak, megindokolva, hogy miért. (Pl. az általam preferált korosztályon kívüliek, tőlem nagyon messze élők, házasok, stb.). Ehhez képest 10 levélíróból 8 garantáltan beletartozik abba a kategóriába, akiktől NEM várok levelet.
2016. máj. 22. 19:59
 37/43 anonim ***** válasza:

Na akkor leírom az én tapasztalataimat.

A netes társkereső úgy ... ahogy van. Semmi értelme, és pont azért, mert sok elkeseredett férfi van rajta aki ctrl+c, ctrl+v írja a leveleit és egytől egyig mindenkire ráír, legalábbis ezt látom az itteni hozzászólásokból. De legalább már tudom, hogy miért ne írjak senkinek se levelet. És lehet, hogy adtatok egy ötletet egy olyan társkeresőre ahol egy férfi se tud levelet írni csak a nők a férfi csak tudja folytatni a beszélgetést, és ezzel meg is lenne oldva a hölgyek gondja, hogy túl sok a levél, mert ott a gond egyébként, hogy ők nem mernek kezdeményezni. Elhihetitek egy férfi egy "Szia! Mizu"-ból olyan beszélgetést tud csinálni, hogy leesik az állatok, csak ahhoz férfit kell találni, nem csak a szőke herceget kell keresni fehér lovon hanem meg kell próbálni megismerni az embert, és nem megítélni egy képből ami egyáltalán nem tükröz vissza semmit abból, hogy hogyan is néz ki. Én tudom, mert engem utál a kamera. Személyesen meg nem egy pozitív visszajelzést kaptam már. neten 200-ból talán 1 ember az aki legalább visszaír és próbál valamit kihozni a dologból. És nekem így alakult ki barátságom egy lánnyal, nem voltunk egymáshoz valók de jól el tudtunk beszélgetni. Manapság meg már minden nő azt hiszi a férfiak csak egy p-..t látnak bennük, de csak szólok van kivétel van aki a társaságotokat keresné és a többi csak extra, de én nem szólok bele csináljátok csak így tovább és rinyáljatok, hogy minden férfi egyforma meg nem találtok senkit aki megfelelő lenne nektek(mert lehet pont annak az embernek nem adtatok esélyt). Szóval továbbra is egy f @szság a netes társkeresés, nem éri meg energiát fektetni bele inkább elütöm az időt olyan dolgokkal amik hasznomra vállnak, mert neten csak az önbizalmamat rombolnám. Bár mégsem mert már úgyis úgy írok bárkinek is levelet szökő évente egyszer, hogy úgyse ír vissza így maximum csak kellemesen csalódhatok :D

2016. máj. 22. 20:12
 38/43 anonim ***** válasza:
71%

Igazad van! Én a Tindert pl. abbahagytam 1 hónap után, pedig több mint 100 matchem lett. Úgy kell ezt kezelni, hogy össze kell az embernek szednie magát esténként, meg kell borotválkozni, felöltözni egyszerű de mégis igényes ruhákba, el kell menni a barátokkal sétálni, és a többi rendezi magát. Én egy totál átlagos, sőt, talán az alatti kinézetű fickó vagyok, mégis vonzódtak már irántam szép nők. És ennek jelét is adják. Egy mosoly, vagy hosszasan néz, netalán azonnal lesüti a szemét. Ha meg ez megvolt, már érdemes nyitni, integetni, odamenni beszélgetni, vagy valami hasonló, esetleg csak egy cetlit odaadni neki az elérhetőségeiddel. Ha lekoptat, ez van. Inkább azonnal koptasson le, mint akkor, amikor már te beleképzelsz valamit a dologba. Különben honnan tudod, lehet csak rossz napja volt, vagy valami egészen más miatt nézett meg, esetleg (kapaszkodjatok meg) csak szórakozásból csinálja.

2016. máj. 22. 20:24
 39/43 anonim ***** válasza:
# 37: te is abból indulsz ki, hogy biztos minden nő felszínes. Én csak régebbi (1 évvel korábbi) tapasztalataimról tudtam írni, ugyanis már megtaláltam a párom, igaz, nem társkeresőn, mert ott csak rossz tapasztalatokat szereztem. Nem mondom, hogy teljesen reménytelen, de iszonyúan nehezített terep, mind a nők, mind a férfiak számára. Párom is, én is voltunk fent társkeresőn, de végül személyesen találtunk egymásra.
2016. máj. 22. 20:24
 40/43 anonim ***** válasza:
47%

#39-es

A #37-es vagyok Nem minden nő felszínes csak a társkeresőkön lévő nők 99,9%-a ott is vannak elvétve kivételek de nagyon nehéz rájuk találni, akik meg nincsenek társkeresőn nők azokon nem azt veszem észre, hogy felszínesek lennének, mert ugye személyesen látszik a kisugárzás is amit egy fotó nem tud átadni, így ebből kiindulva nekem nagyon pozitív kisugárzásom lehet, mert személyesen ahány nő nekem is tetszik(és itt a tetszik alatt nem csak azt értem, hogy jól néz ki hanem a kisugárzása is olyan ami nekem bejön) azok közül még egyik se nézett rám lenézően. Persze van olyan akiket megnézek, mert jól néznek ki de soha nem akarnék tőlük semmit mert hülye p *csa kisugárzásuk van, na ők azok akik lenézően néznek, nem látszik rajtuk, hogy kedvesek lennének, és nem akarom a kérdezőt se bántani de az írásából, meg a modorából nekem az jött le, hogy ő is ilyen.

2016. máj. 22. 20:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!