Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinted miért könnyebb a nőknek?
Sokszor elhangzik itt, hogy a nők előnyben vannak ha társkeresésről van szó. Meg hogy a nők általánosságban jobban néznek ki mint a férfiak.
Miért néznénk ki jobban? A smink mondjuk nagy segítség, de igenis van olyan nő aki nem kell senkinek, pl. mert kövér, ragyás, zsíros hajú, görbehátú, igénytelen tudjátok... És vannak nagyon csúnya nők, a gyárilag csúnya nők akiken szinte semmi se tud segíteni.
Miért gondoljátok, hogy minden nő találhat magának férfit?
"Amiért könnyebb a férfiaknak:
- Ahhoz mennek oda, akihez akarnak, nem kell válogatniuk az a pár közül aki odajön hozzájuk
- Nem szenvednek havonta amiatt hogy rohadtul fáj a hasuk, és nem kell tettetniük így a külvilág felé hogy milyen szuperül vannak
- Nem társadalmi elvárás hogy jól nézzenek ki
- Nyáron nem kell naponta az egész testüket leborotválniuk, hogy ne nevezzék őket chewbaccának
- Nem baj, ha rosszul vezetnek, nem kapják meg azt, hogy "a nők nem tudnak parkolni/vezetni stb, mert csak nők"
- Ugyanabban a munkakörben nagyobb a fizetésük
- Ha lefekszenek egy nővel és az véletlenül teherbe esik, lelkifurdalás nélkül továbbállnak és "szórják tovább a magjaikat" a gyerekkel mit sem törődve
- Sokkal több szakma közül választhatnak (pl kőműves, lakatos, autószerelő és még sorolhatnám)
- Nem kell havonta költeniük tamponra, betétre és párhavonta melltartóra (aminél ha 2000-3000 Ft az már jó ár)
- Csak dicsőség nekik, ha minél több lánnyal lefekszenek, ellenben egy lány már ribizli ha ugyanezt meg meri tenni
- Ha kövérek de jó a kiállásuk és a dumájuk könnyebben találnak párt, mint az ugyanilyen nők "
Akkor lássuk:
1.: Attól, hogy nő vagy, ugyanúgy odamehetsz a férfiakhoz és beszélgetést kezdeményezhetsz náluk. Érteni fogják. De ugye ez megint energiabefektetéssel jár, plusz ha csak minimális esélye is van, de a visszautasítás is ott a pakliban, ja és az a férfiak dóga!
2.: Oké, mormoljunk el egy imát a kibírhatatlan és emberfeletti menstruáció oltárán, és lépjünk tovább.
3.: A férfiaknak mára ugyanúgy társadalmi elvárás lett a jó külső. Csak ugye a kockákért meg a +20 kilóért például egy ektomorf, hízni nem képes egyénnek évekig kell 2 naponta konditerembe járnia, tápkiegészítőket szednie, stb, stb, és még így se biztos a siker. Arról már ne is beszéljünk, hogy az arcát alapjában véve senki nem tudja megváltoztatni...ezzel szemben a nőknek ott a smink, amivel még a ronda arcból is gyönyörűt lehet varázsolni. A testükkel se lesz nagy gond, ha minimálisan odafigyelnek az étkezésre, amíg el nem érik a 30+ kort.
4.: Ejj, borotválkozni is kell, micsoda problémák kérem szépen.
5.: Micsoda vérig sértő problémák ismét.
6.: Rengeteg munka van, ahol egy férfinak esélye sincs egy dekoratív nő ellen (front office munkák). Meg ez a fizetés dolog is eléggé kiegyenlítődött napjainkra.
7.: Ha egy idiótát választasz, biztos ez történik. Normális férfi ember ilyet nem csinál.
8.: Hostess, recepciós, asszisztens, banki ügyintéző, soroljam még a női munkákat, ahonnan a férfiak gyakorlatilag ki vannak rekesztve? Másrészt megnézem melyik nő menne el kőművesnek, ha az elfogadott lenne.
9.: Bulikban kinek is nem kell belépőt fizetni? Kinek teljesen ingyenes a fogyasztás, mert egy mosolyért meg két szép szóért bármelyik pasi meghívni egy piára? Kinek is a "kötelessége" a randikon fizetni? Jesszus, legalább ezt ne hoztad volna fel, instant öngól.
10.: A kulcs-zár hasonlat megvan? Meg az aktív-passzív szerep? Azért dicsőség egy férfinak meghódítani egy nőt, mert nekünk nem annyiból áll ez a dolog, hogy a jelentkezők közül a legjobbnak széttesszük a szexi lábainkat.
11.: Olyan 120 kilós, igénytelen, higiéniáról nem hallott nőkről tudok, akiknek egyetemet végzett, egész jó pasijuk van, hogy nehéz lenne felsorolnom. Ellenben ilyet fordítva nem nagyon látok sehol sem.
De persze biztos csak nekem tűntek ennyire alibinek a felhozott dolgok.
Ne versengjetek már azon, kinek miért rosszabb.
Egyik nemnek sem egyszerű a társkeresés, mert nem az a lényeg, hogy leveszünk egyet a polcról, mint a boltban a szódabikarbónát, mert van egyféle, és mindegy, melyik tasakot viszem haza.
Tekintsük inkább úgy, mint a kenyérvásárlást. Kenyérből már van többféle, és mindenki másfélét szeret, és van, aki ráadásul nem is eheti bármelyiket. Én a fehér kenyeret fogom megvenni, mert nekem az a legfinomabb, de anyukám a Graham kenyeret veszi, mert a speciális egészségügyi diétájához az a legjobb, a testvérem meg szereti a borsos bagettet, de nekem az már túl fűszeres. Anyukám diétájához van ugyan többféle kenyér is, de a lehetőségek közül a tapasztalatai alapján ez a leginkább fogára való.
Ha társat keresünk, jó esetben, hosszú távra keresünk, olyat, aki leginkább kedvünkre való, hozzánk való, akivel szinkronban vagyunk. Ehhez ismerni kell önmagunkat is, jól, és meg kell tanulnunk kiismerni magunkat másokon is, pl. hogy amit elmond az mennyire fedi a valóságot, hogy csak azért kedves, hogy becserkésszen egy éjszakára, vagy tényleg komolyan minket akar és hosszú távra szeretne tervezni velünk, a másik oldalon, hogy csak egy szereplő kell meglévő díszlethez számára, vagy számíthattok rá komolyan, meg egyébként is még ha minden jól is alakul az elején, hosszú távra kell összecsiszolódni két olyan embernek, akik megszokták az addigi életüket, megvannak a saját szokásaik, rutinjaik, és az együttélés egy új terep lehet ahhoz képest, és akkor fontos, hogy ez működni fog-e hosszú távon, és jól fog-e működni, vagy nyűg lesz, mert csak megalkuvás, hogy ne legyenek egyedül.
A társkeresős próbálósnak:
Te irtad az 1. hszedben hogy random szép csajos képét használtad, tehát akkor ne kezdj már el vetiteni hogy átlagos...
Amúgy meg látom nem jutott el a mondandóm másik fele...hiába kapsz x db levelet az még nem garancia arra hogy minddel el jutsz egy randiig. De nem irom le ujra a saját multbeli tapasztalataimat megint mert nem vagyok papgáj. ott van olvasd el megint. jaa arra már nem tudsz mit visszaböfögni. Azt hiszitek már a csajoknak egy csipkerózsika sztori az egész. Rám ír valaki meg beszélgetek vele akkor az száz hogy randit is akar majd nem én vagyok a 10. csevegőpartner, sőőőt még majd össze is jön velem.
Na, egy kis olvasnivaló, még egy jómadár, micsoda választék...
http://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parkap..
Élvezetes volt olvasni ezeket a válaszokat, elolvastam egyaránt férfiakét, nőkét is és egy 62%-os úr válaszai kifejezetten tetszettek az igényes megfogalmazás, érvelés miatt, nem csak valami hőbörgés volt.
De hiába indoklod meg, hiába támasztod alá tényekkel, statisztikákkal hogy a nőknek egyszerűbb a párkeresés akkor sem fogják megérteni, nekik biztosan máshogy működik az agyuk, nem érdeklik a logikai dolgok inkább csak az érzelmekre hagyatkoznak. (No offensive)
Ettől függetlenül nekünk férfiaknak el kell fogadnunk és nem siránkozhatunk emiatt, hogy nekünk nehezebb. A természetben is kb. minden állatnál a hímnek van nehezebb dolga pl. a madaraknál (biztos nem mindegyiknél, nem vagyok természettudós de láttam az animal planeten) is a hímnek kell fészket építenie, és a nőstény azt fogja VÁLASZTANI (szintén csak választania kell) amelyiké a legjobb, legmegfelelőbb. Amelyiké nem jó, őt nem válasszák ő nem párosodik de nem nyavalyoghat, hanem jobban kell igyekeznie hogy jobbat készítsen és legközelebb őt válasszák.
Jó az embereknél a mai társadalomban nyilván összetettebb a dolog, de azért van egy kis hasonlóság
Utolsó, én vagyok az aki a 62%-ossal vitázott. Tudod nagyon aranyos látni ezt a nagy összetartást, de könnyű úgy győzni hogy a másik érveit, ami nem csak logikai érvelés hanem saját tapasztalat arra már nem is reagáltok. És akkor tapsvihar mi? :)
Áhh reménytelen. Veregessétek csak egymás vállát továbbra is, végülis nekem mindegy.
Előttem valaki leírta nagyon okosan hogy ideális esetben 2 ember kell hozzá. Felnőtt ember aki nem játszik hercegnősdit ugyanúgy odafigyel ismerkedés során a másikra és ne várja el hogy körülötte forogjon a világ. Én anno csináltam olyat hogy egy pasi kedvencnek jelölt, de már egy ideje nem voltam online, így mikor észrevettem rákerestem fb-on, mivel akkora már ő sem nagyon járt fel. És teljesen átlagos srácról volt szó, nem egy macsóról, aki utána hozzáteszem lepattintott...
(mondjuk nem bánom mert lett helyette egy nála sokkal helyesebb pasim :)) )miért állitjátok be a férfiakat szentnek??
Nem igazán értem, hogy az általad felsoroltaknak mi köze van a párkereséshez (na jó az első pont ehhez kapcsolódik, de a többi nem). Legközelebb olvasd el a kérdést és a hozzá tartozó leírást, mielőtt baromságokat írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!