Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért olyan nagy baj az mások...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért olyan nagy baj az mások szemében, ha valakinek nincsenek barátai? Miért ér valaki kevesebbet emiatt?

Figyelt kérdés
2015. aug. 22. 22:41
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Nekem sincs...az élet igy alakította, elköltöztek, nem veszekedés v ilyenek miatt szűntek meg a távolságiatt. Igy kb sehova nem tudok menni mert nincs kivel:S
2015. aug. 23. 08:25
 12/30 anonim ***** válasza:
29%
2 férfi ismerősöm ilyen, hogy egyetlen barátjuk, haverjuk sincs.Mindkettő 30on felüli. Zárkózottak, nagyon magányosak,barátnőjük nincs, talán még sosem volt.Viszont az furcsának találom, hogy mindkettő (1 házban lakunk) állandóan az anyjával megy mindenhová, szoval az anyját kísérgeti.Önállóan sem kirándulni, sem sehová nem mennek.Anyával meg nem lehet csajozni.Szerintem,de a hazban tobben mondják az ilyen pasiknak sosem lesz bnőjük, sem senkijük akik ennyire anyamumusok. De jo ez az anyának, h magányos, búvalbaszott fiuk lofrál velük?Senki sem él örökké.
2015. aug. 23. 09:35
 13/30 anonim ***** válasza:
65%
"Madarat tolláról, embert barátjáról" - a barátok nélküli ember kvázi egy tollak nélküli madár, a kopasz csirkét pedig általában kerülik az emberek, mert arra asszociálnak, hogy biztos valami baja van, máskülönben nem lenne kopasz, azaz egyedül.
2015. aug. 23. 10:55
 14/30 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy ennyire képes befolyásolni az emberek gondolkodását a média és a társadalom.

Nekem soha nem voltak barátaim. Egyrészt azért, mert nem szeretek dobálózni nagy szavakkal, nekem nagyon sok kellene ahhoz, hogy valakit barátnak nevezzek (ilyen még 22 év alatt nem volt, vélhetően nem is lesz). Másrészt zárkózott vagyok, a társaságot pedig mindig csak nyűgnek éreztem, inkább egyedül megyek mindenhova. Most, 20-án volt szerencsém ahhoz, hogy meghívjon egy javarészt volt osztálytársakból álló csoport a tűzijátékra és a többi rendezvényre. Mire hazajöttem, azt éreztem, hogy szó szerint, fizikai értelemben fáradt vagyok, és nem a ~3 kilométer séta miatt. Mindezt úgy, hogy nem is maradtam velük végig, inkább eljöttem hamarabb.

Ettől teljesen függetlenül én nem érzem magamat kevesebbnek azoknál, akik folyamatosan az úgynevezett barátaival vannak.

2015. aug. 23. 11:09
 15/30 anonim ***** válasza:
65%

"Miért lenne valaki alulfejlett szociális érzékenységet, szocializálódást tekintve, ha nem kíváncsi a legtöbb ember nyűgjeire, felszínes nyavalyáira, színészkedéseire? :) Hiszen a legtöbben mondvacsinált problémáikat szajkózzák, de amikor hathatós segítségnyújtást kapnak, akkor sem változtatnak. Ez egy idő után unalmas tud lenni."

Ez gyönyörűen leírja, hogy mi a problémám azokkal, akiknek nincsenek barátaik. A legtöbben iszonyú negatívan állnak hozzá olyan dologhoz, amit egyébként nem is ismernek.

Miért gondolja azt valaki, hogy a barátok színészkedve adják elő a nemlétező álproblémáikat? Nyilvánvalóan azért, mert fogalma sincs arról, hogy milyen egy igazi barátság. Mert hát nagyon nem ilyen, max. a sorozatokban.

No viszont aki eleve ilyen negatíva viszonyul egy mélyebb emberi kapcsolathoz, az miért viszonyulna másképp egy párkapcsolathoz? Végül is az is egyfajta barátság, csak épp kizárólagos.

2015. aug. 23. 11:17
 16/30 anonim ***** válasza:
42%
Aki nem tudja, mi az a barátság, annak nem is hiányozhat, sőt, normálisnak érzi az életét. Aki vaknak született, az is boldogan élheti az életét, mert számára az a természetes. A barátság önként vállalt kapcsolat, nem kényszer, mint az osztálytársak, munkatársak, család (bár közöttük is lehet barátot találni), és a lényege, hogy őszintén érdekel, mi van a másikkal, hasonlít a gondolkodásotok, és számíthattok egymásra jóban-rosszban. Te, kedves kérdező, nem vagy képes olyan emberi kapcsolatra, amiben nem rólad szól minden. Nem tudsz törődni mással. Ha igényed lenne rá, hogy legyenek barátaid - nem állandóan, mert az is kompenzáció, ha valaki mindig másokra akaszkodik - akkor lehetnél mentálisan ép ember. Olyan nincs, hogy valaki évtizedek alatt egy hozzá hasonlóval se találkozzon, még akkor is, ha később elsodorja őket az élet egymás mellől. Szociális és empatikus képességeid messze visszamaradottak a legzárkózottabb egészséges emberéhez képest is. Vagy a gyerekkorodban láttál ilyen példát magad körül, vagy mentális problémák miatt ténylegesen nem vagy képes kötődésre. Az, hogy te ezt nem így látod, érthető, hiszen te nem látsz ki a saját elszigetelt kis világodból.
2015. aug. 23. 12:22
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki járja a saját útját. Sokan túl érzékenyek és rengeteg energiát fektetnek a barátaikba, ami sokszor nem kölcsönös, így sokat csalódnak. Én is... Már kiskoromtól kezdve mindenki, akit a barátomnak tekintettem, fontos volt nekem! Betartottam az ígéreteimet, viccelődtem velük, jó társaság voltam, de rájöttem, hogy nem lehet mindenkiben egyformán megbízni, valaki pedig olyan, hogy amit kérdez, az is hazugság. Másoknak sokkal fontosabb, mit gondolnak róluk és hogy mindenkinek megfeleljenek. Ez szomorú. Ezért nekem sincsen sok barátom, összesen 2! 2 barát, akikkel már több, mint 10 éve szoros kapcsolatban vagyunk, még akkor is, ha nem egy városban lakunk. És ez így nekem jobban megfelel, tudok mellettük önmagam lenni.

Kérdező! Ne figyelj rájuk. Minden ember más. A bandázásokat én sem bírom. De azért 1-2 barátod csak van, nem?

21/L

2015. aug. 23. 12:30
 18/30 anonim ***** válasza:
21/L, miért ne figyeljen a "többiekre"? Olvass egy kicsit figyelmesebben. A kérdezőnek nincsenek és soha nem is voltak barátai, nyűgnek érzi őket, színjáték számára minden emberi kapcsolat. Nem, nincs 1-2 barátja. Ha lenne, vagy igénye lenne rá, nem kapna ilyen válaszokat. Mindenképpen lelki zavarra utal a teljes elszigetelődés, és az is, ha valaki bárkit két szép szóért már bizalmába fogad és barátjának nevez. A néhány jó barát lenne a normális, nem a bandázás..
2015. aug. 23. 13:04
 19/30 A kérdező kommentje:

@79%-os válaszadó

Te egyébként pszichológus/szakavatott vagy, vagy a saját teóriáidat adod elő? Végül is nem tűnnek hülyeségnek, amiket írsz, de elég erős túlzásokba esel. Mindenesetre válaszolok egy-két részletre.

"Te, kedves kérdező, nem vagy képes olyan emberi kapcsolatra, amiben nem rólad szól minden. Nem tudsz törődni mással."

Más se törődne velem. Soha nem is törődött velem senki. Miért viszonozzam azt, ami nem történt meg?

"Olyan nincs, hogy valaki évtizedek alatt egy hozzá hasonlóval se találkozzon[...]"

Akikkel közös hobbink van, azokban sokkal jobban bízok és sokkal barátságosabban állok hozzá, mint vadidegenek esetében, akik csak azért haverkodnak, mert kénytelenek velem egy légtérben tartózkodni.

"Vagy a gyerekkorodban láttál ilyen példát magad körül[...]"

Konkrétan édesanyám is ugyanígy áll a világhoz mind a mai napig. Őt főleg általános iskolában piszkálták és bántották. Mint ahogyan engem is (azóta nem bízok senkiben, a fentebb említett, kivételes eseteket leszámítva).

"Mindenképpen lelki zavarra utal a teljes elszigetelődés, és az is, ha valaki bárkit két szép szóért már bizalmába fogad és barátjának nevez."

Ezzel szerintem nem rám utaltál, mert én pont hogy azt mondtam az előbb is, hogy nem bízok senkiben és hogy nekem a "barát" megnevezés egy fölöslegesen nagy szó. Csak ebben az esetben a központozás miatt félreérthető, amit írtál.

"A néhány jó barát lenne a normális, nem a bandázás.."

Jó, ez azért nem így történt. Ők azok voltak az osztálytársak annak idején, akiket haveroknak tekinthetnék esetleg. Legalábbis ők annak gondolnak, sőt, ők neveztek korábban barátjuknak is. Csakhogy én az évek során rájöttem, hogy egyáltalán nem kedvelem őket (egyiküktől eltekintve), amit meg is mondtam nekik. Csak ezt nem sikerült fölfogniuk, mint azt látjuk.

Egyébként van talán egy ember, akire, ha olyan pillanatom van, akár rá is aggatnám ezt a jelzőt, de szerintem ő is csak azért foglalkozik velem, mert nincs más. És pontosan ezért nincs szükségem "barátokra". Nem akarom, hogy kinézzenek, a hátam mögött kibeszéljenek, vagy csak azért legyenek velem, mert más nincs. Ilyet egyedül is tudok, ráadásul idegeskednem se kell azon, hogy most éppen miért vagyok röhej tárgya.

2015. aug. 23. 19:12
 20/30 anonim ***** válasza:

Tessék a kérdező saját maga adta meg a választ

- édesanyám is ilyen-.....erről írtam joval előbb, hogy az ilyeneket az anyjuk basz el, ilyen férfiak maradnak egyedül, társtalanul, mert csak az anyjukat tudják elfogadni. Bocs ez nem sértés, ez tény.

2015. aug. 23. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!