Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Való egyáltalán párkapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Való egyáltalán párkapcsolat egy defektes, aspergeres lánynak?

Figyelt kérdés
Eddig még erre a kérdésre nem kaptam értelmes választ. Normális válaszokat várok. Sokszor és jogosan azt érzem hogy nem vagyok olyan mint egy normális ember. Mindig mindenhol kigúnyoltak a csendességem miatt. Nagyon későn tanultam meg beszélni. Beszélni normálisan tudok, csak csendes és visszahúzódó vagyok. Sok minden nehezemre esik pl. egy idegen emberhez csak úgy hozzászólni vagy a boltba bevásárolni egyedül. Nekem ezek hatalmas megerőltetést jelentenek, ami egy normális embernek fel se tűnik. Voltak párkapcsolataim amik nem tartottak sokáig. Szerintem azért hagytak el hetek után mert más vagyok, persze nem beszéltem nekik a betegségemről.

2015. jún. 8. 21:01
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Én is egyet értek azzal, aki jelezte neked, hogy ez egy állapot, mely ugye bizonyos területeken komoly nehézségekkel jár, de más területeken meg előnyökkel is! Nagyon nagy bajban lettünk volna autizmus nélkül! Nem lenne számítógépipar, szoftveripar és még egy halom más dolog.

Írtad, hogy gyermekkorodban már kaptál diagnózist. A kérdésem, hogy fejlesztésekre is jártál-e? Most jársz-e? A serdülőkor amúgy is nagyon nehéz, pláne annak az embernek, akinek a szociális és kommunikációs készségeknben vannak nehézségei. Megnyugtatlak, hogy a tinikor elszáll és a felnőttek jóval kevésbé csúfolódnak.

Ebben a kiközösítésben nagyon benne van az, hogy zárkózott vagy és senki nem tud a problémádról. Az osztályfőnök tud róla? Segítégre lenne szükséged és egy jó serdülőcsoportra. Van ilyen a SOTE gyermekklinikán, aspi serdülőknek! Amíg nem ismered magad, a határaidat, az előnyeidet, addig fölösleges bármilyen párkapcsolatba kezdeni.

2015. júl. 6. 12:54
 32/34 anonim ***** válasza:

Az is segítene, hogy konkrétan meg tudnád fogalmazni a nehézségeidet. Mi a nehéz az idegenekkel történő kommunikációban. A beszéd értése, vagy a reakciók. Mi a nehéz a boltban? Elfelejted, hogy mit akartál venni, vagy túl sok az inger? Melyik inegr sok? Mit teszel ellene?

Párkapcsolatban miért nem mondod el azt hogy asperger szindromás vagy? Észreveszik a másságodat így is úgy is, viszont így tudnák hova tenni.

A párom szülei aspergeresek, a balatoni szomszédom is (5 gyereke van!), az egyik egyetemi profom is (neki 2 gyereke van).

Természtesen lehet családot alapítani! Én hiszek abban, hogy mindenki megtalálja a neki illő partnert.

2015. júl. 6. 15:18
 33/34 A kérdező kommentje:
Elmondanám a másságomat, még hamarabb othagynának egy kapcsolatban.
2015. júl. 6. 19:04
 34/34 anonim ***** válasza:
Erre mi alapján következtesz? A másság mindenképpen látszik. Akinek szimpatikus vagy és szeret, az el fogja fogadni.
2015. júl. 6. 20:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!