Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ismerkedésnél miért probléma sok nőnek hogy még a szüleimnél lakok (27/F)?

Utolsó, a magányosság más.
Ha egy pasi otthon lakik, de van terve az elköltözésre, ha talál magának párt, és ezért tesz is, azzal semmi probléma.
De én független nőként soha a büdös életben nem költöznék be a másik családjához, még akkor sem, ha több generációs a ház.
És itt most nem azon van a hangsúly, hogy uralkodni akarnék otthon, csak ott sosem érezném, hogy otthon vagyok, mindenhez alkalmazkodni kell.
Ha főzni szeretnék, meg kell nézni/ kérdezni, szabad-e a konyha. Ha épp nyugodtan aludni szeretnék de a szülők pont kitalálják, hogy a kertet kell rendezni, nem kérhetem, hogy legyen csend és ne fűnyírózzanak pl szombat reggel 7-kor...
Több generáció együttélése sohasem problémamentes, én szeretem a saját családom saját szabályai szerint élni az életünket, amit a férjemmel MI KETTEN alakítottunk ki, és nem a mások kénye-kedve szerint. És nem azon filózni, hogy anyósnak/apósnak mi nem tetszik megint.
Szerencsére a férjem is így gondolja, no meg persze ő egy önálló férfi volt már 19 éves korától, nem egy anyuka szoknyája mögé bújó kisgyerek.
Persze találhatsz olyan lányt, akinek ez ideig -óráig megfelel, de borítékolva van, hogy pár év múlva szakítotok úgyis, amint elmúlik a rózsaszín köd.
A nőket baromira nem a pénzed fogja érdekelni (legalábbis a normálisabbat nem), hanem hogy mennyire vagy képes az önálló életre.
Akit meg a pénz érdekel, mert golddigger, az meg nem fog leállni anyuci óriáscsecsemőjével, mert annak az kell, hogy beköltöztesd a saját lakásodba, és aztán fizesd neki a mindent is...
Hát akkor a válaszok alapján így jártam :D
Én biztos, hogy nem fogok elköltözni csak azért egy egérlyuknyi városi panelba hogy itthagyjam ezt a szép nagy vidéki házat a családommal. Meg pl:. utazni, a hegyekben túrázni mindenki szeret. Egy lányt nem vonzanná hogy így hogy nem kell annyit a lakhatásra költeni, több pénz marad az ilyen helyekre eljutni?

52 Nekem albérlet mwllett is jutott arra, hogy tavaly nyáron elmenjek két tengerpartra, egy külföldi hegymászó túrára, illetve egy hétre a Balatonra.
Tehát nem, a mamahotel nem lesz vonzó.

Szülőkkel találkozni alapból senkinek nem a kedvenc része egy kapcsolatban, hát akkor milyen az mikor minden alkalommal találkozni kell velük, bájcsevegni, jópofizni, alkalmazkodni, mikor átmegy a nő hozzád (vagyis a szülőkhöz)
Nyugodtan el sem tudja engedni magát a nő, kimenni csak egy szál bugyiban és ingben a mosdóba, mert anyós-após bármikor szembe jöhet, tehát nem tudja a nő komfortosan érezni magát nálad, mert hallkabban kell lenni stb, mert bármikor bekopoghat anyukád/apukád valami hülyeseggel.

Kérdező ne tévesszesen meg a gyakoris elmebaj.
Én alapvetően 4 típust különböztetek meg a környezetemből és főleg baráti, haveri, ismerősi társaságból kiindulva (ez elég sok ember és elég sokrétű, több generációt átölel)
1. Másik városba költözők, főleg tanulmányok miatt, akik ráadásul ott is maradtak a tanulmányok befejeztével is. Ők vagy koleszben vagy albérletben kezdtek viszonylag hamar (18 éves koruk körül) aztán munka mellett nyilván maradt többnyire az albérlet majd később esetleg saját lakás (ez ritka).
2. Stabil párkapcsolatban élők, akik már esetleg családalapításon gondolkodnak, ők is jellemzően albréletben élnek vagy örököltek egy házat/lakást, esetleg sikerült valamilyen módon saját ingatlanba költözni öröklés nélkül is (talán kis családi segítséggel).
3. Rossz anyagi és családi hátterű emberek akik hamar rákényszerültek arra, hogy munkába álljanak, jellemzően 18 éves koruktól dolgoznak és általában többedmagukkal albérleteznek, ritka esetben elég szar helyen lévő és/vagy jókor (jó időpontban) vásárolt saját, nem túl komfortos lakásban (ritkán házban) élnek.
4. Mindenki más. A mindenki másba tartozók közül mindenki otthon él szülőkkel/szülővel, kortól, nemtől függetlenül. Aki nem költözött más városba/visszatért a szülővárosba, nem örökölt, nincs stabil párkapcsolata (nem házas, nicnsenek gyerekei) nem tervez még családot alapítani, de különösebben szar családi hettere sincs vagy rossz anyagi helyzete.
Mert ez a LOGIKUS. Nyilván ha valakinek lesz egy normális párkapcsolata, ott jellemző, hogy közösen albérletbe mennek aztán vesznek egy lakást. Vagy ha valamelyikük esetleg közben örököl (vagy akár már van is) akkor oda költöznek.
De egyedülállóként (szintén nemtől függetlenül) teljesen fölösleges külön élni, ha amúgy a szülőkkel jó a viszony, NEM élősködésen alapul az otthon maradás és aktívan dolgozik, a pénzéből nagyrészt megtkarítást képez valaki.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!