Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Lehet a párkeresési sikertelen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet a párkeresési sikertelenség miatt ilyen alacsony a születésszám?

Figyelt kérdés
Most olvastam egy cikket arról hogy 2024-ben magyarországon 1.38 volt a termékenységi ráta. A politikusok ezt pénzel akarják megoldani de látszólag nem működik. Arra nem is gondolnak hogy esetleg azért lehet mert vagy nagyon sok szingli van, vagy ha valakinek van is kapcsolata az nem valami erős? Az USA-ban 2023-ban a fiatal férfiak 63%-a volt szingli és ez szerintem itt sincs másképp. Én úgy gondolom hogy azok a gyerekek akik 2010 körül voltak 12-16 évesek és pont akkoriban kezdtek érdeklődni a másik nem iránt, most léptek abba a korba hogy szülők legyenek. A tindert és az instagramot is 2010 körül dobták piacra amiknek köszönhetően az ismerkedés az online térbe ment át. Ez viszont a legtöbb embernek nem működik és így nem csoda ennyi szingli van és ilyen kevés gyerek születik. A megoldás szerintem az lehetne hogy ösztönözni kéne a való életbe lévő ismerkedést, illetve már gyerekkorba külön tanórát szánni az ismerkedés és együttélés tudományára.
ma 06:54
1 2 3 4 5
 41/48 gergelice16 ***** válasza:
0%
#39 Kérlek olvasd újra, hogy mit írtam, mert ahogy látom, nem értetted meg. Szerintem 3x leírtam, hogy nem tartom önzőnek azokat, akik nem vállalnak gyereket.
ma 12:47
 42/48 anonim ***** válasza:
Azert pontoznak le, mert a sajat ertekrendedet es gondolkodasodat allitod be kovetendonek es tenynek es ha valaki ettol elteroen gondolozik, az szerintem nem eleg erett, nem eleg onzetlen, stb.
ma 12:48
 43/48 anonim ***** válasza:
64%
Egyébként igen, de ez is csak okozat, nem ok.
ma 12:50
 44/48 anonim ***** válasza:
74%

35# vagyok

"Amit próbálok leírni az az, hogy ha több ember felül tudna kerekedni saját önzőségén, akkor több pár jutna el arra a szintre, hogy képesek legyenek gyereket vállalni"

Ezen fennakadt a szemem azért. Vagy idősebb korosztály lehetsz,vagy csak olyasmi mint a túlnépesedés problémaja vagy egyéb szempontokban nem gondolkodsz. 30eves vagyok. Olyan korosztály ahol már nem"kötelező"gyereket vállalni és az előző kommentemben említett okok miatt sokszor nem akarnak. Azt mondod ha tovább látnának az onzosegen,talan jobban vallalnának.ez jó gondolat lenne,ha régen az emberek puszta önfeláldozásbol vallalták volna azt a gyereket, pedig egyszerűen nem is lattak más életutat.

ma 12:50
 45/48 anonim ***** válasza:
76%

"Szerintem az alacsony fizetésnek nincs köze az alacsony születésszámhoz, lásd India, Afrikai országokban milyen magas a születésszám, illetve Magyarországon is a szegényebb rétegben sokkal több gyerek születik, mint a középosztályban."

Ez egy nagyon téves megközelítes. Az ilyen csóró területeken azért születik sok gyerek, mert védekezésre nincs penz, de szeretni tudnak, illetve soha nwm voltam úgy szocializálódva, hogy dolgozunk, megteremtünk X dolgot spórolással és akkor jöhet a gyerek, ha tudunk élni bizonyos eletszínvonalon.

Az átlagember viszont nyugaton és itt Magyarországon is ebbe szocializálódik évtizedek óta, hogy meg kell teremteni egy alapot és utana gyereket vállalni, és itt jönnek be az anyagiak, hogy az alapok, azaz ingatlan, élelmiszer, iskolai holmik megteremtése egyre nehezebb. Plusz folyanatosan romlik a kisgyerekes anyak munkaerőpiaci helyzete, meg úgy általanosságban a munkahelyek stabilitása.

Szóval ez nagyon fals érveles, mert míg Etiopiában ma kb. ugyanaz vár a 10 gyereket random válllaló párokra, mint 40 éve, addig a nyugati országokban erőteljesen romlik az alapvető dolgok elérhetősege, tehát ma már azt látják, hogy míg a szüleinknek volt fix meloja meg 25 évesen háza 3 gyerek mellett, ma ez kb. elérhetetlen.

ma 13:15
 46/48 gergelice16 ***** válasza:
43%
#44 28 éves vagyok. 9 hónapja vagyok apa, és habár ez az életforma rendkívül sok áldozatot követel, úgy érzem, tényleg megtaláltam a boldogságot ebben. De abban igazatok van, hogy nem vagyunk egyformák. Lehet, hogy nincs igazam, és bocsánatot kérek, ha valakit megsértettem azzal, ha úgy tűnt, hogy rátok akarom erőltetni a véleményemet. Mindenesetre ha nem is értetek egyet velem, ajánlom gondolkodjatok el az én példámon, hogy a boldogság nem a napi örömökben keresendő.
ma 13:15
 47/48 anonim ***** válasza:
60%

46# de abban sem hogy gyerek

Az életem ott érne véget ha rám koteleznek hogy gyereket szuljek

ma 13:31
 48/48 anonim ***** válasza:
40%

"Én személy szerint arra a következtetésre jutottam, hogy az igazán boldog élet kulcsa, hogy rájössz, nem te vagy a fontos, és hogy azért élsz, hogy másoknak örömet okozhass."

Ezt érdekes volt olvasni, én pont az ellenkezőjére jutottam. Az az igazán boldog élet kulcsa, ha megtanulsz magasról tojni másokra és csak magaddal, illetve a közeli szeretteiddel foglalkozni. Minden más nem számít a legkevésbé sem. Úgy kell élni, ahogy te akarsz és arra kell megfelelő partnert találni, aki osztozik az életcéljaidon.

ma 13:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!