Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nőknek párválasztásánál mi a legfontosabb?
1
Az első három pont miért számít egyátalán?
Külső
Ész
Tisztelet
Igényesség
Önbizalom
Nem az 1. válaszoló vagyok, de igenis fontos minden felsorolt szempont. Egyik sem kizárólagos, de igenis számít. Álszent az, akinek nem, komolyan így gondolom, de én már 40 feletti nő vagyok (20 évesen is pont így gondoltam).
Mindenkinek joga van olyan partnert választani, olyan jelöltre várni, akire csak akar- majd ha nem akad senki, akkor elgondolkodik (vagy nem), hogy ez így neki OK-e továbbra is vagy tud valamit finomítani a feltételein.
Ami számomra (és ez sem univerzális, mindenkire érvényes szabály!) fontos az az, hogy nem várok el a másik féltől sem egy dekával sem többet semmiből, mint magamtól, illetve amivel magam is rendelkezem.
A felsoroltakból épp a 4. pont, a személyiség, illetve a két ember személyiségének kompatibilitása a legnehezebben mérhető/leírható, de számomra a legfontosabb. Kommunikálni, együttműködni minden kapcsolatban alapvetően kell(ene), ha ez megvan, egy probléma megoldása, megbeszélése és a tervek, álmok, célok egyeztetése is sokkal könnyebb, nem?
A többihez meg: nekem van ingatlanom, kocsim, megtakarításom- így persze, szerintem nem ördögtől való, ha nem egy eladósodott, anyagilag sehol nem tartó, pénzügyi kultúrájában elmaradott középkorú férfi lenne jó társam.
Ugyanígy: ha én képzett, tanult, folyamatosan tanuló, nyelvet beszélő, több diplomás nő vagyok, akkor talán a mindennapokban is több az összhang hasonló tulajdonságú, de legalábbis olvasottabb, világlátottabb, tanultabb társsal.
Ha én adok magamra, igényességre, jó megjelenésre, eleganciára törekszem, nem vagyok kórosan elhízva, teszek az egészségemért pl, akkor ugyanaz, mint fentebb: egy hasonló értékrenddel, lehetőségekkel bíró társ optimálisabb számomra, nem?
Persze kompromisszumokat kötni érdemes és kell is, én sem, más sem hibátlan. De az nem kompromisszum, hanem durva megalkuvás lenne (ilyenre meg nem kiszolgáltatott, nem mentálisan defektes, nem ellehetetlenült embernek semmi szüksége!), ha egy eladósodott, szenvedélybeteg, általános iskolai végzettséget felmutatni tudó, ne adja ég börtönviselt, munkakerülő, hiányos fogazatú, láncdohányos “úriemberrel” tenném össze magam :D
4, egyrészt találkoztam én már olyannal, aki külsőre érdektelen volt először, de pár óra alatt elvarázsolt a kommunikációjával, stílusával. Másrészt nem mondhatod, hogy a külső a legfontosabb, mert, ha a többi nem stimmel önmagában ugyanúgy nem ér semmit, mint a többi.
Valóban, ez az első szűrő általában, de ettől még nem fontosabb, mint a többi.
Ami az alap kérdést illeti, nekem mind a 4 fontos.
Ha taszít a külseje, akkor eleve nem lesz semmi. Ha semleges, de nagyon egy hullámhosszon vagyunk, még működhet.
Itt jon be a humor, személyiség, csak ehhez hely és idő kell, hogy bemutassa, amire az online tér pl. alkalmatlan. De, ha nagyon vonzó, az nem ellensúlyozza azt, ha ellentétek vannak a személyiség, életút, vágyak, tervek terén.
Az iskolai eredmények kevésbé érdekelnek, bár az életen át tartó tanulás híve vagyok, az viszont, hogy hol, mit és mennyiért dolgozik màr kifejezetten fontosak számomra. Nem szeretnék olyannal együtt lenni, akinek minden mindegy, jó egy gyárban, vagy a 100. R1-es munkatársnak lenni egy építkezésen stb. vagy szerinte (is) szar az egész, de tenni nem hajlandó. Nekem alap, hogy az ember fejlődik, halad. Valamint egy normál angol tudás szerintem alap.
Pénz-> gyereket akarok majd, akit nem mélyszegénységben szeretnék nevelni és elindítani felnőtt korában. Legyen a pasinak is minimum annyi, mint nekem és hajlandó legyen pluszt vállalni, ha kell. Emellett ne szórja a pénzt, de ne is garasoskodjon. Legyünk hasonló szinten, hasonló hozzáállással pénzügyileg.
Autó. Nekem is van és szerintem egy háztartás elbír kettőt kényelmesen. Ha gyerek van különösen hasznos. Jogsi meg felnőttként alap, ha nem pesti vagy.
Lakás nem lényeg, de egyedül éljen és lássa el, tartsa el magát. Ha ezt albiban teszi, az teljesen oké.
És nincs fontossági sorrend. Ha taszít a külseje, ha nagyon más az anyagi helyzete, hozzáállása, ha nem szimpatikus a jelleme, ha anyu mossa az alsóit, mind ugyanolyan kizáró tényező és egyik se ellensúlyozza a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!