Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nőként nem nagy csalódás amikor megismerkedsz egy külsőre és személyiségre is nagyon vonzó férfival, erre kiderül hogy nincs autója?
"A nőknek ma már nem kéne megengedniük, hogy kiszolgáltatottak legyenek akár pénzben, akár mobilitásban."
100%-ban egyetértek. Végre ugyanazok a lehetőségeink, mégis ragaszkodnak egyes nők ehhez a függő szerephez, mintha szándékosan akarnák egy életképtelen gyerek szintjén tartani magukat, aki egyedül nem tudja eltartani magát, de még azt sem tudja megoldani, hogy eljusson A-ból B-be. Engem nagyon zavarna, ha így kéne élnem.
(És van férjem, és igen, szívesen elvisz valahová, vagy értem jön, ha úgy adódik, és ez kölcsönös. DE ez nem ugyanaz, mintha tőle függnék, mert magam nem tudom megoldani).
#51: Habár ha már ennyire előre szaladtunk, hogy már gyerekek, akkor sem értem, hogy akkor a nő igazítja mindig a gyerekekhez a munkáját/napját, mert a férfinek nincs autója?
Tehát az oké, hogy a férfi igazítja a napját ahhoz, hogy felvegye a gyerekeket és nem egyszerűbb, ha mindkettőnek van jogsija, és akinek egyszerűbb, az veszi fel a gyereket.
Hidd el, a férfiak is beleunnak a taxizásba. Ebből lesz az, hogy pár év múlva már könyörögni kell és kihasználják az erőfölényüket ebben, és ellened használják. Az összes férfi rokonomnál ahol a nő nem vezet ezt látom.
Továbbra sem volt arról szó, hogy a nőnek ne legyen.. a kérdés arról szól, hogy kell, hogy a férfinek legyen?
És én végig erre válaszoltam, te meg csak azt fújod, hogy oldja meg a nő, oldja meg a nő. 🫠
Annak kell legyen, akinek a szükségleteinek kell. Ha te randira kocsival akarsz menni, akkor veszel egy kocsit. Ha túrázni kocsival akarsz menni, veszel egy kocsit.
Sokan gyereknél csinálják meg a jogsit, mert akkor vannak olyan élethelyzetben, hogy kelljen.
Szerintem nem mindegy a korosztály sem.
Én budapesti, 40 feletti nő vagyok, van saját újabb autóm (megszerelni nem tudom valóban, de keresek annyit, hogy nem csak a vételárát kalkuláltam bele az életembe, hanem azt, hogy van fenntartása, szervize, adója stb és ennek tudatában választottam!), 20 éves korom óra jogosítványom és a mai napig szinte naponta használom.
A korosztályomban azért általánosabb, hogy a férfiak is vezetnek, aki nagyon, de nagyon nem 40 felett (és nincs mondjuk kizáró eü oka, mint egy színvakság vagy hasonló), ott tényleg sokszor az van, hogy szorong-retteg ettől az egésztől, de akkor ott más dolgokkal kapcsolatban sem ritka a szorongás/szerencsétlenkedés. Nőben is van persze ugyanez.
Budapest közlekedése egyébként szerintem kifejezetten jó- fiatalként, pályakezdőként stb. Szingliként teljesen jól meg lehet akár lenni tömegközlekedéssel is, nem ciki, nem gáz… de azért ahogy az ember dolgozik, halad az életben, a legtöbb embernél fel szokott azért merülni az autó kérdése, legalább családilag 1.
Ahol kisgyerek, idősebb családtag van vagy olyan időbeosztású, helyű munka, vagy tényleg nagyvárosokon kívül, ott meg azért nagyban hozzáad a komforthoz, nem is kérdés.
Én is hetente vásárolok, sütök-főzök, azért komolyan mondom, hogy igenis megterhelő lenne buszon a céges laptop, női kézitáska mellett húzni nyúzni azt az 1-2 kiló lisztet, cukrot, olajat, krumplit, zöldséget, 5 kilós mosóport… tudom, naponta is lehetne menni, de az meg mi, ha nem időpocsékolás?
Vagy rendelni, de vannak bevált, kedvenc márkáim, helyeim, én be merem vallani becsülettel, hogy nem utálok vásárolni, néha a boltban jut eszembe, hogy pl hopp bolognait főzök, itt a bazsalikom… a kiflit meg a tescot meg társait meg leshetem a 2 órás időablakban akár 2 ezerért (házhozszállítás díja akár), meg a fele nincs meg helyettesítő termék… ha beteg vagyok pl, akkor megesik, de inkább megyek a piacra ás adok 10 forinttal többet a nagyobb, sárgább tojásért, amiből a kalács is normálisabb lesz, mint elfogadjam pl a helyettesítő élesztőt szárítva, mert valami legyen már…
Életvitelfüggő is persze, én tudok, szeretek is vezetni, de azért hurcolászni egy pasit vagy végig nekem lenyomni nyaralás felkiáltással egy 10 órás utat, mert ő nem… hát valahogy nem lenne őszinte a mosolyom…
Nekem sosem volt szempont,hogy legyen a férfinek jogsija és autója. Én inkább plusz pontként tekintek erre,mert valahogy vezetés közben olyan férfiasak a férfiak,ezt jobban magyarázni nem tudom,de szexi. :D amúgy Budapesten élek,itt tökre értelmetlen egy autót fenntartani a mindennapokra,ennek ellenére én már nagyon vágyom vezetni és hétvégente sokat konnyitene az életemen,ha azzal tudnék járkálni kirándulni,meg esetleg külföldre. Ezért meg is csináltam idén a jogsit és már nezegetem az autókat.
Páromnak van jogsija,volt is kocsi de már nincs és nem is akar,mert neki nem kell autó. Én ezt tökre elfogadom és veszek magamnak egy autót,ennyi. :D ettől függetlenül nem fogom kirugdosni belőle és ha néha szüksége van rá,odaadom,de amúgy elvagyunk autó nélkül is,csak néha egyszerűbb lenne vele az élet.
Férfiként írom hogy igazad teljes mértékben .
A mai világban az autó és az autó vezetés alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!