Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaza lehet pszichológusomnak, hogy ezért hagyott el barátnőm és ezért vagyok nem túl szerencsés a társkeresésben?
Azt hozta ki konklúziónak, hogy hogy középszerű ember vagyok átlagos élettel és hiányzik belőlem a törekvés és az ambíciózusság ez az oka.
Ebben igaza is van, hogy ilyen vagyok, de hát számtlan embert ismerek aki ilyen életet él és mégis van párja, házas vagy épp talál társat gond nélkül.
Most tényleg ekkora baj, hogy én elégedett vagyok azzal amit dolgozom, ahogy élek és nem akarok folyamatosan többet és jobbat?
Ezen felül azt tanácsolta változzak meg és elkezdett olyan tevékenységeket ajánlgatni ami nem is állhatna messzebb a személyiségemtől, és nem akarja elfogadni hogy introvertált vagyok és nekem tényleg ok így csak a társ az egy aki hiányzik az életemből
18
Csóválgattam a fejem, de a Hermész utalással meggyőztél.
Amúgy tudod, mi a baj? Ha valaki nem a munkában, a szociális elismertségben, a pénzben vagy az élmények halmozásában látja az élet értelmét, az többnyire lusta dögként a tévét bámulja meló után, mert nincs többre igénye.
Nyilván, ha valaki az evilági hívságok helyett a természetet, a kultúrát, a művészetet, alkotást, a gyengéknek való segítségnyújtást, az emberi kapcsolatokat vagy akár a vallást helyezi előtérbe az nagyszerű. Csak sajnos én a környezetemben azt látom, hogy a munkát, karriert és magas társadalmi státuszt elutasító emberek finoman szólva nem a magas kultúra felé veszik az irányt. Inkább lesznek lusta, megkeseredett, irígy nyomorultak, akik köpködnek azok felé, akik valamit elértek.
Kérdező, akkor mi érdekel? Megtudtuk, hogy a tánc és a modellezés nem, illetve a munkában sem akarsz előre lépni. Akkor a te életed miből áll az evés, ivás, szarás, alvás, munka kombót leszámítva?
Van valami hobbid? Érdeklődési köröd? Vannak számodra fontos témák? Ügyek? Stb.
"Ma már senkit sem érdekel hogy ki jön vele szembe"
Nagyon sok faaszságot írtál, de engem mindig kiakaszt, mikor a boomerek ezzel jönnek. Soha nem érdekelt, ki jön velem szemben.
És ugye ez nem számít, mert a TE komfortzónád a mérvadó, nem a másé. Mert a te egod ugyanúgy az egekben van.
18-as vagyok. Igazatok van, azt kihagytam hogy az egyén felelőssége hogy mit kezd az életével. Ha egy introvertált ember lusta, nem igazán érdekli semmi, akkor el kell hogy fogadja hogy ez a karakter erősen rontja az esélyeit az élet összes területén.
Egy konzumidióta is érezheti magát sikeresnek, ha megtalálja azt a közeget ami istenné teszi.
A lényeg ott van, hogy ismerd meg önmagad, és e szerint élj. A jó élet relatív, nem mindenkinek ugyan az. Viszont bármi is legyen az, az bizony nem JÁR alanyi jogon. A jó párkapcsolat sem, a szuper jó szex sem, az elfogadás sem, viszont az a jó az egészben, hogy egyedül rajtunk múlik az egész! 😊 A panaszkodás nem más mint ima az ördögnek. A lustaság elpazarolt idő. Nekem van lányom, eléggé felnőtt ember módjára beszélek vele, már most tisztába teszem nála azt hogy a cél és az ő közte lévő út sokszor kemény, verejtékes és sok kompromisszumot igényel.
Én anno egy igazi kis jelentéktelen balfsz voltam, aki megszólalni sem mert. Rájöttem hogy valójában senki sem fog segíteni rajtam, sőt, inkább csak keresztbe tesznek. Semmi nem az aminek látszik, a mosolyok 99%-a nem őszinte, érdekvezérelt az emberek többsége.
Ha csak búslakodtam volna, sehol sem lennék ma. Bejártam mindent, könyvek, filmek, előadások, pszichológusok. A tanácsom az, hogy ezektől ne várj csodát, ezek csak tapasztalások. Nem kell egyiknek sem hinni, gondold át hogy mit közvetítenek számodra, az mennyire kompatibilis magaddal. Soha ne panaszkodj, legyél hálás magadnak! Önszeretet ami nem az egót jelenti, hanem azt hogy ráeszmélsz hogy élsz és nem pazarlod el ezt a lehetőséget! Tanulj valamit, középiskolába 2x buktam meg, 37 éves koromra meg informatikai, gadasági és államigazgatási diplomáim lettek, az utolsó egyetemi. Eldöntöttem hogy milyen lányt képzelek el magam mellé, és olyan is lett a feleségem. Hogy nem vagyok kigyúrt? Ugyan már, ezt több dologgal tudtam ellensúlyozni. Mondjuk figyelmességgel, érdekes személyiséggel, határozottsággal. Persze azt tudni kell hogy nem lehet az ember mindenkinél jó, ez természetes. Azt is meg kell tanulni,hogyan kell túllépni a kudarcokon. A kudarcot sem kell negatívan felfogni, az is egy tapasztalás. Aztán ott van a tudatalatti ami a napunkat 95%-ban uralja. Ezt is felül lehet írni, csak tudni kell hogy hogyan. Ha ez a fajta átalakulás nekem összejött, akkor bárkinek sikerül.
Szerintem az összes trendi és underground könyvet elolvastam a motivációról, az optimizmusról, a sikerességről, a pénzügyi szabadságról, a párkapcsolat buktatóiról, az önmegvalósításról, a modern és a spirituális megközelítésekről. A lényeg mindig egyedien rád lesz jellemző, és a sorok között van a kutya elásva.😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!