Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaza lehet pszichológusomnak, hogy ezért hagyott el barátnőm és ezért vagyok nem túl szerencsés a társkeresésben?
Azt hozta ki konklúziónak, hogy hogy középszerű ember vagyok átlagos élettel és hiányzik belőlem a törekvés és az ambíciózusság ez az oka.
Ebben igaza is van, hogy ilyen vagyok, de hát számtlan embert ismerek aki ilyen életet él és mégis van párja, házas vagy épp talál társat gond nélkül.
Most tényleg ekkora baj, hogy én elégedett vagyok azzal amit dolgozom, ahogy élek és nem akarok folyamatosan többet és jobbat?
Ezen felül azt tanácsolta változzak meg és elkezdett olyan tevékenységeket ajánlgatni ami nem is állhatna messzebb a személyiségemtől, és nem akarja elfogadni hogy introvertált vagyok és nekem tényleg ok így csak a társ az egy aki hiányzik az életemből
Mindenképp válts szakembert, mert ez egy barom. A kocsmai alkeszektől jobb tanácsokat kapnál.
Azert hagyott el a barátnőd mert nem illettetek össze. És azért nem találsz masikat, mert vagy rossz helyen keresed, vagy épp nincs szerencséd.
A kezdj ilyen olyan tevékenységekbe azt meg nem is értem. Miert kéne olyan hobbit, vagy sportot csinálnod, ami távol áll tőled? Inkább ott keress lányt, ami téged is érdekel
"Arra is hivatkozik, hogy egy nő nem akar együtt lenni egy olyan férfival aki átlagos életet él átlagos munkája és fizetése van ezért anyagilag nem tud mindent biztosítani a nőnek."
EZ most nem kamu kérdés? Ilyen pszichológus nem monda, az teljesen biztos. Nem valami önjelölt, valamilyen random "képzést" elvégzett valaki, aki életében nem végzett szakirányú egyetemi szakot? Egy jelentős összegben fogadnék erre.
"És igen, ha olyan dolgokat kell csinálnom amiben nem érzem jól magam, ami teljesen távol áll tőlem akkor igen, inkább maradok egyedül."
Na itt lesz a kutya elásva. Nem vagy hajlandó kimozdulni bizonyos keretek közül. Ami azért baj, mert egy párkapcsolatban, pláne egy házasságban bizony előfordul, hogy olyan dolgokat kell megtenned a társadért, a családodért, netán önmagadért, amiktől idegenkedsz. Tök egyszerű, hétköznapi példa: nem szeretek vezetni. De ahhoz, hogy a családunk logisztikája működjön, vezetnem kell. Félek a kutyáktól. Nagyon. A gyerekeim meg imádják a kutyákat. Az ő kedvükért a vérszomjas fenevadak közelébe merészkedek, elfecsegek a gazdikkal és még azt is eltűröm, hogy megszagoljanak azok a szörnyetegek.
Sziklaszilárd meggyőződésem volt, hogy én nem tudok konyhán dolgozni, én nem bírom a moslék látványát meg a konyhaszagot. Ehhez képest beálltam mosogatni, mert éppen az kellett a megélhetésünkhöz.
Abban mindenképp igazat adok a pszichológusnak, hogy érdemes tágítanod a határaidat.
10
Ja, pl úgy, hogy hülyére piálták magukat meg verték a gyerekeiket. :D
Én azt mondom, ennél egy fokkal jobb, ha szakemberhez fordul az, akinek gondja van.
"Most meg az emberek zöme jár ilyen-olyan tanácsadásra, mégis mindenki önbizalom hiányos, reményvesztett, frusztrált, stb. Na, akkor, hogy is segítenek ezek a "szakemberek"?"
Azért, mert valaki felismeri, hogy probléma van vele, nem jelenti azt, hogy készen áll változtatni. Egyik orvos sem gyógyul meg helyetted.
Ha valakinek magas a vérnyomása vagy cukorbeteg, de nem mozog, nem tart diétát, nem szedi a gyógyszert, akkor sem kérdezzük, hogy hogyan is segítenek ezek a szakemberek...
6. Mi az hogy komfort zóna? Miért baj az ha valaki nem extrovertált, nem jár raftingolni, nem jár salsa tanfolyamra, nem karaoke-zik, nem éli le az életét konditerembe?
Én pl. egyiket sem csinálom, mégis sikeres ember lettem. Volt párkapcsolatom mindig is, sőt, magasra tettem a lecet emberileg. Nem volt ezzel baj, pontosan annyit vártam el mint amennyit adni tudok, plusz-minusz egy kicsi. Családom lett, biztos anyagi háttér. Azt mindig is tudtam hogy olyan nincs hogy minden klappoljon, de ezt elfogadtam, emiatt sosem voltam frusztrált. Nagyvilági, magamutogató, kifelé élő embereket, az olyan fajta életet kerültem, a komfort zónámon nem léptem ki.
Nem azt kell erősíteni amiben nem vagy jó, hanem azt ami közel áll hozzád. Nem szeretek táncolni, énekelni, nem szeret a rivalda fényt. Nem is szenvedtem ezekkel hogy olyan embereknek tetsszelegjek, akiknek ilyen az élete.
Cseresznyefából ne akarjunk már körtefát! Pont emiatt vált ilyen beteggé ez a világ, ugyanis egyen embereket akarnak csinálni a profitért. Lásd Jordan cipő, szakáll, tetkók, konditerem, vêkonyság a nőknél, kigyúrtság a férfiaknál, rongyrázás, külsőségek. A vicces hogy azzal jönnek hogy legyél egyedi, holott nem ezektől válsz egy dög unalmas tucatt emberré. Az egyediség a gondolkodásodban rejlik, hogy aztán miket valósítasz meg.
.ivel az emberek lelkileg folyamatosan nyomorítják, kialakultak új piacok, a spiri, az ezo, a kondi, a táplálékkiegek, a millió féle pszichológiai tanácsadás, a manifesztációs baromságok stb.
Aki újra emberré akar válni, annak azt javaslom hogy amilyen gyorsan csak tudja szakadjon le a mainstream-ről, a social médiáról, a hírekről, a trendekről. Ugyanis ezek mérnöki módon megszerkesztett pszichológiai fegyverek annak érdekében hogy folyamatosan elégedetlen légy, ezzel piacot teremtve az általuk gyártott megoldásoknak. Sajnos ezek a 0-24-ben működő fegyverek drogként hatnak az agyra, teljesen felülírják a természetes emberi pszichés és morális működést.
Az agynak csend kell, napi 1-2 óra, és nem alvásban. Extrém az információs dömping, ez se véletlen. Az egót az egekbe nyomják, kizárólag az ÉN számít a MI helyett. A posztolások alatti kommentelési lehetőség is a rombolást és az egót szolgálja, ugyanis egy értelmes kommentre 10 anyázás jut. Aztán párkapcsolati, életviteli, személyes probléma hegyek vannak? Na ez az ami nem meglepő!
Mindenki dönthet a sorsáról, de az van hogy a kényelemnek az az ára, hogy bedarál a gép. Telefon nyomkodás szabadidőben, a valóság helyett a virtuális online tér. Ma már senkit sem érdekel hogy ki jön vele szembe,senki nem néz fel a felhőkre, senki nem hallja meg a rigó énekét a fán. Persze a lényeg a pszichológus meg a komfort zóna elhagyása! Hogyne, legalább pénzbe kerül és elmondhatod hogy milyen trendi vagy! Önállóan gondolkodni ma már luxus, ciki érteni valamihez, ciki főzni, ciki a hagyomány, ciki a valódi érték. Így is lehet élni, valójában a világot felemészti lassan a hulladék és a kacat műanyag, az emberek miért lennének másabbak? Ami kint az bent, ami lent az fent.
El kellett volna kérnem a diplomáját? A kiírás szerint pszichológus és coach
Ezzel nem értek egyet!
Exemért, miatta én sok olyan dolgot megcsináltam amit nem akartam, vagy magamtól nem csináltam volna. És ha lenne gyerekem érte is megtenném. Példát is szeretnél?
De a magam kedvéért pl nem fogok elmenni tánctanfolyamra meg modellező szakkörre és hasonló helyekre mert nem érdekel és mert távol áll a személyiségemtől. Főleg nem mert egy pszichológus azt mondja, hogy ettől kevésbé leszek átlagos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!