Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az embereknek nem lehetnek elvárásai?
Nem, nem lehet!
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..
A csajod körmeit se kérheted másra, te persze változzál meg érte mindenben! Hát hogyne!
Kedves előző, teljesen félreérted.
1 - nem vártam el, csak jeleztem, jól esne, ha időnként (nem állandóan) ő is jönne, nem csak én mennék. A kölcsönösség jegyében.
2 - megbeszéltük, hogy mindig együtt megyünk.
3 - életképtelenség? miért????
Az neked kontroll ha kérnek tőled valamit, ami igazából szinte semmi kérés? Akkor az is kontroll ha egy ember elvárja tőled, hogy az alapvető tiszteletet add meg neki? Te kontrollálod, a másikat ha elvárod tőle, hogy normálisan viselkedjen veled?
Előző, még mindig éretlenkedsz.
Fordítsuk meg akkor a dolgot. Van egy jó barátod/barátnőd a melóban. Mindig együtt mentek ebédelni. Egy idő után megjegyzed, nem követeled, nem elvárod, pusztán megjegyzed, és normális stílusban, hogy jól esne számodra, ha néha, ritkán, azért ő is jönne feléd, nem csak 100%-ban te felé. Akkor te kontrollálod?
"Bármiféle elvárás ami az alapvető tiszteletadáson túlmegy (köszönés, tiszteletteljes beszédstílus stb.) egy kolléga részéről sok."
Ez totál eszetlenség. Kollégád pl. egy raklapot tenne fel 4 másik tetejére. MEGKÉR, hogy segíts neki. Ezt te elvárásnak-kontrollnak fogod fel? Sok számodra ez a kérése?
Akkor a nő nem "várhatja el" a szemléteted szerint, ha egy nehéz dobozt kell feltenni a polcra, és ott áll mellette egy férfi, a nő nem "várhatja el", hogy a férfi segítsen? Tök jó, zsebre dugott kézzel nézem ahogy kigúvadó szemmel kínlódva teszed fel 2 méter magasra a nehéz dobozt, és ha a passzivitásom szóvá teszed, nyugodtan mondhatom az arcodba, hogy semmit nem várhatsz el tőlem, semmit nem kérhetsz tőlem. Ne kontrolláld a bámészkodásom.
Mit szólnál ahhoz, ha pl. mondanád a párodnak, hogy jól esne, ha napközben tudnátok beszélgetni egy kicsit és azt mondaná, ne kontrollálj!? Vagy mondjuk átöleled, ő meg csak áll mint egy szobor, és mondod neki, jól esne ha viszonozná, és azt mondja ne kontrolláld.
30m 1 perc. Max a fejedben.
Az ember 1 perc alatt pl kisétál autóig és épp, hogy beül.
Felesleges ez a vitatéma.
Mi se csinálunk nagy ügyet ebből.
Amelyikünk előbb odaér az étterembe vagy cukrászdába az rendel magának (vagy van, hogy egymásnak is kérésre, úgyis végén fizetünk) s neki kezd.
A másikunk pedig érkezik ahogy adódik.
Tiszteletben tartjuk egymás idejét és mozgásterét. S nem várjuk el a másik féltől, hogy "bocsi kések, addig ne egyél egy falatot se a kis szüneted alatt."
Az az ő szünete, használja ki.
Ha megvár vele az a saját döntése/hibája. Eleinte többször is belevéstem fejébe, hogy ne pocsékolja az idejét és lásson csak neki.
Az csak egy bónusz, hogy elég sűrűn együtt tudjuk azt is tölteni.
Esetemben jómagam ingázok többségben a hozzá közelebb lévő helyhez, mert én engedhetem meg magamnak.
S ő ezt értékeli is, többször megköszönte már, de mondtam neki, hogy kezd sok is lenni, hagyja csak. Hiszen természetes, hogy jómagam megyek, mert autóval vagy bicóval könnyebben ingázok, mintsem ő tömegközlekedéssel vagy gyalog.
Ha találkozni akarunk és minőségi időt eltölteni egymással... Arra ott a szabad időnk, amit leegyeztetünk, hogy mikor is érünk rá mindketten és összefutunk.
S vannak napok, amikor nemet mondunk a kajaszünetes találkára.
Pl "bocsi, de most inkább alszok egyet, mert hulla vagyok" vagy "kicsit egyedül akarok lenni gondolataimmal".
Stb.
Tök felesleges egymást csesztetve ujjal mutogatni a másikra.
Üdv a felnőtt életben!
S ne általánosíts.
Jómagam is nő vagyok...
29-es voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!