Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Van egy lány akivel találkozga...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van egy lány akivel találkozgatok, jól érzem magam vele és jól is néz ki, viszont egy apró problémám van vele amin nem tudom hogy lehet-e változtatni?

Figyelt kérdés
Lehet hogy bunkón hangzik, de nem tudom hogy egy nő öltözködésén lehet-e változtatni, vagy hogy lehet-e neki jelezni hogy picit jobban kövesse a divatot, én elhiszem hogy nem lehet dobálni a pénzt és pontosan tudom is de úgy gondolom hogy mai világban nem muszáj milliomosnak lenni hogy jól öltözködjön valaki. Valaki volt már hasonló helyzetben?
2023. dec. 30. 17:15
 81/94 A kérdező kommentje:
80 Köszönöm az igazság az hogy ismerem a családját, de ez már vérképp vérlázító lesz amit írok de nem öltözködik jól. Csak annyira kedves teremtés hogy nagyon nem akarom megbántani.
2023. dec. 30. 22:45
 82/94 anonim ***** válasza:
92%

Neked nem tetszik, ahogy öltözködik. Szerinted nem követi a divatot.

Egyetértek a 80-assal, hogy ruházkodásra is kell, hogy tetsszen a másik - na de pont ezért nehéz a társkeresés. Az, hogy "összejövök veled, ha a következőket megváltoztatod magaddal kapcsolatban", nem azt jelenti, hogy az embert szereted, hanem hogy magadra akarod szabni.

2023. dec. 30. 22:48
 83/94 anonim ***** válasza:
47%

80-as vagyok. Szerintem itt nem kell belelátni azt, hogy meg akarja változtatni, máskülönben nincsen kapcsolat.

De mondok egy szándékosan eltúlzó példát. Tegyük fel, hogy veszel egy színházjegyet egy jobb előadásra, és szíved választottja eljön egy szakadt farmerban meg sportcipőben. Ismét tegyük fel, hogy korábban a szülei nem vitték hasonló helyre, vagy csak nagyon rég volt már.

Ebben az esetben sem ciki szólni, hogy Aranka kérlek legközelebb egy megfelelő ruhában gyere.

Sokszor agonizálunk, hogy mit hogyan kéne mondani, hogy a másik ne vegye sértésnek (lásd nyuszika és a fűnyíró c. vicc), pedig csak egyszerűen meg kell mondani a féleményünket. Nem paraszt módon, hanem kedvesen. Nem ugyanezt csináljuk egy kapcsolatban? Beszélgetünk, formáljuk a másik szemelyiségét, jellemét. Ha úgy tetszik, akkor a külsejét is.

2023. dec. 30. 23:25
 84/94 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam a lány helyzetében.

Hány évesek vagytok? Lehet, hogy idő, míg kialakul a stílusa, fiatalon még változhat. Viszont az önbizalmának is többet árthatsz.

Nekem egyetem elején volt kapcsolatom egy jó családból származó sráccal, aki márkás ruhákba öltözködött. Nekem akkor csak turis ruháim voltak, némelyik kicsit kopott, nem divatos. Volt köztük, ami attól még csinos volt, és volt, amelyik csak kényelmes, vagy picit fura. Összességében nehéz volt őket szettekbe rendezni.

Az öltözködésemnek sok oka volt: egyrészt a családban sem értett senki a divathoz, nem volt kitől megtanuljam. Gyerekként nagyon béna ruhákba öltöztettek. Gimiben is elkönyveltek furcsának emiatt. Akkoriban már én vásároltam, de csak használatra futotta. Megpróbáltam felfedezni a saját stílusomat, de korlátozottak voltak a lehetőségeim. Az aktuális divat nem tetszett, meg vicces volt, hogy 2 évente homlokegyenest szembemegy önmagával, és ami eddig divatos volt, az már ciki. Próbáltam ezért egyedi és kortalan lenni, de inkább eklektikus lett a végeredmény. Volt hogy gúnyoltak érte, ami bántott, de próbáltam kitartani már csak dacból is.

Egyetem elején is még ezek a ruháim voltak. Volt, hogy a srác akivel jártam megjegyzést tett arra, amit viseltem. De inkább azt dicsérte, ami tetszett rajtam, megkérdezte, hol vettem (én meg hazudtam, mert szégyelltem). Aztán rákérdeztem egy másik ruhadarabra, az hogy tetszik neki, arra meg húzta a száját. Szóval emiatt gondolom, hogy neki is fura lehettem a kis tökéletes világában. Kellemetlen helyzet ez, mert szorongást és megfelelési kényszert okozhat a lánynak.

Azóta sokat újítottam a ruhatáramon, és sokszor kapok dicséretet másoktól is. Már van önbizalmam is annyira, hogy ha valaki mondja, hogy ezt meg ezt hordhatnám, akkor meg tudom mondani, hogy én akarom-e. Exem is mondta néha , hogy a "más lányok", meg az "feminin". Nem esett jól. Nem veszekedtem vele, de amit nem akartam magam miatt, azt nem hordtam miatta sem. Megmondtam, hogy nekem nem tetszik az adott ruha, vagy épp kényelmetlen (pl magassarkú). A pasik bele sem gondolnak, hogy amit nekik jó látni, az mennyire nem praktikus, fázik benne a lány vagy fáj a lába. És azért egy ilyen "javaslat" hagy ám maga után egy kellemetlen utóízt. Szóval az egyetlen jó irány dicsérni azt rajta, ami tetszik, a többire nem beszólni. Ha kérdez, őszintén meg lehet mondani.

Összefoglalva, egyrészt lehet, hogy a lehetőségei korlátozzák, nem tanulta meg hogyan legyen csinos (sok idő), vagy még keresi a stílusát. Ha fiatalok vagytok, ez még alakulhat.

Kíváncsi vagyok amúgy, mi zavar benne ennyire.

Ha arról van szó, hogy alkalomra oda nem illő öltözetben jelenik meg, akkor szólj neki, hogy egy nagyon elegáns helyre mentek, és viccesen mondd, hogy jöhet a kisestélyi is, nyugodtan érezze magát hercegnőnek, te hozod a hintót. Vagy mondd, hogy te öltönyben tervezel menni, és ez alapján akkor be tudja majd lőni a szintet.

2023. dec. 30. 23:38
 85/94 A kérdező kommentje:
Már annyira nem is vagyunk fiatalok, én szinte napok híján 30 ő pedig 25.
2023. dec. 30. 23:48
 86/94 anonim ***** válasza:
46%

84! A te válaszod az (egyik) legkorrektebb. Vitáznék veled, aztán lehet nekem nincs igazam. Többször írod nincs kitől tanúlni egy nőnek, a családban senki sem öltözött.....Szerintem a nőiesség és a stílus belülről fakad. Egyfajta tehetség féle, persze ez családon belűl vagy öröklődik vagy nem. Pl volt olyan randim ahol a lány nagyon nem tudott öltözni a nővére (aki hosszabb boldog kapcsolatban volt) viszont nagyon. Amúgy az anyukájuk is.

Nálunk is így van én vagyok sok mindenben a tehetségtelen gyerek húgom jól rajzol ,jól zongorázik,ebből eredően jól táncol, nyelvzseni 2 felsőfokú nyelvvizsgával .

Sors bosszúja én nagyon kreatív vagyok csak nem tudom véghez vinni rajz terén, ha menne a zenélés és a tánc már rég lagzikban/bálokon dolgoznék.

Szóval ilyen dolgokhoz vagy van érzéke, tehetsége az embernek vagy nincs.

Másik dolog egy ruhát hordani is kell tudni. Egyrészt konfortosan érezd magad benne, mert ha kényelmetlen abból csak feszengés van. Másrészt nem minden nő tud kecsesen és lazán mozogni...randiztam egy lánnyal akiről kiderűlt buldózer a gúnyneve mert úgy jár mint a mesefílmekben egy bika, valamint egy volt élsportoló kajakozó lánnyal....

Írtad fázik benne a lábatok. Jogos csak amikor látja egy pasi hogy x nő viszont ilyenben jár és 75%uk a bokáját se akarja kitörni benne

2023. dec. 31. 08:43
 87/94 anonim ***** válasza:
76%

Érdekes, hogy ki mit lát bele a kérdésbe és a válaszokba.

Részemről egy kis korrekció a fenti hozzászólasokhoz:

Jól felöltözni nem jelenti azt, hogy drágán.

Jól felöltözni nem jelenti azt, hogy csak márkás-címkés ruhát hord az ember.

Csinosan öltözni nem jelent egyet a tűsarkúval.

A turkálós ruha nem jelenti rossz minőséget, vagy divatjamúlt ruhát.

Egy ruhadarabot javasolni a másiknek egy előnytelen helyett nem bunkóság.

Végül a legfontosabb: beletörődni abba, hogy a másik számunkra nem tetsző módon öltözik azért, mert nem merünk szólni: kommunikációs hiba-hiány, ami hosszú távon árt, mint használ.

A többi személyes preferencia, ahogyan a hasznosságjelző mutatja.

2023. dec. 31. 09:19
 88/94 A kérdező kommentje:
Valahogy én is így látom, csak a közlés módját keresem hogy mert mint tegnap este megtudtam alapjába véve nem szeret vásárolgatni.
2023. dec. 31. 09:44
 89/94 anonim ***** válasza:
44%
88as! Én írtak tegnap a pm-et is. :) Szóval az ember sokszor valamit azért szeret mert siker élménye van benne. Most legjobb lenne, ha egy nő leírná miért szeret vásárolható. De feltételezem(próba fűlkés selfiekből) élvezik hogy egy-egy ruhában pár percre jól néznek ki
2023. dec. 31. 14:17
 90/94 A kérdező kommentje:
89 Azt hiszem értem mire gondolsz
2023. dec. 31. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!