Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Értelmiségi nők, orvosok,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Értelmiségi nők, orvosok, tanárok és jogászok! Milyen férfinak adnátok esélyt? Mik a kritériumaitok?

Figyelt kérdés

30-as férfi vagyok, és bár "diplomás" ( tehát van felsőfokú végzettségem, és beszélek idegen nyelven ), azonban nem klasszikus értelemben vett értelmiségi vagyok ( ami számomra a mérnök, tanár, jogász, orvos ). A mérnököket azért nem kérdezem mert a műszaki emberekkel soha nem értettem sajnos szót.

Köszönöm szépen a válaszokat.

Nagyon szeretnék megismerkedni egy intellektuális nővel, aki azért két lábbal a földön jár és nincs elszállva magától.

2023. dec. 30. 16:21
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

29-es de nem mindenkinél, legalábbis az én családomban aki orvos azok között több a szerényebb ember, de nyilván ez nem az orvostársadalom többsége.

De én is óvatos vagyok az orvosokkal. Viszont vicces módon aki nem orvos az sokszor ugyanúgy elég magasra lő, tehát ez nem hivatás-függő, hanem inkább neveltetés, háttérből adódó, hogy mit hozott otthonról. Ha volt egy normális családi háttér ahol normális ÉRTÉKEKRE nevelték akkor nem ez alapján választ társat sem.

jan. 2. 11:48
 32/39 anonim ***** válasza:
85%
Értelmiségi ember lehet valaki diploma nélkül is, és diplomával se értelmiségi mindenki, és nem csak azért, mert sok ba-bsc-s szak könnyebb, mint egy sima érettségi.
febr. 22. 14:35
 33/39 anonim ***** válasza:
24%

Az, hogy tanár pl. nem mindegy milyen szakos, tényleg nem.

Az, hogy diploma, nem mindegy milyen diploma.

Doktori fokozatnál se mindegy milyen területről van.

febr. 22. 14:38
 34/39 anonim válasza:
79%

Én vagyok a sebész aki nő. 30 körüli nő kollégák itt nem nagyon vannak jelenleg ahol dolgozom sajna. Az orvosok, főleg a sebészek 90%a (idősebb) férfiakból áll. 2 nő van akik kb. 40-50 közöttiek, és egyikőjük párja sem orvos, jól megvannak. Viszont azt vettem észre hogy a párjaik nagyon megértő és kompromisszum képes férfiak.

Továbbá szerintem az is gondot okozhat hosszú távon ilyen helyzetben, hogy a kollégák 90%a férfi ugye, és ez egy elég zárt közösség. Vannak osztályos bulik, osztályos vacsorák, események ahova senki sem hoz családtagot, párt. És nem minden férfi képes elviselni ha a párja elmegy x időközönként 20 másik férfival meg 1-2 hölggyel vacsorázni, iszogatni. Meg úgy a mindennapokban sem feltétlenül örül az átlag férfi szerintem hogy a felesége/ barátnője ennyi férfi között van folyamatosan. De ez ezzel jár sajnos.

Egyébként én szeretek nőként ilyen közegben dolgozni, kevesebb a dráma talán….és sokszor feldobja a napot a sok hülyeség és poén amit a fiúk művelnek:)). Ez kizárólag munkakapcsolat, de elég közeli a viszony, mert a műtőben egymásra hangolódva, jó kapcsolatban dolgozni fontos ahhoz hogy jó eredményt érjünk el. Sokszor egymás kezén kell támaszkodni, fogni, nyúlni a beteg hasában. Hasat nyitni zárni, közel állni egymáshoz főleg laparoszkopos műtétek során. 24 órás ügyeletek során hajnali 3kor együtt operálni. Akaratlanul is egy közeli baráti viszony alakul ki, főleg ha sok sok évig dolgozik egy munkahelyen az ember ugyanazokkal a kollégákkal, baromi sok élmény születik munka közben, és sok inger éri az embert. Számos belső vicc van. És ez a jó baráti viszony sokszor megtévesztő és félreérhető lehet külső szemmel.

(Nyilván vannak teljesen más helyzetek is, vannak megcsalások de ez a ritkább eset.)

ápr. 1. 00:34
 35/39 anonim válasza:
85%
Egyébként nekem volt orvos és nem orvos párom is. Talán az zavart a nem orvos páromban néha hogy nem tudtam neki “panaszkodni” és mesélni mert sose értette amit mondok. Nem tudta átérezni a boldogságom xy általam végzett műtét/beavatkozás után amit ő csak szimplán undorítónak tartott, és nem is volt rá kíváncsi. De szerintem egy jó kapcsolatban bármit is dolgozó ember utána tud nézni a dolgoknak nagyvonalakban 3 percben, és érdeklődéssel hallgatni amit mond a másik. Szóval nálunk alapból több sebből vérzett a dolog.
ápr. 1. 00:42
 36/39 anonim ***** válasza:
17%

"Azt ugye tudod, hogy értelmiséginek lenni annyit tesz, hgoy diplomád van és szellemi munkát végez?"

Bocs, de ettől nem lesz valaki értelmiségi. Nem értelmiségi nekem pl. önmagában egy marketinges vagy hr-es. Értelmiséginek lenni nem egyenlős a diplomával. Az már különben is nagyrészt elértéktelenedett.

Az értelmiségi:

"magas (felsőfokú) iskolai végzettsége van; hivatásszerűen és rendszeresen részt vesz a társadalom (állam, gazdaság) irányításában és szervezésében; az információs anyag birtokában és annak mobilizálásával biztosítja a termelés műszaki-technikai fejlődését; a korábbi társadalmak által felhalmozott szellemi értékeket közvetíti; a tudomány, a művészetek stb. területein önálló alkotótevékenységet fejt ki, új értékeket hoz létre. - Az értelmiség tevékenységében különösen fontos tényező a szakmai és a hatalmi elem aránya és viszonya."

ápr. 1. 00:43
 37/39 anonim ***** válasza:
16%
Én se tartom a tanárokat, alapból értelmiséginek.
ápr. 1. 17:03
 38/39 anonim ***** válasza:
100%
pl. egy kommunikáció szakos doktori sokkal könnyebb, mint vegyészként végezni, de még kémia bsc-n is nehezebb, ben csak a Msc.
ápr. 1. 17:24
 39/39 A kérdező kommentje:

Az orvos válaszadónak: a sebészek között köztudottan sok a férfi. Más területeken, a teljesség igénye nélkül viszont jóval több a nő: háziorvosok, szemészek, fül orr gégészek, bőrgyógyászok, gyermekorvosok, reumatológusok és még sorolhatnám.

Nyilván aki sebészorvosként sebészorvos párt akar, lelke rajta. Én nem jönnék össze sebésszel.

De orvossal igen: ha klasszikus értékrenddel bír.

37F katolikus incel

ápr. 1. 19:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!