Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Értelmiségi nők, orvosok, tanárok és jogászok! Milyen férfinak adnátok esélyt? Mik a kritériumaitok?
30-as férfi vagyok, és bár "diplomás" ( tehát van felsőfokú végzettségem, és beszélek idegen nyelven ), azonban nem klasszikus értelemben vett értelmiségi vagyok ( ami számomra a mérnök, tanár, jogász, orvos ). A mérnököket azért nem kérdezem mert a műszaki emberekkel soha nem értettem sajnos szót.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Nagyon szeretnék megismerkedni egy intellektuális nővel, aki azért két lábbal a földön jár és nincs elszállva magától.
Azt ugye tudod, hogy értelmiséginek lenni annyit tesz, hgoy diplomád van és szellemi munkát végez?
Szóval mi az, hogy nem klasszikus értelmiségi vagy?:D
Egyébként teljesen mindegy a végzettsége, csak tudjon megélni önállóan és legyenek céljai.
Az én "elvárásaim":
- hasonló egzisztencia (nekem saját lakásom és autóm is van)
- nyitottság az új dolgok felé
- sportos test
- szeressen utazni
- legyen intelligens
- érdekelje a kultúra
- 180+ cm magas
26 éves medikus nő
1-es: igen tudom, de vannak mégis a "klasszikus" értelmiségi hivatások, akkor lehet inkább így kellett volna fogalmaznom és ezek számomra a mérnök, jogász, orvos, tanár. Sokaknak a felmenői is ezek, sok mérnöknek a szülei is mérnökök, orvosoknál szintén elég sűrűn fordul elő. A többi diplomásnál azért ez már vegyesebb. Nekem a szüleimnek van diplomája de a nagyszüleimnek már nem volt, tehát nem vagyok sokgenerációs értelmiségi.
2-es: látom vannak elvárások, bármi egyéb? :) Korban pl.? Fizetésben? Egy orvos például a bértábla szerint most már kiemelkedően sokat keres, itt mik az elvárásaid?
A tanárokat nem nevezném klasszikus értelemben értelmiséginek. A művelt, intelligens, elképesztően okos, bölcs, magas érzelmi intelligenciával bíró emebrektől kezdve a segghülye félanalfabétákig minden típus megtalálható közöttük. Azért orvos és jogász nem lehet olyan hülye, mint egy-egy tanár...
Amúgy én fiatalabb korosztály vagyok, de értelmiségi családban nevelkedtem, és törekszem ezt továbbvinni.
Ami a párválasztást illeti, az alapvető kritériumokat nem sorolom fel, inkább megemlítek valamit, amire nemrég jöttem rá. Azt szeretném, ha a leendő párom életében lenne valamiféle magasabb szervezőelv. Ez lehet mondjuk a zene iránti szenvedély, lehet a sport, az irodalom, a tánc, a természetjárás, barkácsolás vagy igazából szinte bármi, csak ne merüljön ki abban az élete, hogy munka, evés, ivás, alvás, szex majd mindez elölről.
Nem tudom, érthetően fogalmazok-e... Azt szeretném, ha egy kicsit nyitottabban, érdeklődőbben, "szenvedélyesebben" élné az életét, mint az átlag.
7
Annyira ostoba, mint egyik-másik volt tanárom, hidd el nem lehet... Vidéki "elit" suliba jártam, és volt olyan tanárom, aki a legalapvetőbb helyesírási szabályokat nem ismerte. Volt, amelyik nem tudott angolul - ami nem is lett volna gond, ha nem angolt tanít. :D Volt, amelyik konkrétan nem csinált semmit, csak jegyzeteltetett egész órán. És még sorolhatnám.
Egy orvost kirúgnának, ha ennyire inkompetens lenne, ugyanis az ő inkomepetenciája sorozatosan emebreket ölne.
Nem keresek párt, értelmisegi nő vagyok. Amit én kerestem:
Legyen vmi munkája
Ne dohányozzon
Ne legyen szakállas
Tiszta ápolt legyen
Ez volt az alap.
A párommal a nők 99%-a nem jött volna össze 😂 Én viszont igy baromi jól jártam, mert ilyen gondoskodó, életképes ffit nem látok magam körül mint ő! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!