Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Értelmiségi nők, orvosok, tanárok és jogászok! Milyen férfinak adnátok esélyt? Mik a kritériumaitok?
30-as férfi vagyok, és bár "diplomás" ( tehát van felsőfokú végzettségem, és beszélek idegen nyelven ), azonban nem klasszikus értelemben vett értelmiségi vagyok ( ami számomra a mérnök, tanár, jogász, orvos ). A mérnököket azért nem kérdezem mert a műszaki emberekkel soha nem értettem sajnos szót.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Nagyon szeretnék megismerkedni egy intellektuális nővel, aki azért két lábbal a földön jár és nincs elszállva magától.
20
Nyilván van, mégis azt gondolom, hogy a tanárok közt, mivel konkrétan senki nem ellenőrzi a munkájukat, hát bizony gyakrabban előfordul.
A tanáraim 35-40%-a kimondhatom, hogy semmire sem volt jó. Na most az általam ismert / látogatott orvosok meglehet, hogy nem remekelnek az élet minden területén, a munkájukat azért elvégezték. Ezt a tanáraim egy jelentős részéről nem mondhatom el.
Tanár vagyok, szóval itt egyes kommentelők szerint inkább ne szólaljak meg :D de képtelen vagyok ellenállni...
Intelligens, kedves, tájékozott a világban, legalább olyan egzisztenciája van, mint nekem (ezt nem lehetetlen elérni azért, 370 nettót keresek jelenleg). Érdekli a kultúra, néha mozi, színház, múzeum. Kirándulások, más városok, esetleg országok felfedezése. Szexuális teljesítőképesség, intelligencia a szexben is.
Mindezeket meg lehet találni olyan férfiakban is, akik egyébként nem diplomások. Szóval... tökre nem ezen múlik szerintem.
Én éppen ismerkedősben vagyok egyébként. Ha gondolod, küldj üzenetet! :D
23
Ha tanár vagy, akkor rágyúrhatnál kicsit a szövegértésre. Külön kiemeltem, hogy rengeteg értelmes, intelligens, művelt, jófej ember van közöttük, de bizony számos ingyenélő semmirekellő is. 35-40%-ra saccolom az utóbbiak arányát. Beszédes, hogy közéjük sorolod magad.
A Kérdező szerint "nem értelmiségi" történészként, jelenleg PhD-hallgatóként évek óta boldog kapcsolatban vagyok a szintén "nem értelmiségi" művészettörténész párommal.
Azért bátorkodom válaszolni:
Nem szeretem ezt, hogy milyen "elvárásaim" vannak. Emberek vagyunk, különböző személyiséggel. Van, akivel közelebbi kapcsolatot tudunk kialakítani és van, akivel nem. Én sosem kerestem úgy párt, hogy álltam egy képzeletbeli listával a kezemben és pipálgattam, hogy mi stimmel.
Párkapcsolat szempontból nekem a hasonló világnézet, hasonló jövőbeli célok és gondolkodás talán a legfontosabb. Szeretem, ha sok a közös érdeklődésünk és ha a párom szakmailag is tud inspirálni. Imponáló, ha egy férfi tehetséges valamiben, akár szakmai, akár valami hobbija terén. Ne legyen lenéző, lekezelő másokkal. Az érzelmi nullákkal nem tudok mit kezdeni.
Kicsit off, de ha már szóba kerültek a tanárok:
Értelmiséginek én azt tekintem, aki olyan szellemi munkát végez, amivel a társadalmat javítja, előbbre viszi. Olyan munka, amihez kell a saját kreativitása, a tudása alkalmazása, képes megújulni és nem pusztán egy betanult folyamatot végez. Ilyen szempontból a tanári pálya maximálisan értelmiségi. Sajnos sokszor az alja megy tanítani, és itt a gond. Nem magával ezzel a hivatással.
28-as szimpatikus amiket írsz, bárcsak pár évvel korábban olvastam volna ( én már 37 vagyok ).
Vajon 30-as kollégáid között van olyan aki független és hasonlóan gondolkodik mint te vagy később ez erősen módosul az anyagiak irányába? Hogy látod ezt?
Örömmel tölt el egyébként hogy van még olyan aki hasonlóan gondolkodik mint te.
Igazából találkoztam egy orvossal pár hete ( aki tudta mi a foglalkozásom ) és sajnos nem akart tovább ismerkedni pedig mindennek megfeleltem amit fent írtál, de egy 50 perces kávézás után végül így döntött, nem igazán adott választ, talán csak a "kémiát" mint olyant de azzal nem mentem sokra.
37F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!