Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Szerintetek, ha albérletbe...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek, ha albérletbe költözök, akkor jobb eséllyel állnak le velem a nők?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok, vidéki, jelenleg itthon élek. Már nagyon utálom azt, hogy itthon kell élnem, kell a saját tér. Eleinte lakást akartam venni, de errefele 20m ft alatt nincs és habár a hitelt feltudnám venni, nem igazán merek belevágni. 15m forint hitel, 20 évre, havi 170e törlesztővel. Azon gondolkodom, hogy egy közeli nagyobb városban kibérlek valami lakást, mert ennyi idősen már nem hoznék haza szívesen senkit.

Csajok, nektek erről mi a véleményetek? Ha egy olyan pasival ismerkedtek, aki legalább önálló életet él és mondjuk minden más dolog perfekt, akkor azzal szívesebben ismerkedtek mint olyannal aki otthon él?

2023. dec. 30. 12:05
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:
Ja és nem 20millió lesz a lakás, hanem 40... Ha pedig albérlet mellett gyűjtök, akkor ha később is, de 20 millióért lesz egy lakásom, nem 40ért.
2023. dec. 30. 13:17
 22/51 anonim ***** válasza:

19

Értem, de laknod akkor is kell valahol, nem? Albérletet - hacsak az ember nem költözik haza a szüleihez - mindenképpen kell fizetni. Én így kalkulálok.

Nyilván ha meg tudod annyira húzni a nadrágszíjat, ahogy leírtad (amit erősen kétlek), akkor elképzelhető. Én is 500 körül keresek (túlórásabb hónapban felkúszott már 750-ig is), az albi 120k, de ritkán marad 200 ezer a hó végére... Nyilván ha mindenről lemondasz, csak és kizárólag a legeslegszükségesebb dolgokat veszed meg, 5 évig nincs kirándulás, nincs új ruha, nincs ajándék a családtagjaidnak, nem kell költened orvosra/fogorvosra, nem romlik el a telefonod / géped stb, akkor lehet. De lássuk be, hogy elég valószínűtlen.

Mindazonáltal amúgy sok sikert kívánok hozzá. 😊

2023. dec. 30. 13:18
 23/51 A kérdező kommentje:

22 - Igen, azért írtam, hogy legrosszabb esetben 5 év múlva lesz 15 millióm. Évi 3m ft megtakarítás, egyedül sima. Ha csak a prémiumomat rakom el, már a fele megvan, 12 hónap alatt meg havi 500e forintos fizetéssel 1,5m ft-ot simán össze lehet hozni.

Amúgy köszönöm, meg az építő kritkát is. Nyilván különböző emberek vagyunk és különbözően látjuk a dolgokat.

2023. dec. 30. 13:21
 24/51 anonim ***** válasza:
20 millára most néztem meg 20 éves futamidő 165 ezer Ft fix törlesztő. Ennyi manapság egy albérlet rezsi nélkül. A hitelt fizeted vagy az albérletet?
2023. dec. 30. 13:39
 25/51 anonim ***** válasza:
Jövőre 20% emelkedésre lehet számítani. Szóval ha egy 20 millás lakásba is gondolkodást az a 20% 4 millió ftnak felel meg. Egyhelyben fogsz toporogni ha nem léped meg most a hitelt.
2023. dec. 30. 13:41
 26/51 anonim ***** válasza:
Az albérletből is kitehetnek és a lakást is eladhatod, ha nem tudod fizetni a hitelt (vagy ha elköltöznél). Hitelből meg fixet érdemes kötni - ha sikerül spórolni többet, akkor előtörlesztheted, plusz valószínűleg elinflálódik a törlesztő, míg az albérlet árak azok infláció esetén menni fognak felfelé.
2023. dec. 30. 13:43
 27/51 A kérdező kommentje:

Inkább az albérletet és mellette spórolok, mint a 20milliós hitelre közel 40milliót fizessek vissza. :D

Ha évi 3 milliót félreteszek, ami simán megvan, akkor az 7év spórolása és ott a 20 millió, feltéve ha nem emelkedik a jelenlegi fizetésem. Ha emelkedik, akkor mégjobb a helyzet.

Amit én néztem, az egy random lakáshirdetés alatt volt, de ez se jobb amit írtál.

Mit mondtam, más a gondolkodásunk. Én nem szívesen írnék alá egy ilyen kondícióval rendelkező hitelszerződést. :D

2023. dec. 30. 13:43
 28/51 anonim ***** válasza:
Nemértem mire megy el egyeseknél ennyi pénz. Nekem az áram 3600ft, kzkts 15e, víz 10e, 20 fűtés, 5 biztosítás. Kaja 80. Az én nettó keresetem 350 +35 caff. Szóval 200 + at teszek félre kb havonta 35caf meg ruhákra megy el. Jövőre meglesz 400k emeléssel a nettó. Szóval 250et fogok.
2023. dec. 30. 13:48
 29/51 A kérdező kommentje:

28 - Igényes ételek drágák, én pl. szinte csak főtt ételeket eszek. Mirelit meg ilyen kaják kizárva. A kaja simán 80e forint egy hónapban, ebben benne van 1-2 éttermi kajálás is haverokkal.

Üzemanyag - 2 tank benzin alatt nem úszok meg egy hónapot se, 2x35e forint

Ez eddig 150e forint.

Lakás, ha albérlet, akkor rezsivel 140e forint. Szóval összesen 290e forint az alap.

Marad elvileg 210e forintom. Az egy évben 2,5m forint környéke, veszek ruhákat, szervizeltetem az autót, ajándékok, egy kis nyaralás etc. az simán összesen lesz 1m forint évente.

Így marad 1,5m megtakarítás és még az éves prémium, amihez nem nyúltam hozzá, összesen kb 3m forint. Ebből mondjuk lehet lecsípni még, de nem akarok. Ez egy nettó 500ezres fizetésre van alapozva.

2023. dec. 30. 13:56
 30/51 anonim ***** válasza:
51%

Az évek alatt amíg spórolsz, 175 ezres albérleti díjjal számolva 5 év alatt 10,5 milliót fizetsz ki, 7 év után ez 14,75 millió. Na már most, ha akkor veszel fel kisebb mennyiségre hitelt, akkor ott is van kamat és megint 20 misinél tartasz, bár az infláció, a háborús dolgok és az ingatlan piac felértékelése is nagyban piaci kockázatot jelent.

Jobban jársz most a hitellel.

2023. dec. 30. 14:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!