Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyukámmal lakok egy lakásban - miért vágják rá egyből, hogy ez "mamahotel" és életképtelen vagyok? Miért lenne jobb, ha egyedül laknék albérletben? (Építkezni szeretnék, de hogy milyen házat azt jobb lenne a párommal együtt eldönteni.)
Ismerkedésnél abszolút negatív kritikát kapok, hogy még az anyámmal élek, és életképtelen vagyok, mert még egy albérletet sem tudok fenntartani...
Mégis mitől lenne jobb, ha egyedül albérletben laknék? - Ha lenne barátnőm, nyilván az ismerkedési szakaszban kivennék egy albérletet, illetve ha komolyabbra fordulna, megbeszélhetnénk, hogy milyen házat építsünk (nem mellesleg jól megy a vállalkozásom, megvan rá a pénz).
30/F
Szerintem nem gáz. Fiatal vagy még. Felesleges is lenne havi száz-x ezer forintot plusz rezsit kidobnod az ablakon.
Remélem mihamarabb megtalálod a párod, akivel együtt el tudtok majd indulni és felépíteni a közös életeteket.
Szerintem a fogalmazáson van a hangsuly
Pl.
Egyedül élsz?
Válasz
Jelenleg edesanyammal, de ha megismerek valakit, azonnal külön tudok költözni/házat venni stb. De addig nem szeretnél egyedül a r fal között lenni..
Egyébiránt, annyibol erhető, h rengeteg nö, brutális dolgon ment keresztül a pasija anyja miatt, akiknek valamiért az az eletceljuk, hogy tonrketegyék a fiaik párkapcsolatát, és ha a lány megpróbálkozik "így neveld a sarkányodat" játszani, nem egy cuki fekete sárkány lesz a végeredmény, hanem szociopata vadallat, aki miatt.éveket öregszel.
(Tapasztalat)
32N
Nem igazán tartom ezt életszerűnek. A környezetemben nagyon nagyon sokan laknak még a szülőknél. Nem nézik le őket, sőt a legtöbben a párjukkal laknak ott. Szomszédaink is ugyan ez. Otthon lakik a srác az anyukájával, most költözött ide a barátnője is pont 4 hete.
Itt nagyobb gondot okoz az, ha a szülő kikezdi a pasi párját. Úgy azért már kicsit nehezebb a dolog.
Bonyolultabb a helyzet, egyedül úgymond nem mehetek albérletbe, mert Apum nemrég halt meg, Anyumat kicsit megviselte (szomorú, olyan depresszió szerű), tehát most így külön költözni elég durva lenne...
Természetesen ha lenne barátnőm, egész más a helyzet, mert egyikünk szüleinél sem laknék (holnap építhetnénk a házat, de azt jó lenne közösen eldönteni, hány gyerekszoba, garázs, stb. legyen.)
"Miért lenne jobb, ha egyedül laknék albérletben?"
Mert teljesen más. Sokkal több a felelősség, megtanulsz egyedül is ellenni, megtudod milyen a háztartás vezetés, mire van szükség hozzá, milyen, mikor magadnak kell bevásárolni és mindent fejben tartani.
Teljesen más önállóságot követel meg, mint anyukád mellett ellenni.
Én nem kezdenék olyannal, aki 30 évesen se érez késztetést arra, hogy legyen magánszférája, valós önállósága.
Engem inkább a nemek közti eltérő ítélet zavar egyedül, hogy egy nő 50 évesen is élhet a szüleivel, még pozitív felhangot is kap, a férfi pedig lúzernek számít.
Két ilyen példa is van a távolabbi rokonságomban, ami annyira nem furcsa, mert a két "anyuka" testvérpár, így a viselkedésük elég egyforma. Mindkettő magához láncolta az egyik gyerekét. Az egyikük a fiát, a másik a lányát.
A fiút sok helyen lúzerezik le, a csajt meg sajnálják meg dicsérik. Miért ez az óriási különbség? Én a két anyát ítélem csak el, mert amúgy is másokat leuraló, erőteljes személyiségük van (egyikük a híres Hortenzia néni, aki a férjét is elveri a sétabottal), a tőlük elköltöző gyerekeikkel évekig haragban voltak, a vők és menyek rettegtek tőlük.
Szabadulási kísérletekre pedig haldokló hattyúdal, érzelmi zsarolás, anyagilag is kellemetlenül érintő machinációk következtek, pl. elérte, hogy a lánya által megvásárolni kívánt lakást ne adhassák el neki, a másik pedig a fia feleségét elraboltatta. Úgyhogy szerintem ilyen esetekben az anyukák felelőssége a legnagyobb, ők azok akik szeretik így a rendszert.
Szerintem nőnél is gáz, ha 30 évesen otthon lakik a szüleivel. Én biztos csak nagyon szükséghelyzetben vállalnám, de egyszerűen igényem volt már 20on évesen is a privát szférára, saját otthonra, önálló életre.
Arról, hogy esetleg a férfiak szerint ez nem gáz (mert kb mindegy, csak nőnemű legyen), arról nem a nők tehetnek.
9.
Nem, én arra értem amikor a többi nő vagy házas férfiak is pozitívan ítélik meg. A magányos figuráknál van csak az, amit írsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!