Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Anyukámmal lakok egy lakásban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Anyukámmal lakok egy lakásban - miért vágják rá egyből, hogy ez "mamahotel" és életképtelen vagyok? Miért lenne jobb, ha egyedül laknék albérletben? (Építkezni szeretnék, de hogy milyen házat azt jobb lenne a párommal együtt eldönteni.)

Figyelt kérdés

Ismerkedésnél abszolút negatív kritikát kapok, hogy még az anyámmal élek, és életképtelen vagyok, mert még egy albérletet sem tudok fenntartani...

Mégis mitől lenne jobb, ha egyedül albérletben laknék? - Ha lenne barátnőm, nyilván az ismerkedési szakaszban kivennék egy albérletet, illetve ha komolyabbra fordulna, megbeszélhetnénk, hogy milyen házat építsünk (nem mellesleg jól megy a vállalkozásom, megvan rá a pénz).

30/F

2022. febr. 11. 14:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Én nőként éltem meg ugyanezt. 27 évesen a szüleimmel éltem, és ha megismerkedtem egy 30-as férfival, akinek már volt saját lakása egyből azt hitte, hogy én holnap be akarok hozzá költözni. Az az ironikus a dologban, hogy végül megismerkedtem egy fiúval, aki az anyukájával lakott, és amúgy oda tényleg be is költöztem egy időre.
2022. febr. 11. 16:26
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Azért van különbségtétel mert ha egy nő még otthon lakik, akkor is főz, mos, takarít, besegít, a férfiak meg hazaesnek (ha egyáltalán dolgoznak) és beülnek a gép elé, mint egy 14 éves hülyegyerek, és várják a kiszolgálást.
2022. febr. 11. 16:42
 13/26 anonim ***** válasza:

12.

Ez spekulációnak nevezik, és kizárólag erre építeni... Beszűkültség.

2022. febr. 11. 16:45
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

3-7.

Ha közben termel havi fél-1 milliót a vállalkozás, vagy még többet, akkor el bírod azt fogadni, hogy valaki nem magára főz, mos, takarít, hanem ezeket akár egy családi vagy párkapcsolati szövetségben valaki más látja el helyette, vagy akár ha totál egyedül van valaki (pl. a kérdező nem lakna az anyjával, hanem egyedül), akkor inkább rendelne kaját vagy takarítónőt hívna?

Bírom, amikor valaki dolgozik látástól mikulásig, viszi haza a milliókat vállalkozásból vagy más jól fizető de sokat dolgozós melóból, de az itteni való életet nem szagolt emberek még azért elküldenék, hogy főzzön magára. És ez nemtől független! Képzeljétek a nők között is akik sokat dolgoznak és jól keresnek (fél-1 millió, vagy még több), azok se mind főznek, takarítanak, mosnak magukra állandóan, hanem ezeket vagy megoldják családi vagy párkapcsolati szövetségen belül, vagy fizetnek érte külsősnek szolgáltatásként. Képzeld azok, akik felépítettek már egy sok tíz, vagy százmilliós, vagy milliárdos vagyont vállalkozásból nekik is ez sokuknak az óriási bűnük, hogy nem tudnak magukra rendesen főzni vagy takarítani. Micsoda szörnyű életképtelen emberek!

2022. febr. 11. 17:39
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

14

Szivembol szoltal

32N

2022. febr. 11. 18:10
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom ezt a negatív kritikát olyanok mondják akik szintén a szülőkkel élnek vagy külön élnek, de nem jó kapcsolatot ápolnak szülőkkel. Nem mindenkinek egyformák a szülei. Vannak olyan szülők: 15 percenként valami oknál fogva benyitogatnak a szobába. Folyton csesztetik a gyereküket.

A többi szülő nem szól semmit. Reggel köszönnek egymásnak, esetleg este váltanak pár szót és ennyi.

Ismerkedésnél nem baj, ha a másik fél ezt kifogásolja. Ezzel a kijelentéssel egyben bemutatta a saját szüleit.

Tapasztalataim szerint a szülőkkel élő nők egy része habzó szájjal verik az asztalt, nekik olyan pár kell, aki már külön él. Kivétel nélkül mindegyik kiabált a szüleivel. - Saját fülemmel hallottam, olyan veszekedések voltak...

Másik véglet a külön élő nő nem követeli meg a párjától, hogy már ismerkedés pillanatában szülőktől külön éljen. Ezt a lakás/ház témát nem is nagyon teszik szóvá.

2022. febr. 11. 18:15
 17/26 anonim ***** válasza:

"Bírom, amikor valaki dolgozik látástól mikulásig, viszi haza a milliókat vállalkozásból vagy más jól fizető de sokat dolgozós melóból, de az itteni való életet nem szagolt emberek még azért elküldenék, hogy főzzön magára."

Röhejes vagy. Egy mamahoteles sem visz haza milliókat.

2022. febr. 11. 19:27
 18/26 anonim ***** válasza:
57%

17. Képzeld nekem is van olyan programozó haverom, aki már lassan 2 éve home office-ban van, vidéki származású és korábban Pesten élt és dolgozott, de amikor jött a vírus mondta fel a fenébe az albérletet és költözött haza vidékre a szüleihez. A pesti fizu és munka persze megmaradt. Keres most olyan nettó 600 ezret, miközben otthon lead abból 50 ezret a szüleinek és olyan havi 400 körül félretesz. Az 5 szobás, 100+ nm-es házukban pedig hárman valahogy csak elférnek. Ezen kívül voltak harcok, amiket meg kell vívni a szüleivel (önállóság tekintetében), de felnőttként anyagilag és emberileg is ez most egy tökéletes állapot neki, mivel amúgy alapvetően szerető, normális családból származik.

Azt érted kedves tizenhetes, hogy otthon lakva lehet tőkét, vagyont gyűjteni fiatalon? Ha nem örökölsz vagy nyersz valahonnan tízmilliókat, százmilliókat, vagy egy lakást, akkor az egyik jó módszere annak, hogy gyorsan nagyobb vagyont építs fel, hogyha visszafogod a kiadásaidat és sok pénzt spórolsz meg (miközben sokat is keresel). Annak az egyik módja, hogyha otthon élsz és nem költesz el rengeteg pénzt albérletre. Ha keresel mondjuk 500 ezret egyedülállóként, akkor úgy is lehet élni, hogy annak a nagy részének a seggére versz, meg úgy is, hogy a nagy részét félre tudod tenni.

2022. febr. 11. 19:45
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Nem feltétlen kell anyunál lakni ahhoz, hogy gyűjteni lehessen. Én is kerestem 500 nettókat 4-5 évvel ezelőtt. 4.5 misi jött össze 2 év alatt és albérletben éltem, autóm is volt. Ez csak kifogás arra, hogy ne kelljen elköltözni és önállósodni, de a mamahotelesek nagyja semmilyen megtakarítást nem tud felmutatni, hiába él otthon.
2022. febr. 11. 19:53
 20/26 anonim ***** válasza:

19. Valaki más pedig kikalkulálja, hogy neki havi 180 ezernél több pénzt kell eltennie mondjuk, mint amennyit te eltettél a nettó 500-adból. Mert rájön úgy annyival előbb lehet lakása, annyival előbb tud más felé lépni az életben. Te is eltehettél volna 2 év alatt 4,5, millió helyett 9 milliót, ha havi 350-et teszel el 500-ból valamilyen módon. Neked mások voltak a prioritásaid, de más embernek meg lehetnek megint mások, amik a tieidtől eltérőek.

Vagy én pl. nem mamahoteles voltam, de Angliában éltem kint és beáldoztam 3 évet az életemből minimál életszínvonalon élve, de utána 15 millió forinttal tudtam hazajönni, ami akkoriban nekem nagy mozgásteret adott (és néhány éve még sokkal több pénz volt, mint most) és így tudtam akkor előbbre lépni az életemben.

A mamahotelesek többsége lehet ilyen, amit írsz (hiszen a legtöbben valóban anyagi okokból laknak otthon), de konkrétan a kérdező leírta, hogy elég sok pénzt lapátol ki a vállalkozásából és a közeljövőben majd építkezni is tudna.

2022. febr. 11. 20:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!